Page Nav

HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

Tσίπρας: Η Ελλάδα έχει ανακάμψει δυναμικά

Σε εγκάρδιο κλίμα πραγματοποιήθηκε νωρίτερα απόψε η συνάντηση του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα με τον δήμαρχο της πόλης του Σικάγο, Ραμ Εμά...

Σε εγκάρδιο κλίμα πραγματοποιήθηκε νωρίτερα απόψε η συνάντηση του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα με τον δήμαρχο της πόλης του Σικάγο, Ραμ Εμάνουελ.

Απευθυνόμενος στον Έλληνα πρωθυπουργό ο κ. Εμάνουελ τον χαρακτήρισε «σημαντικό προοδευτικό ηγέτη» και πρόσθεσε ότι είναι σημαντικό οι προοδευτικές δυνάμεις στην Ευρώπη να προωθούν την κοινωνική ατζέντα.

Στη συνέχεια, αναφέρθηκε στην ιδιότητα του πρωθυπουργού ως πολιτικού μηχανικού με ειδίκευση στη χωροταξία και του ανέλυσε το σχέδιο ανάπλασης της παραλίμνιας περιοχής του Σικάγο καθώς και το διευρυμένο σχέδιο αστικής ανάπλασης με έμφαση στο πράσινο και τους χώρους κοινωνικής ωφέλειας, γεγονός που, όπως είπε, έχει αναβαθμίσει και την πόλη και το επίπεδο ζωής.

Μίλησε επίσης για το μοντέλο ήπιας αναψυχής το οποίο έχει επιλέξει η πόλη του Σικάγο με σημαντικά οφέλη για την τοπική οικονομία.

OΑλέξης Τσίπρας, επισήμανε τη συμβολή της ελληνικής κοινότητας στην ανάπτυξη της πόλης του Σικάγο και αναφέρθηκε εκτενώς στην δυναμική της ελληνικής οικονομίας ενώ τόνισε την μεγάλη προσπάθεια που καταβάλλει η χώρα, υπογραμμίζοντας ότι βρίσκεται σε τροχιά δυναμικής ανάπτυξης. Το θέμα της προσέλκυσης επενδύσεων και ενίσχυσης της παραγωγής, συζήτησαν ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας και ο κυβερνήτης της Πολιτείας του Ιλινόι, Μπρους Ράουνερ, στη συνάντηση που είχαν νωρίτερα.

Σύμφωνα με πληροφορίες από κυβερνητικές πηγές, ο κυβερνήτης αναφέρθηκε στην υλοποίηση της στρατηγικής του για την προσέλκυση επενδύσεων στην Πολιτεία του Ιλινόι και ειδικότερα σε τομείς υψηλής προστιθέμενης αξίας. Ανέφερε ότι η Ελλάδα έχει πολύ μεγάλες δυνατότητες εξερχόμενη από την κρίση, καθώς σε ανάλογη κατάσταση έχει βρεθεί και το Ιλινόι με επιτυχία. Κατά τις ίδιες πηγές, ο πρωθυπουργός τόνισε ότι οι επενδύσεις είναι τομέας υψηλού ενδιαφέροντος για την Ελλάδα, η οποία, όπως τόνισε ο έλληνας πρωθυπουργός, έχει ανακάμψει δυναμικά και αποτελεί πρώτη προτεραιότητα για την ελληνική κυβέρνηση η προσέλκυση επενδύσεων.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.