Page Nav

HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

Συνεδρίαση Περιφερειακού Συμβουλίου Παρασκευή 6 Οκτωβρίου

Με πρώτο θέμα στην ημερήσια διάταξη  τις πληγές που άφησαν πίσω τους οι πυρκαγιές που έπληξαν την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, συνεδριάζει...

Με πρώτο θέμα στην ημερήσια διάταξη  τις πληγές που άφησαν πίσω τους οι πυρκαγιές που έπληξαν την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, συνεδριάζει  την Παρασκευή 6 Οκτωβρίου 2017 και ώρα 15.00΄ στην αίθουσα του Περιφερειακού Συμβούλιου,  στην Πάτρα, το Περιφερειακό Συμβούλιο Δυτικής Ελλάδας.
Ο Περιφερειάρχης Απόστολος Κατσιφάρας θα ενημερώσει το Συμβούλιο για τα τεράστια προβλήματα που άφησαν πίσω τους οι καταστροφικές πυρκαγιές, κύρια, στην Αχαϊα και την Ηλεία, αλλά και τις ζημιές που προκάλεσαν στην Αιτωλοακαρνανία.
Ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας αναμένεται να τονίσει ιδιαίτερα τις άμεσες ενέργειες που έγιναν και είχαν ως αποτέλεσμα να κηρυχθούν σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης ο νομός Ηλείας, αλλά και περιοχές της Δυτικής Αχαϊας. Ενώ πραγματοποιήθηκε και ευρεία σύσκεψη με την συμμετοχή του Γενικού Γραμματέα του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης Νίκος Αντώνογλου και του Προέδρου του ΕΛΓΑ Θεοφάνη Κουρεμπέ, στην αίθουσα του Περιφερειακού Συμβουλίου, παρουσία αντιπεριφερειαρχών, δημοτικών παραγόντων της Δυτικής Αχαϊας και πυρόπληκτων, όπου έγινε πλήρης καταγραφή των ζημιών και υπήρξε δέσμευση για καταβολή αποζημιώσεων.
Υπενθυμίζεται ότι από την πρώτη στιγμή κλιμάκιο της Περιφέρειας με επικεφαλής τον περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδος Απόστολο Κατσιφάρα  βρέθηκε κοντά στους πληγέντες, τόσο στην Ηλεία , όσο και στη Δυτική Αχαϊα.
Εξάλλου, μεταξύ των θεμάτων που θα απασχολήσουν τη συνεδρίαση είναι:
        -Έγκριση διαδικασίας δημοπράτησης της εργολαβίας : «Επισκευή – αποκατάσταση λειτουργίας ηλεκτρομηχανολογικού εξοπλισμού φράγματος Πηνειού Π.Ε. Ηλείας» με  εγκεκριμένο προϋπολογισμό 1.049.272,01€.

- Έγκριση της πρότασης για τροποποίηση του έργου «ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ –ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΥΦΙΣΤΑΜΕΝΩΝ ΑΝΤΙΠΛΗΜΜΥΡΙΚΩΝ ΕΡΓΩΝ ΑΡΜΟΔΙΟΤΗΤΑΣ Π.Δ.Ε.» με σκοπό τη συνολική αύξηση του προϋπολογισμού του έργου κατά 5.000.000,00 €

- Συμμετοχή της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας- Π.Ε. Αχαΐας ως συνδιοργανωτής στα πλαίσια της υποστήριξης διεκδίκησης των Παράκτιων Μεσογειακών Αγώνων του 2019 που θα κορυφωθεί στις 13 Οκτωβρίου 2017 στην πόλη Tarragona της Ισπανίας.

- Έγκριση ΣΤ’ τροποποίησης του προϋπολογισμού της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας έτους 2017.

- Έγκριση της τροποποίησης και αύξηση του εγκεκριμένου προϋπολογισμού του έργου με  τίτλο «ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ - ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΥΦΙΣΤΑΜΕΝΩΝ ΑΝΤΙΠΛΗΜΜΥΡΙΚΩΝ ΕΡΓΩΝ ΑΡΜΟΔΙΟΤΗΤΑΣ Π.Ε. ΑΧΑΪΑΣ ετών 2015-2016».
                       
- Καθορισμός των ειδικοτήτων για την πρόσληψη προσωπικού ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου διάρκειας οκτώ μηνών για την κάλυψη εποχικών ή άλλων περιοδικών ή πρόσκαιρων αναγκών.

- Κατηγοριοποίηση  της αθλητικής Εγκατάστασης, ιδιοκτησίας ΠΔΕ, που βρίσκεται στη θέση Βάλτος της Βορείως Έξω Αγυιάς Πατρών.
         


Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.