Page Nav

HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

Ο Δήμαρχος Καλαβρύτων, Γιώργος Λαζουράς, στην 37η αντικατοχική πορεία μνήμης Μόρφου Κύπρου

Στην 37η αντικατοχική πορεία μνήμης Μόρφου Κύπρου - αδελφοποιημένου μαρτυρικού Δήμου, με το Δήμο Καλαβρύτων - βρέθηκε η αντιπροσωπεία ...

Στην 37η αντικατοχική πορεία μνήμης Μόρφου Κύπρου - αδελφοποιημένου μαρτυρικού Δήμου, με το Δήμο Καλαβρύτων - βρέθηκε η αντιπροσωπεία του Δήμου Καλαβρύτων, αποτελούμενη, από το Δήμαρχο, Γιώργο Λαζουρά, την αντιδήμαρχο Αροανίας, Χαρά Γεωργακοπούλου και το δημοτικό σύμβουλο Θεόδωρο Τακτικό, έδωσε το δικό της, δυναμικό και πατριωτικό, παρόν.
Στα πλαίσια της επίσκεψής τους, επισκεφθήκαν τον Τύμβο της Μακεδονίτισσας, όπου, αποτίσαν φόρο τιμής και μνήμης, στα τρία (3), Καλαβρυτινόπουλα, που έπεσαν μαχόμενα, για τη ελευθερία της Κύπρου μας, τον Βασίλειο Καποτά (Καλάβρυτα), το Σωτήρη Τζουρά (Κορφές) και τον Κώστα Αντωνόπουλο (Τριπόταμα).

Ο Δήμαρχος Καλαβρύτων δήλωσε σχετικά: 
"Ενώνουμε τη φωνή μας και τον αγώνα μας, με τους αδελφούς μας Μορφίτες και Κυπρίους για μια δίκαιη, βιώσιμη και λειτουργική λύση του Κυπριακού, με την επιστροφή των Μορφιτών προσφύγων, στην πατρίδα τους, σε μια ελεύθερη Μόρφου.
Μια Μόρφου (ακόμη, κατεχόμενη), που επισκεφθήκαμε, για προσκύνημα, χθές, και νοιώσαμε τη μαύρη σκιά της τουρκικής κατοχής, σε κάθε μας βήμα, από τον πολιούχο της, Άγιο Μάμμα, που μας ζητούσαν εισιτήριο για να εισέλθουμε, τον Άγιο Γεώργιο, που τον έχουν κάνει χώρο χορού και εργαστήριο ζωγραφικής, τα κατεστραμμένα νεκροταφεία, τα διαλυμένα σπίτια και πολλά άλλα, που μας έσφιξαν την καρδιά. 
Ευχόμαστε και αγωνιζόμαστε, του χρόνου, η πορεία να γίνει σε μια ελεύθερη Μόρφου."

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.