Page Nav

HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

Σαν Σήμερα 20 Ολκτωβρίου

Γεγονότα 1096 - Σταυροφορία του λαού: Ο τουρκικός στρατός εξουδετερώνει το λαϊκό στρατό της Δύσης. 1097 - Α΄ Σταυροφορία: Οι Σταυροφ...

Γεγονότα
1096 - Σταυροφορία του λαού: Ο τουρκικός στρατός εξουδετερώνει το λαϊκό στρατό της Δύσης.
1097 - Α΄ Σταυροφορία: Οι Σταυροφόροι, με επικεφαλής τον Γοδεφρείδο του Μπουιγιόν, τον Βοϊμόνδο Α' του Τάραντα και τον Ρεϋμόνδο Δ' της Τουλούζης, αρχίζουν την πολιορκία της Αντιόχειας.
1209 - Ο Όθων Δ' στέφεται αυτοκράτορας της Αγίας Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας από τον Πάπα Ιννοκέντιο Γ'.
1520 - Ο Φερδινάνδος Μαγγελάνος ανακαλύπτει έναν πορθμό, γνωστός σήμερα ως Πορθμός του Μαγγελάνου.
1600 - Ο Τοκουγκάβα Ιεγιάσου νικά τους ηγέτες των αντίπαλων ιαπωνικών φυλών στη μάχη της Σεκιγκαχάρα, η οποία σηματοδοτεί την έναρξη του σογκουνάτου Τοκουγκάβα που στην ουσία θα κυβερνήσει την Ιαπωνία έως τα μέσα του 19ου αιώνα.
1805 - Ναπολεόντειοι Πόλεμοι: Ναυμαχία του Τραφάλγκαρ. Ο βρετανικός στόλος με επικεφαλής τον αντιναύαρχο Οράτιο Νέλσον νικά τον γαλλικό και ισπανικό στόλο στα ανοικτά των ακτών της Ισπανίας, σηματοδοτώντας σχεδόν το τέλος της γαλλικής ναυτικής δύναμης και αφήνοντας το βρετανικό ναυτικό ως τον αδιαμφισβήτητο κυρίαρχο έως τον 20ό αιώνα.
1854 - Η Φλόρενς Νάιτινγκεϊλ και προσωπικό 38 νοσοκόμων στέλνονται στον Κριμαϊκό Πόλεμο.
1879 - Ο Τόμας Έντισον εφευρίσκει στο εργαστήριό του μία λειτουργική ηλεκτρική λάμπα, την οποία δοκίμασε την επόμενη μέρα και διήρκεσε 13,5 ώρες. Αυτή είναι η εφεύρεση του πρώτου εμπορικά πρακτικού λαμπτήρα πυρακτώσεως. Δημοφιλής πεποίθηση είναι ότι ο Έντισον εφηύρε τον πρώτο λαμπτήρα, κάτι που δεν ισχύει.
1892 - Πραγματοποιούνται στο Σικάγο τα εγκαίνια της Διεθνούς Έκθεσης, παρόλο που επειδή καθυστερήσανε οι κατασκευές η έκθεση δεν άνοιξε παρά την 1η Μαΐου του 1893.
1895 - Καταρρέει η Δημοκρατία της Ταϊβάν καθώς εισβάλουν ιαπωνικές δυνάμεις.
1912 - Α΄ Βαλκανικός Πόλεμος: οι βουλγαρικές δυνάμεις απελευθερώνουν το Κάρτζαλι.
1912 - Ο ελληνικός στρατός απελευθερώνει την Πρέβεζα.
1921 - Ο πρόεδρος των Η.Π.Α. Ουόρεν Χάρντινγκ δίνει την πρώτη ομιλία από Αμερικανό πρόεδρο εναντίον του λυντσαρίσματος στις νότιες Πολιτείες.
1940 - Κυκλοφορεί η πρώτη έκδοση του μυθιστορήματος του Έρνεστ Χέμινγουεϊ Για ποιον χτυπά η καμπάνα.
1944 - Β΄ Παγκόσμιος Πόλεμος: η πρώτη επίθεση καμικάζε. Ένα ιαπωνικό πολεμικό αεροπλάνο που μετέφερε βόμβα 200 κιλών επιτίθεται στο HMAS Australia στα ανοικτά του νησιού Λέιτε.
1944 - Β΄ Παγκόσμιος Πόλεμος: Μάχη του Άαχεν. Μετά από μάχη τριών εβδομάδων η πόλη του Άαχεν πέφτει στις αμερικανικές δυνάμεις, καθιστώντας την την πρώτη γερμανική πόλη που καταλαμβάνεται από τους συμμάχους.
1959 - Ανοίγει για το κοινό το Μουσείο Γκούγκενχαϊμ στη Νέα Υόρκη, το οποίο σχεδιάστηκε από τον Φρανκ Λόιντ Ράιτ.
1960 - Υπογράφεται η συμφωνία μεταξύ της Δ.Ε.Η. και του αντίστοιχου οργανισμού της Γιουγκοσλαβίας για τη σύνδεση των ηλεκτρικών δικτύων των δύο χωρών.
1965 - Ο κομήτης Ικέγια-Σέκι πλησιάζει το περιήλιο, περνώντας 450.000 χιλιόμετρα από τον ήλιο.
1965 - Υπερσύγχρονους αμυντικούς πυραύλους, τύπου Χοκ, αποκτά η Ελλάδα. Η σχετική δαπάνη ανέρχεται στο ιλιγγιώδες ποσό του ενός δισεκατομμυρίου δραχμών.
1966 - Ένας σωρός καρβουνόσκονης καταρρέει στο χωριό Αμπερφάν της Ουαλίας, σκοτώνοντας 144 άτομα, κυρίως μαθητές.
1969 - Ο Σιάντ Μπάρε έρχεται στην εξουσία με πραξικόπημα στη Σομαλία.
1972 - Αεροσκάφος NAMC YS-11 της Ολυμπιακής Αεροπορίας συντρίβεται στις ακτές της Βούλας. 37 από τους επιβαίνοντες πνίγονται, ενώ 19 καταφέρνουν να σωθούν.
1977 - Ιδρύεται το Ευρωπαϊκό Ινστιτούτο για τα Διπλώματα Ευρεσιτεχνίας.
1983 - Γίνεται ο ορισμός του μέτρου με βάση την ταχύτητα του φωτός στη γενική διάσκεψη μέτρων και σταθμών
2003 - Φωτογραφίζεται για πρώτη φορά ο πλανήτης νάνος Έρις.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.