HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

Έως 13 Οκτωβρίου οι αιτήσεις για την Τάξη Μαθητείας στο ΕΠΑΛ ΚΑΛΑΒΡΥΤΩΝ

Το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων ανακοινώνει την παράταση της προθεσμίας για τις αιτήσεις των αποφοίτων ΕΠΑ.Λ. σε τμήματα ...


Το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων ανακοινώνει την παράταση της προθεσμίας για τις αιτήσεις των αποφοίτων ΕΠΑ.Λ. σε τμήματα του Μεταλυκειακού Έτους-Τάξη Μαθητείας έως τις 13 Οκτωβρίου 2017.



ΞΕΚΙΝΟΥΝ ΟΙ ΑΙΤΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΑΞΗ ΜΑΘΗΤΕΙΑΣ ΤΩΝ ΕΠΑΛ
Τι είναι το Μεταλυκειακό έτος – Τάξη μαθητείας των ΕΠΑΛ;
Είναι ένα προαιρετικό σχολικό έτος που απευθύνεται σε αποφοίτους των ΕΠΑΛ που βρίσκονται εκτός απασχόλησης, εκπαίδευσης ή κατάρτισης. Κατά τη διάρκεια αυτού του έτους ο απόφοιτος συνδυάζει μαθησιακό χρόνο και εργασία σε συνεργαζόμενους φορείς. 
Αναλυτικότερα κατά τη διάρκεια του «Μεταλυκειακού Έτους-Τάξης Μαθητείας» θα πραγματοποιηθούν: 
Α. «Πρόγραμμα εργαστηριακών μαθημάτων της ειδικότητας» μία (1) ημέρα την εβδομάδα για επτά (7) διδακτικές ώρες.
Β. «Πρόγραμμα εκπαίδευσης στο χώρο εργασίας», διάρκειας είκοσι οκτώ (28) ωρών εβδομαδιαίως, επιμερισμένο σε τέσσερις (4) ημέρες για 9 μήνες.
Το ποσοστό αποζημίωσης των μαθητευομένων ορίζεται για τους μαθητευόμενους κάτω των 25 ετών ανέρχεται σε 17,12€ και για τους άνω των 25 ετών σε 19,64€.
Οι μαθητευόμενοι κατά το διάστημα της εργασίας, υπάγονται στην ασφάλιση του κλάδου ασθένειας, ο δε χρόνος ασφάλισής τους είναι συντάξιμος.
Με την ολοκλήρωση του Μεταλυκειακού Έτους-Τάξης Μαθητείας, οι μαθητευόμενοι μπορούν να συμμετέχουν σε εξετάσεις Πιστοποίησης προκειμένου να λάβουν πτυχίο ειδικότητας, επαγγελματικής εκπαίδευσης και κατάρτισης επιπέδου 5 (αντίστοιχο με αυτό του ΙΕΚ).
ΜΑΘΗΤΕΙΑ ΣΤΑ ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ
Σύμφωνα με την προκήρυξη για τις τάξεις μαθητείας στη Δυτική Ελλάδα (την προκήρυξη θα τη βρείτε συνημμένη στο τέλος του Δελτίου Τύπου), προκηρύχθηκαν 6 θέσεις στα Καλάβρυτα για τους αποφοίτους της ειδικότητας Τεχνικός Εφαρμογών Πληροφορικής.
Καλούνται οι απόφοιτοι του ΕΠΑΛ Καλαβρύτων που κατέχουν πτυχίο του Τομέα Πληροφορικής, σύμφωνα με τις ειδικότητες της προκήρυξης, αφού λάβουν υπόψη αυτά που ορίζονται στην προκήρυξη, να καταθέσουν αίτηση στο ΕΠΑΛ Καλαβρύτων μέχρι την Τρίτη 13 Οκτωβρίου 2017, ώρα 14:00. 
Για πληροφορίες, παρακαλούμε:
- απευθυνθείτε στο ΕΠΑΛ Καλαβρύτων, τηλ. 2692023839
- επισκεφτείτε τη σελίδα του υπουργείου παιδείας www.minedu.gr
ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΠΡΟΚΉΡΥΞΗ ΕΔΩ 
- παρακολουθείστε τα ενημερωτικά σποτάκια στο κανάλι Youtube του ΥΠΠΕΘ

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.