HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

ΝΕΑ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ "111" - "ΣΤΟΙΧΗΜΑ" ΚΑΤΣΙΦΑΡΑ Η ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ

Μέσα από πολλές δυσκολίες, αλλά με μεθοδικότητα και πολλές διαδικασίες, η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, βρίσκει τον τρόπο ώστε σημαντικά ...

Μέσα από πολλές δυσκολίες, αλλά με μεθοδικότητα και πολλές διαδικασίες, η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, βρίσκει τον τρόπο ώστε σημαντικά έργα να ολοκληρωθούν. Ένα από τα χρόνια προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι των ορεινών είναι και ο πολύπαθος δρόμος της Πατρών - Τριπόλεως, γνωστή ως "111" που τα τελευταία χρόνια βρίσκει τον... δρόμο της και βελτιώνεται συνεχώς μέχρι να φτάσει στο επίπεδο που οι κάτοικοι θα κινούνται με ασφάλεια και χωρίς δυσκολίες.
Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, με ομολογουμένος πολύ δουλειά από τον Περιφερειάρχη κο Κατσιφάρα και το επιτελείο του, τα τελευταία χρόνια έχει βάλει ως στοίχημα την ολοκλήρωση του σημαντικού αυτού δρόμου.
Ήδη έχουν γίνει σημαντικά έργα βελτίωσης σε πάρα πολλά σημεία της "111" αλλά δεν έφταναν. Έτσι  στο πλαίσιο προγραμματισμού δημοπράτησης των εργολαβιών ύψους 35,5 εκατ. ευρώ – κονδύλι που διεκδίκησε και εξασφάλισε η Περιφέρεια- χρηματοδοτούνται από το εθνικό σκέλος του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων, παρεμβάσεις για  τη συντήρηση / αποκατάσταση τμημάτων του Εθνικού Οδικού Δικτύου Δυτικής Ελλάδας και μέσα σε αυτά περιλαμβάνεται η Συντήρηση – βελτίωση και άρση της επικινδυνότητας της Ε.Ο. 33 «Πατρών – Τριπόλεως» (πρώην 111). Έργο προϋπολογισμού 7.000.000 ευρώ, χρηματοδοτούμενο από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων.  Ο διαγωνισμός ολοκληρώνεται με την ημερομηνία λήξης των προσφορών  στις  5 Δεκεμβρίου 2017, ημέρα Τρίτη  και ώρα η 10 το πρωϊ.
Ο κ. Κατσιφάρας για την σημαντική αυτή εξέλιξη τόνισε:
«Μέλημα μας να εξασφαλίζουμε ασφαλείς και σύγχρονες οδικές υποδομές σε όλο το δίκτυο της Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος, αποκαθιστώντας προβλήματα που δυσχεραίνουν τις μετακινήσεις, αλλά και την προσβασιμότητα στην ενδοχώρα. Στο πλαίσιο αυτό,  υλοποιούμε το στρατηγικό  σχέδιο παρεμβάσεων στο εθνικό οδικό δίκτυο της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας που προχωρά, μετά από τις συντονισμένες προσπάθειες και άρτια τεχνική προετοιμασία, βάσει των οποίων πετύχαμε χρηματοδότηση 35,5 εκατ ευρώ από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων» επεσήμανε ο Περιφερειάρχης Απ. Κατσιφάρας και συμπλήρωσε:«Μέσα από τη στενή συνεργασία των εμπλεκόμενων Υπηρεσιών δρομολογούμε στους προβλεπόμενους χρόνους την ολοκλήρωση αυτών των μείζονος σημασίας για την οδική ασφάλεια εργασιών, όπως η  δημοπράτηση για την άρση της επικινδυνότητας στην Πατρών – Τριπόλεως – πρώην 111- και οι παρεμβάσεις στην ΝΕΟ Αντιρρίου – Ιωαννίνων, τα οποία και θα παραδώσουμε σύντομα στην τοπική κοινωνία».
Παράλληλα, η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος συνεχίζει τις διαδικασίες για τις επόμενες εργολαβίες, μέχρι την εξάντληση του ποσού, δεδομένου ότι πρόκειται για σύνθετες παρεμβάσεις που απαιτούν σωστό σχεδιασμό και προετοιμασία.  

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.