HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

Συνεταιρισμός Καλαβρύτων: Η τιμή παραγωγού έχει δραματικά μειωθεί σε όλη τη χώρα. Όχι, όμως, στα Καλάβρυτα!

Το φαινόμενο δεν αφορά μόνο τη χώρα μας. Είναι ευρωπαϊκό. Στην Ελλάδα, όμως, η κατακόρυφη μείωση της κατανάλωσης γάλακτος, σε συνδυασμό ...

Το φαινόμενο δεν αφορά μόνο τη χώρα μας. Είναι ευρωπαϊκό. Στην Ελλάδα, όμως, η κατακόρυφη μείωση της κατανάλωσης γάλακτος, σε συνδυασμό με τις αθρόες εισαγωγές, είχε σαν αποτέλεσμα να εμφανιστούν τέτοιες πιέσεις, που η τιμή παραγωγού να έχει πλέον μειωθεί, συχνά σε βαθμό που καθιστά ασύμφορες τις εκμεταλλεύσεις.
Ωστόσο, ο Αγροτικός Γαλακτοκομικός Συνεταιρισμός Καλαβρύτων, εμμένοντας στη βασική αρχή της πραγματικής στήριξης των παραγωγών του και σε πείσμα των καιρών, όχι μόνο δεν ακολούθησε το γενικευμένο παράδειγμα των μειώσεων στις τιμές που συγκεντρώνει το γάλα απ’ τους κτηνοτρόφους, αλλά καταφέρνει να είναι καθ’ όλα εντάξει και με τις πληρωμές.
Ο πρόεδρος του Συνεταιρισμού, Παύλος Σατολιάς, εξηγεί ότι είναι ομόφωνη απόφαση του Συμβουλίου να καταβληθεί κάθε δυνατή προσπάθεια και πάση θυσία να αποφευχθούν οι μειώσεις, καθώς οι παραγωγοί δεν μπορούν να αντέξουν απώλειες: «Δυστυχώς, οι παραγωγοί έχουν πιεστεί τόσο με τις εισφορές, τη φορολόγηση και το κόστος των εκμεταλλεύσεών τους, που, αν μειώσουμε και εμείς τις τιμές, πολλοί θα αναγκαστούν να σταματήσουν κάθε δραστηριότητα. Αυτό θα ήταν τραγικό για τον τόπο. Κάνουμε μια τεράστια προσπάθεια για να στηρίξουμε τον πληθυσμό της περιοχής και να διασφαλίσουμε ότι ο κλάδος της κτηνοτροφίας θα έχει μέλλον, ελπίζοντας σε εξομάλυνση της όλης κατάστασης. Οι άνθρωποι αυτοί μας εμπιστεύονται χρόνια, έχουμε προσωπική σχέση μαζί τους. Θα μείνουμε στο πλευρό τους και θα αγωνιστούμε μαζί για να ξεπεράσουμε και αυτά τα προβλήματα».   


Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.