Page Nav

HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

Με ψηλά το κεφάλι!

Δικό της παιχνίδι έχασε η Εθνική που ήταν καλύτερη στα 2/3 του αγώνα, αλλά στο φινάλε την κατέβαλε η κούραση και έχασε (69-74 από Ρωσία)...

Δικό της παιχνίδι έχασε η Εθνική που ήταν καλύτερη στα 2/3 του αγώνα, αλλά στο φινάλε την κατέβαλε η κούραση και έχασε (69-74 από Ρωσία) τεράστια ευκαιρία για 4άδα. 
Ο ΑΓΩΝΑΣ
Ίδια και απαράλλακτη η αρχική πεντάδα της Εθνικής, αποτελούμενη από τους Παπαγιάννη, Πρίντεζη, Παπανικολάου, Σλούκα και Καλάθη. Πολύ γρήγορος ήταν ο ρυθμός στο ξεκίνημα της αναμέτρησης, με τις δύο ομάδες να μην δίνουν ιδιαίτερη… σημασία στην άμυνα και να χτυπούν μέσα από τη ρακέτα (9-8). Περίπου στα μισά, οι Ρώσοι έκαναν ένα 0-5 για το προβάδισμά τους (9-13). Ωστόσο, η απάντηση της Ελλάδας ήρθε γρήγορα.

Οι εξαιρετικές άμυνες, πρωτίστως «έσβησαν» τον Σβεντ από το ματς, ενώ από την άλλη έδωσαν απανωτούς αιφνιδιασμούς για το νέο προσπέρασμα (15-13). Μάλιστα, οι παίκτες του Μίσσα συνέχισαν στον ίδιο ρυθμό και με τον Καλάθη σε ρόλο δημιουργού και τον Πρίντεζη σε εκείνον του… εκτελεστή, έκλεισαν την πρώτη περίοδο με το +7 (24-17). 

Στην αρχή του πρώτου δεκαλέπτου, η Ρωσία έκανε… θραύση στα επιθετικά ριμπάουντ, με αποτέλεσμα να πλησιάσει με το «καλημέρα» (26-22). Εκεί, ο Μίσσας πήρε το τάιμ άουτ, το οποίο λειτούργησε άκρως ευεργετικά.

Οι διεθνείς επέστρεψαν στο παρκέ… δαγκώνοντας στην άμυνα και με τους «καυτούς» Καλάθη, Πρίντεζη και Σλούκα απάντησαν με ένα σερί 9-0, που τους πήγε στο +13 (35-22), στα μισά. Στη συνέχεια, ήταν η σειρά των Ρώσων να απαντήσουν και μάλιστα παρά την απουσία του Σβεντ, ο Φριντζόν ήταν εκείνος που τους πήρε στην… πλάτη του και έτσι μείωσαν στο -6 (35-29). Στο τελευταίο τρίλεπτο του πρώτου ημιχρόνου, ο ρυθμός του παιχνιδιού έπεσε… κατακόρυφα, με την Εθνική να βγάζει καλές άμυνες, αλλά να μην τόσο αποτελεσματική στην επίθεση και έτσι να πηγαίνει στα αποδυτήρια με την ίδια υπέρ της διαφορά (37-31). 

Στα πρώτα λεπτά της τρίτης περιόδου, η Ελλάδα δεν πλήρωσε τις πρώτες χαμένες επιθέσεις και κατάφερε μάλιστα με μπροστάρη τον Πρίντεζη να φτάσει ξανά σε διψήφια διαφορά (47-36, στο 24'). Τα λάθη για την Εθνική συνεχίστηκαν όμως και οι Ρώσοι «ξύπνησαν» με τρίποντο του Βοροντσέβιτς, ενώ... έτρεξαν σερί 8-0 για το 49-47. Ο Σβεντ είχε μπει πια στην εξίσωση, ισοφάρισε σε 51-51, αλλά ο Μπουρούσης έδωσε ξανά γαλανόλευκο προβάδισμα με τη λήξη της τρίτης περιόδου (53-51).

Ο σταρ των Ρώσων ξεκίνησε δυναμικά και στο τελευταίο δεκάλεπτο βάζοντας μπροστά την ομάδα του με 53-55, έπειτα από πολλή ώρα. O Kαλάθης βγήκε ξανά μπροστά με δύο «γκολ-φάουλ» και έβαλε μπροστά την Ελλάδα (59-58). Ο Ντίμα Κουλάγκιν «λαβώθηκε», αλλά ο Σβεντ συνέχισε να προσφέρει πόντους για το +6 (59-65) της Ρωσίας. Oι χαμένες βολές έρχονταν... βροχή από την Ελλάδα, ενώ η κούραση των διεθνών ήταν εμφανής. Ο Καλάθης μείωσε με δύο καλάθια σε 64-67, την ώρα που οι Ρώσοι είχαν τη μία κακή επιλογή μετά την άλλη. 

Με το σκορ στο 66-68, οι Σλούκας και Καλάθης αστόχησαν σε τρίποντα και 44" πριν από το τέλος, ο Κβοστόφ διαμόρφωσε το 66-70. Ο Μπουρούσης δεν κατάφερε να σκοράρει στην επόμενη επίθεση, ενώ ακολούθησε 1/2 βολές από τον Κβοστόφ. Οι Έλληνες διεθνείς έχασαν τη συγκέντρωσή τους και μαζί το ριμπάουντ. Ο Καλάθης έβαλε μεγάλο τρίποντο για το 69-72, ενώ ακολούθησαν δυο βολές του Φριντζόν για το 69-74. Πλέον, δεν υπήρχε παλμός για την Εθνική και η ήττα ήρθε με αυτό το σκορ. 

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.