Page Nav

HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

Επιστολή του Διευθυντή του Γραφείου του Γάλλου Προέδρου Εμμανουέλ Μακρόν, στο Δήμαρχο Καλαβρύτων.

• Επιστολή του Διευθυντή του Γραφείου του Γάλλου Προέδρου Εμμανουέλ Μακρόν, στο Δήμαρχο Καλαβρύτων. • Λόγω του περιορισμένου προγράμμα...

Επιστολή του Διευθυντή του Γραφείου του Γάλλου Προέδρου Εμμανουέλ Μακρόν, στο Δήμαρχο Καλαβρύτων.
Λόγω του περιορισμένου προγράμματος, ο Πρόεδρος Μακρόν, δεν μπορεί να επισκεφθεί τα Καλάβρυτα.

Ο Διευθυντής του Γραφείου του Προέδρου της Γαλλικής Δημοκρατίας Εμμανουέλ Μακρόν, κος Φρανσουά Ξαβιέ Λός, απέστειλε στο Δήμαρχο Καλαβρύτων, Γιώργο Λαζουρά, την παρακάτω επιστολή, με την οποία, του γνωρίζει ότι, λόγω, του ιδιαίτερα περιορισμένου προγράμματος, κατά τη διάρκεια της επίσκεψης, του Προέδρου Μακρόν, στην Αθήνα, στις 7 και 8 Σεπτεμβρίου, δεν του είναι δυνατόν, να ανταποκριθεί θετικά στην πρόσκληση του Δημάρχου Καλαβρύτων, να επισκεφθεί τα Καλάβρυτα, για να τιμήσει τη μνήμη των Καλαβρυτινών θυμάτων της ναζιστικής βαρβαρότητας, της 13ης Δεκεμβρίου 1943.
Η επιστολή αυτή, του Διευθυντή του Γραφείου του Γάλλου Προέδρου, έχει ως εξής:
           Ο Διευθυντής του Γραφείου
του Προέδρου της Γαλλικής Δημοκρατίας
ΠΡΟΣ : κ. Γεώργιο Λαζουρά Δήμαρχο Καλαβρύτων
                          Ευσεβίου Κηπουργού 6
                          Τ.Κ. 25001, Καλάβρυτα
                          Ελλάδα

Παρίσι, 30 Αυγούστου 2017
Κύριε Δήμαρχε,
επ’ ευκαιρία της επίσημης επίσκεψής του στην Ελλάδα, στις 7 και 8 του προσεχούς Σεπτεμβρίου, εκφράσατε την επιθυμία να προσκαλέσετε τον Πρόεδρο της Γαλλικής Δημοκρατίας να επισκεφθεί την πόλη σας για να τιμήσει, κυρίως, τη μνήμη των κατοίκων της, που ήσαν θύματα της ναζιστικής βαρβαρότητας, την 13η Δεκεμβρίου του 1943.
Αφοσιωμένος στο καθήκον της μνήμης και στη δια των γενεών μετάδοση των διδαγμάτων της Ιστορίας, ο Αρχηγός του Κράτους, μου ανέθεσε την επιμέλεια, να σας ευχαριστήσω θερμά, για την πρόσκλησή σας. Πρέπει, ωστόσο, να σας γνωρίσω ότι, λόγω του ιδιαίτερα περιορισμένου προγράμματός του, κατά τη διάρκεια του ταξιδιού αυτού, δεν του είναι δυνατόν να ανταποκριθεί, θετικά, στην πρόσκλησή σας.
Να είστε βέβαιος, ωστόσο, ότι, ο κύριος Emmanuel MACRON, ευαισθητοποιήθηκε, στην ευγενική σας πρόσκληση.
Σας παρακαλώ όπως δεχθείτε, κύριε Δήμαρχε, την έκφραση των καλύτερων συναισθημάτων μου.
                           François-Xavier LAUCH                                 (Φρανσουά-Ξαβιέ Λός)

Και η επιστολή – πρόσκληση του Δημάρχου Καλαβρύτων, Γιώργου Λαζουρά, προς τον Πρόεδρο Εμμανουέλ Μακρόν, έχει ως εξής:
Αξιότιμε κύριε Πρόεδρε,
Πληροφορηθήκαμε από τον Τύπο, ότι, θα επισκεφθείτε τη χώρα μας, την Ελλάδα, την Αθήνα, στις 7 και 8 του επόμενου μήνα, Σεπτεμβρίου 2017, και σας περιμένουμε, με χαρά, ως έναν καλό φίλο και υποστηρικτή της πατρίδας μας.
Όπως και προφορικά, κατά τη σύντομη γνωριμία και συνομιλία μας, στο μαρτυρικό Oradour-sur-Glane, στις 10 Ιουνίου, σας προσκάλεσα, σας προσκαλώ και με την παρούσα -  εάν έχετε τη χρονική ευχέρεια, κατά την επίσκεψή σας στην Αθήνα - να επισκεφθείτε και τα ιστορικά και μαρτυρικά Καλάβρυτα.
Στα μαρτυρικά Καλάβρυτα, όπως και στο Oradour-sur-Glane, συνέβη, στις 13 Δεκεμβρίου 1943, ένα από τα μεγαλύτερα ολοκαυτώματα της Ευρώπης. 700 άνδρες Καλαβρυτινοί, εκτελέστηκαν και καταστράφηκε – πυρπολήθηκε ολοσχερώς, η πόλη, από την εκδικητική μανία, των ναζί, κατακτητών.
Έτσι, τα Καλάβρυτα, όπως το Oradour-sur-Glane, αλλά και άλλες μαρτυρικές πόλεις και χωριά στην Ελλάδα, τη Γαλλία και την Ευρώπη, έγιναν, παγκόσμια, σύμβολα, ειρήνης, καταδίκης του ναζισμού και του, κάθε μορφής, ολοκληρωτισμού, σύμβολα φιλίας και συναδέλφωσης των λαών.
Η επίσκεψή σας, στη μαρτυρική μας πόλη, θα αποτελέσει, ξεχωριστή τιμή, για εμάς και τους 700 άδικα εκτελεσθέντες Καλαβρυτινούς, αλλά, θα δώσει και το μήνυμα, στην Ελλάδα, τη Γαλλία και στον κόσμο ολόκληρο, ότι, η Ευρωπαϊκή Ένωση, η κοινή μας οικογένεια, είναι, το ασφαλές, ελεύθερο και δημοκρατικό λιμάνι, που αποτρέπει, πολέμους, ολοκαυτώματα και ολοκληρωτισμούς.
Επίσης, στα Καλάβρυτα και στο ιστορικό μας μοναστήρι, την Αγία Λαύρα, υψώθηκε, στις 25 Μαρτίου του 1821, το λάβαρο της Επανάστασης κατά της, επί 400 χρόνια, τουρκικής σκλαβιάς και ξεκίνησε ο μεγάλος εθνικοαπελευθερωτικός αγώνας, που οδήγησε στην ίδρυση του ανεξάρτητου και κυρίαρχου Ελληνικού Κράτους.
Μάλιστα, σε αυτόν τον αγώνα, είχαν καθοριστική συμβολή και μεγάλοι Γάλλοι φιλέλληνες, όπως ο στρατηγός Maizon, ο στρατηγός Higonet, ο συνταγματάρχης Rayboud και εκατοντάδες Γάλλοι στρατιώτες.
Τα Καλάβρυτα, απέχουν από την Αθήνα δύο ώρες, με αυτοκίνητο, και περίπου μία, με ελικόπτερο.
Θα ήταν ιδιαίτερη η χαρά και η τιμή μας, κύριε Πρόεδρε, εάν βρίσκατε λίγες ώρες, να επισκεφθείτε και τα ιστορικά και μαρτυρικά Καλάβρυτα, κατά τη διήμερη επίσκεψή σας στην Αθήνα.

Με βαθιά εκτίμηση,
Ο Δήμαρχος
Γεώργιος Λαζουράς
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ
Τον Πρέσβη της Γαλλικής Δημοκρατίας στην Αθήνα, κ. Christophe Chantepy



Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.