HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ: Την Οικονομική Ενίσχυση των Πανεπιστημίων υποσχέθηκε ο Γαβρόγλου - Το Ψήφισμα της Συνόδου

Την οικονομική ενίσχυση των Πανεπιστημίων για υλικοτεχνικές υποδομές και μεταπτυχιακά προγράμματα σπουδών, ανακοίνωσε ο υπουργός Παιδε...

Την οικονομική ενίσχυση των Πανεπιστημίων για υλικοτεχνικές υποδομές και μεταπτυχιακά προγράμματα σπουδών, ανακοίνωσε ο υπουργός Παιδείας, Κώστας Γαβρόγλου στους πρυτάνεις των ΑΕΙ, που συνεδρίασαν στα Καλάβρυτα.
Ο Κώστας Γαβρόγλου στην διάρκεια της Συνόδου, τόνισε ότι «τα τμήματα των ΑΕΙ θα ενισχυθούν, μέσω του προγράμματος δημοσίων επενδύσεων του υπουργείου Παιδείας, με έργα εκσυγχρονισμού των αμιγώς ακαδημαϊκών υποδομών τους».Τα έργα αυτά θα αφορούν παρεμβάσεις αναβάθμισης των κτιριακών υποδομών, του σχετικού λειτουργικού του εκπαιδευτικού εξοπλισμού, καθώς και κάθε άλλη δαπάνη η κάλυψη της οποίας προβλέπεται από το πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων. Ο προϋπολογισμός έργου τού κάθε τμήματος θα ανέρχεται σε 20.000 ευρώ.
Όσον αφορά τα κριτήρια για την ένταξη των πράξεων στο πρόγραμμα, είναι μεταξύ άλλων η επιλεξιμότητα και η ωριμότητα των προτεινόμενων έργων, καθώς και η δυνατότητα άμεσης υλοποίησής τους.
Επιπλέον, και τα προγράμματα μεταπτυχιακών σπουδών των τμημάτων ΑΕΙ θα ενισχυθούν εκτάκτως με επιπλέον χρηματοδότηση από το πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων του υπουργείου.
Ο προϋπολογισμός της χρηματοδότησης ανά πρόγραμμα μεταπτυχιακών σπουδών διαμορφώνεται ως εξής:
*Προγράμματα με μηδενικά τέλη φοίτησης χρηματοδοτούνται με το ποσό των 10.000 ευρώ.
*Προγράμματα με τέλη φοίτησης μέχρι 1.000 ευρώ χρηματοδοτούνται με το ποσό των 5.000 ευρώ.
*Προγράμματα με τέλη φοίτησης από 1.001 ευρώ μέχρι 3.000 ευρώ χρηματοδοτούνται με το ποσό των 2.500 ευρώ.
Όσον αφορά το θέμα της ίδρυσης του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής, ο υπουργός Παιδείας, τόνισε την ανάγκη αναβάθμισης των προπτυχιακών σπουδών και συμφωνήθηκε να συνεχιστεί η συζήτηση για τη διαμόρφωση του τοπίου της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης.

ΤΟ ΨΗΦΙΣΜΑ ΤΗΣ ΣΥΝΟΔΟΥ
Πραγματοποιήθηκε στα Καλάβρυτα η 85η Σύνοδος Πρυτάνεων και Προέδρων ΔΕ των Ελληνικών Πανεπιστημίων από 5-8 Σεπτεμβρίου 2017.
Την Παρασκευή 8 Σεπτεμβρίου συμμετείχε στις εργασίες της Συνόδου ο Υπουργός Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, Καθ. Κώστας Γαβρόγλου και ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου, Καθ. Γεώργιος Αγγελόπουλος.  Στη Σύνοδο συζητήθηκαν θέματα που προκύπτουν από την έναρξη εφαρμογής του νέου νόμου, και δόθηκαν οι απαραίτητες απαντήσεις και διευκρινίσεις, από την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας και τους προσκεκλημένους θεσμικά αρμοδίους, σε πολύ καλό κλίμα συνεργασίας.
Στη Σύνοδο τέθηκαν με έμφαση ζητήματα χρηματοδότησης των Πανεπιστημίων. Ο Υπουργός Παιδείας μας ανακοίνωσε οικονομικά μέτρα για την ενισχυση των Ιδρυμάτων για τα οποία θα σας ενημερώσουμε στο άμεσο μέλλον.
Η Σύνοδος εκφράζει την ανησυχία της για τη διαδικασία που ακολουθείται στην ίδρυση Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής χωρίς τη συμμετοχή της Πανεπιστημιακής κοινότητας.
Εξελέγη το νέο Προεδρείο της Συνόδου Πρυτάνεων που αποτελείται από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων και το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών.
Παραθέτουμε τα ονόματα των θεσμικά αρμοδίων που παρευρέθησαν στη Σύνοδο:
Γ. Γραμματέας Δημοσιονομικής Πολιτικής Υπουργείου Οικονομικών, Φ. Κουτεντάκης
Γιώργος Ιωαννίδης, Ειδικός Γραμματέας Τομεακών Επιχειρησιακών Προγραμμάτων του ΕΚΤ, Υπουργείου Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού
Ευάγγελος Μάλλιος, ΝομικόςΣύμβουλος Υπουργείου Παιδείας
Πρόεδρος της ΑΔΙΠ Καθ. Ν. Παϊσίδου
Πρόεδρος του  ΔΟΑΤΑΠ, Καθ. κ. Παπαδοπούλου Ελένη
Πρόεδρος της ΠΟΣΔΕΠ, Καθ. Ε. Ευσταθόπουλος
Πρόεδρος του ΣΕΑΒ Καθ. Θ. Ιωαννίδου
Πρόεδρος ΙΝΕΔΙΒΙΜ, κ. Θ. Μπλίκας
Μαρία Νιφόρου, Διευθύντρια Συντονισμού και Ελέγχου Εφαρμογής Δημοσιολογιστικών Διατάξεων του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους
Ειρήνη Κλουκινιώτου, Προϊσταμένη Τμήματος Α΄ της Διεύθυνσης Συντονισμού και Ελέγχου Εφαρμογής Δημοσιολογιστικών Διατάξεων του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους
Χρήστος Τζώρτζης, Προϊστάμενος Προϋπολογισμού Γενικού Λογιστήριου Κράτους
Δημήτριος Φακίτσας, Προϊστάμενος Ειδικής Υπηρεσίας Θεσμικής Υποστήριξης, Υπουργείου Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού
Δημήτριος Τάσιος, Προϊστάμενος Μονάδας Β2.4 της Ειδικής Υπηρεσίας Διαχείρισης του Ε.Π. «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού, Εκπαίδευση και Δια Βίου Μάθηση», Υπουργείο Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.