HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

Νικήσαμε για τον εγωισμό μας

Σήμερα, παίζαμε για πολύ περισσότερα από μια πρόκριση. Παίζαμε για την υστεροφημία μας. Παίζαμε για τον εγωισμό μας. Τίποτα δεν θα μπο...


Σήμερα, παίζαμε για πολύ περισσότερα από μια πρόκριση. Παίζαμε για την υστεροφημία μας. Παίζαμε για τον εγωισμό μας. Τίποτα δεν θα μπορούσε να μας στερήσει την παρουσία μας στην επόμενη φάση του Ευρωμπάσκετ. Η Εθνική μας Ομάδα, έβγαλε νεύρο την κατάλληλη στιγμή, κέρδισε 95-77 την Πολωνία κι ετοιμάζει βαλίτσες για την Πόλη της! Όχι την Αθήνα, αλλά την Κωνσταντινούπολη!

Τρομερή εμφάνιση για το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα, από τους Νικ Καλάθη και Κώστα Σλούκα. Ο ομογενής γκαρντ του Παναθηναϊκού τελείωσε τον αγώνα με νταμπλ νταμπλ (24π., 10ασ.) ενώ ο πρωταθλητής Ευρώπης με τη Φενέρ σταμάτησε στους 21. Εξαιρετικός και ο Παπαγιάννης σήμερα.

Η Εθνική δεν... χάλασε την παράδοση με το κάκιστο ξεκίνημα στα παιχνίδια της. Η αμυντική προσήλωση απουσίαζε ξανά και παρά τα δύο γρήγορα σουτ του Σλούκα για το 8-4, οι Πολωνοί έφεραν άμεσα το ματς στα μέτρα τους στηριζόμενοι στους Κόζαρεκ και Κούλιγκ (14-20, στο 7'). Η ομάδα του Τέιλορ κατάφερε να φτάσει τους 29 πόντους μέχρι το φινάλε του δεκαλέπτου, ενώ ο «Σλου» μείωσε σε 23-29. 

Σαφώς πιο συγκεντρωμένοι μπήκαν στη δεύτερη περίοδο οι Έλληνες διεθνείς και με γρήγορο 9-0 πέρασαν μπροστά με 32-29. O Παπανικολάου ήταν «ζεστός» και πέτυχε συνεχόμενους πόντους για το 37-31, ενώ ο Παππάς με δύσκολο μακρινό σουτ αύξησε κι άλλο την απόσταση (44-37, στο 18'). Με «γκολ-φάουλ» και... έκρηξη του Σλούκα, το πρώτο ημίχρονο ολοκληρώθηκε με 49-43.

Στην αρχή της τρίτης περιόδου, η Ελλάδα δεν είχε το… αντίδοτο για τον Κούλιγκ και έτσι η Πολωνία έφερε το ματς στα ίσα (51-51). Από εκείνο το σημείο και έπειτα, οι δύο ομάδες αντάλλασσαν καλάθια, με το τρίποντο του Κόζαρεκ να δίνει το προβάδισμα στους αντιπάλους μας (58-59), στα μισά.

Η εξέλιξη αυτή «ξύπνησε» τους παίκτες του Μίσσα και με πρωταγωνιστή τον Καλάθη πέρασαν μπροστά (62-59), αλλά ο Κόζαρεκ έφερε για άλλη μία φορά το παιχνίδι στην ισοπαλία (62-62), στα τρία λεπτά πριν το τέλος του τρίτου δεκαλέπτου. Εκεί, η Εθνική μας άρχισε να ακουμπάει την μπάλα στη ρακέτα και τον Μπουρούση, ο οποίος ανταπεξήλθε και έτσι τη διατηρούσε μπροστά μέχρι τη λήξη (70-67). 

Η Εθνική έπαιζε με υπομονή στο τέταρτο δεκάλεπτο και έτσι ήταν σταθερά μπροστά, ενώ με τρίποντο του Καλάθη πήγε στο +6 (77-71). Η άμυνα άρχισε να δουλεύει… υποδειγματικά, με τον Σλούκα να «πυροβολεί» από τα 6,75μ. και να στέλνει την Ελλάδα στο +9 (80-71), στα μισά.

Από εκείνο το σημείο και έπειτα, οι παίκτες του Μίσσα είχαν τον απόλυτο έλεγχο με τον Καλάθη να συνεργάζεται άψογα με τους ψηλούς και έτσι η διαφορά να εκτοξεύεται στο +12 (87-75), στα δύο λεπτά πριν τη λήξη. Πλέον, το νερό είχε μπει στο… αυλάκι και έτσι η «επίσημη αγαπημένη» πήρε τη νίκη με το τελικό και επιβλητικό 95-77. 

Τα δεκάλεπτα: 23-29, 49-43, 70-67, 95-77

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.