Page Nav

HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες αποκατάστασης του παλιού πέτρινου γεφυριού στις καταβόθρες Χελμού

Ολοκληρώθηκαν μετά από ενέργειες του Δήμου Καλαβρύτων, οι εργασίες αποκατάστασης του παλιού πέτρινου γεφυριού στις καταβόθρες Χελμού και ...

Ολοκληρώθηκαν μετά από ενέργειες του Δήμου Καλαβρύτων, οι εργασίες αποκατάστασης του παλιού πέτρινου γεφυριού στις καταβόθρες Χελμού και η σύνδεσή του με τον κεντρικό δρόμο. 
To παλιό πέτρινο γεφύρι στις καταβόθρες Χελμού βρίσκεται επί της επαρχιακής οδού Κ.Λουσών - Σιγουνίου, στη θέση "Καταβόθρες". Το γεφύρι Αποτελεί αντιπροσωπευτικό δείγμα οικοδομικής τέχνης του 19ου αιώνα-ζωντανή μαρτυρία της τεχνοτροπίας και τεχνογνωσίας των κτιστάδων και γεφυροποιών της περιοχής και είναι αναπόσπαστα συνδεδεμένο με τις μνήμες των κατοίκων. Το πέτρινο αυτό γεφύρι, έχει χαρακτηρισθεί ιστορικό διατηρητέο μνημείο, αλλά ο χρόνος και φθορά το είχαν σημαδέψει επικίνδυνα.
Για το παλιό πέτρινο γεφύρι στις καταβόθρες, το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS είχε κάνει ιδιαίτερη αναφορά - οδοιπορικό, αρχές Αυγούστου με πολλά στοιχεία για την περιοχή
ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΟΔΟΙΠΟΡΙΚΟ ΕΔΩ

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.