HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

Η Κύπρος κράτησε την Ελλάδα στο παιχνίδι πρόκρισης

Η Εθνική στο χειροτερό της ματς μέχρι στιγμής για τα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου της Ρωσίας, έμεινε στο μηδέν κόντρα στην καλά ...

Η Εθνική στο χειροτερό της ματς μέχρι στιγμής για τα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου της Ρωσίας, έμεινε στο μηδέν κόντρα στην καλά αμυνόμενη Εσθονία. Ευτυχώς όμως για την Ελλάδα, η Κύπρος με επική ανατροπή κόντρα στην Βοζνία (3-2) παρέμεινε στην δεύτερη θέση του ομίλου και συνεχίζει να κρατά την προκρισή στα χέρια της!
Η εθνική μας όπως ήταν λογικό, μπήκαν καλύτερα στον αγωνιστικό χώρο, είχαν την κατοχή και τον έλεγχο του ρυθμού και έχασαν τεράστια ευκαιρία μόλις στο 4' με τον Βέλιο. Ο Δώνης έδωσε πολύ ωραία στον Τζαβέλλα αυτός έβγαλε την σέντρα με τον Βέλιο να κάνει την καρφωτή κεφαλιά .ομως ο Ακσάλου με δυσκολία έδιωξε σε κόρνερ.

Η Εσθονία από την πλευρά της είχε παθητικό ρόλο στο ματς, όμως είχε κλείσει εξαιρετικά τους κενούς χώρους, χωρίς να αφήνει τους έλληνες να απειλήσουν σοβαρά την εστία του Ακσάλου. Επίσης οι φιλοξενούμενο κατάφεραν να χαμηλόσουν πολύ τον ρυθμό και παρότι η Εθνική είχε την κατοχή δεν μπορούσε να βγάλει την μεγάλη φάση.
Αξιοσημείωτο είναι πως η δεύτερη τελική της Ελλάδας έγινε στο 30'(!) με τον Μανωλά να κάνει μετά την εκτέλεση φάουλ του Φορτούνη, όμως ο Ακσάλου απέκρουσε και πάλι σωτήρια.
Δύο λεπτά αργότερα, ο Δώνης δοκίμασε το πόδι του από μακριά όμως η μπάλα πέρασε άουτ.
Όσο πέρναγε η ώρα ο ρυθμός έπεφτε όλο και περισσότερο με αποτέλεσμα η Ελλάδα παρά τον έλεγχο και την κατοχή (η οποία έφτασε και στο 75% υπέρ μας) δεν μπορούσε να απειλήσε με αποτέλεσμα να υπάρχει εκνευρισμός. Η τελευταία καλή φάση του ημιχρόνου ήταν ένα σουτ μακρινό του Φορτούνη με την μπάλα να φεύγει ψηλά.

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε όπως έκλεισε και το πρώτο, με την Ελλάδα να έχει ρυθμό και κατοχή όμως από δημιουργία μηδέν! Ο τρόπος με τον οποίο προσπαθούσε να δημιουργήσει φάση η Εθνική μας ήταν τόσο κακός με την Εσθονία να κρατά το σκορ μέχρι εκείνο το σημείο πάρα πολύ εύκολα!

Αξιωσημείωτο είναι πως η πρώτη τελική στο δεύτερο ημίχρονο ήταν ένα μακρινό σουτ του Φορτούνη στο 67(!) που μπλόκαρε εύκολα ο Εσθονός τερματοφύλακας.
Όσο πέρναγε η ώρα η Ελλάδα πίεζε όλο και περισσότερο χωρίς όμως το πρόβλημα στην δημιουργία φαινόταν. Στο τελευταίο δεκάλεπτο η ομάδα του Σκίμπε ανέβασε ρυθμό και έχασε μεγάλη ευκαιρία στο 82' με τον Φορτούνη να εκτελεί το κόρνερ ο Σταφυλίδης έκανε την κεφαλιά μετά την λανθασμένη έξοδο του Ασκάλου όμως η μπάλα έφυγε πλάγια.

Η Εθνική πίεζε για το γκολ που ισοδυναμούσε σε πρόκιση όμως η Εσθονία αμύνθηκε σωστά και η εθνική δυστυχώς... Δεν μπορούσε! Ευτυχώς όμως τα υπέροχα νέα ήρθαν από την Λευκοσία αφού η Κύπρος έκανε επική ανατροπή κόντρα στην Βοζνία δίνοντας ένα τεράστιο δώρο στην Ελλάδα.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:
Ελλάδα: Καρνέζης, Ρέτσος, Μανωλάς, Κ.Παπαδόπουλος, Τζαβέλλας, Ζέκα, Τζιόλης, Φορτούνης, Μάνταλος, Δώνης, Βέλλιος.

Eσθονία: Ακσάλου, Κάιτ, Κρουγκλόβ, Ντιμιτρίεφ, Άνιερ, Ζενιόφ, Κλάβαν, Γιάαγκερ, Καλάστε, Μπαράνοβ, Τενίστε.


Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.