Page Nav

HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

8 Σεπτεμβρίου γιορτάζουν - Συναξαριστής

Σήμερα 8 Σεπτεμβρίου γιορτάζουν Ονομαστικές Εορτές: ΓΕΝΕΘΛΙΟΣ ΔΕΣΠΟΙΝΑ, Δεσποινούλα, Δέσπω, Δεσπούλα, Δεσποίνου, Δεσποίνω, Δεσποιν...

Σήμερα 8 Σεπτεμβρίου γιορτάζουν
Ονομαστικές Εορτές:
ΓΕΝΕΘΛΙΟΣ
ΔΕΣΠΟΙΝΑ, Δεσποινούλα, Δέσπω, Δεσπούλα, Δεσποίνου, Δεσποίνω, Δεσποινιώ, Ντέπη, Πέπη, Ζέπω, Πιπίνα
ΣΚΙΑΔΕΝΗ
ΤΣΑΜΠΙΚΑ Τσαμπίκα, Μίκα, Τσαμπίκος

Συναξαριστής
Γενέσιον της Θεοτόκου. Μαρτύρων Αρτεμιδώρου, Ρουφιανού, Ρούφου και Σεβήρου. Νεομάρτυρος Αθανασίου του εν Θεσσαλονίκη (†1774). Οσίου Σωφρονίου, επισκόπου εν Ιβηρία.


Η γέννηση της Υπεραγίας Θεοτόκου Μαρίας. Οι ενάρετοι Ιωακείμ και Άννα προσεύχονταν καθημερινά με δάκρυα στα μάτια να αποκτήσουν ένα παιδί. Ο Θεός εισάκουσε τις προσευχές τους και έκανε πραγματικότητα το αίτημά τους: τους αξίωσε να φέρουν στον κόσμο την Υπεραγία Θεοτόκο τη γυναίκα που έμελλε να γεννήσει τον Σωτήρα του κόσμου. 

Ο Άγιος Αθανάσιος ο Νεομάρτυρας που μαρτύρησε στη Θεσσαλονίκη, γεννήθηκε στην Κουλιακιά της Θεσσαλονίκης. Οι γονείς του ήταν χριστιανοί και φρόντισαν για τη εν Χριστώ παιδεία του γιου τους. Αφού φοίτησε σε ελληνικό σχολείο της Θεσσαλονίκης μετέβη στο Άγιον Όρος όπου σπούδασε στη σχολή Βατοπεδίου. Επέστρεψε στο χωριό του όπου δεχόταν πιέσεις να αρνηθεί το χριστιανισμό. Ο Αθανάσιος όμως έμεινε ακλόνητος στη χριστιανική πίστη και φυλακίστηκε. Ο μάρτυρας ομολόγησε τον Χριστό σαν αληθινό Θεό. Έτσι τον απαγχόνισαν στις 8 Σεπτεμβρίου 1774. 

Ο Άγιος Σωφρόνιος επίσκοπος Αχταλείας της Ιβηρίας, γεννήθηκε στον Πόντο από γονείς ευσεβείς και ενάρετους. Από νεαρή ηλικία έτρεφε μεγάλη αγάπη για τα Θεία και ιδιαίτερα τη μοναχική ζωή. Το πρώτο όνομα του Σωφρονίου ήταν Συμεών. Στις Μονές διδάχτηκε τα ιερά γράμματα και τη μοναχική ζωή. Τότε εκάρη μοναχός με το όνομα Σωφρόνιος και κατόπιν χειροτονήθηκε ιερέας. Μετά ο ηγούμενος τον έστειλε στο μεταλλείο στην Ιβηρία σ` ένα χωριό με την ονομασία Δαλβέρ. Εκεί γνώρισε το σεβασμό των κατοίκων που τον χειροτόνησαν επίσκοπο. Η περιοχή δέχτηκε μία βαρβαρική επιδρομή κατά την διάρκεια της οποίας καταστράφηκαν τα πάντα. Ο Σωφρόνιος πιάστηκε αιχμάλωτος και πουλήθηκε σε μία γυναίκα, η οποία τον απελευθέρωσε και τον έστειλε στην Τραπεζούντα. Άφησε την τελευταία του πνοή στο χωριό του. Η ανακομιδή των λειψάνων του έγινε το 1824 στην Ιερά Μονή Βαζέλωνος. 

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.