Page Nav

HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

23 Σεπτεμβρίου γιορτάζουν - Συναξαριστής

Σήμερα 23 Σεπτεμβρίου γιορτάζουν Ονομαστικές Εορτές: ΙΡΙΣ Ίριδα ΞΑΝΘΙΠΠΗ Ξανθίππη, Ξανθή, Ξανθούλα ΞΑΝΘΙΠΠΟΣ ΠΟΛΥΞΕΝΗ Πολυξένη...

Σήμερα 23 Σεπτεμβρίου γιορτάζουν
Ονομαστικές Εορτές:
ΙΡΙΣ Ίριδα
ΞΑΝΘΙΠΠΗ Ξανθίππη, Ξανθή, Ξανθούλα
ΞΑΝΘΙΠΠΟΣ
ΠΟΛΥΞΕΝΗ Πολυξένη, Ξένη, Ξένια
ΡΑΪΣ Ραΐς, Ραΐδα


Συναξαριστής:

Η σύλληψις του τιμίου και ενδόξου προφήτου προδρόμου και βαπτιστού Ιωάννου. Μαρτύρων Ανδρέου, Ιωάννου, Αντωνίου, Πέτρου. Ραΐδος της παρθένου(1), Ξανθίππης και Πολυξένης († 109)(2). Νεομαρτύρων Νικολάου του παντοπώλου (†1672) και Ιωάννου του εκ Κονίτσης και εν Βραχωρίω (†1814) αθλήσαντος.

Η Αγία Ράϊς, η παρθένος καταγόταν από την πόλη Βατάν της Αιγύπτου. Έγινε μοναχή από 12 χρονών. Κάποια μέρα πηγαίνοντας στην πηγή να φέρει νερό είδε πλήθος χριστιανών αν είναι αλυσοδεμένοι από τον ηγεμόνα Λουκιανό. Τότε έτρεξε και μπήκε και εκείνη στο πλήθος. Με τόλμη παρουσιάστηκε μπροστά στον άρχοντα και αφού περιγέλασε τους Θεούς του, τον έφτυσε κατάμουτρα όταν και αυτός ειρωνεύτηκε το Χριστό. Τότε την βασάνισαν φρικτά και στο τέλος την αποκεφάλισαν.
Η Ξανθίππη και η Πολυξένη ήταν αδερφές που κατάγονταν από την Ισπανία και έζησαν στα χρόνια του Κλαύδιου Καίσαρα (41-54) και ασπάστηκαν το χριστιανισμό. Η Ξανθίππη ήταν σύζυγος του Πρόβου που ήταν άρχοντας της χώρας, μαθήτευσε κοντά στον Απόστολο Παύλο και γνώρισε σε πολλούς την πίστη στο Χριστό. Η αδερφή της Πολυξένη απάχθηκε από κάποιον που ήθελε να την διαφθείρει στην Ελλάδα όπου γνώρισε το χριστιανισμό από τον Φίλιππο και γυρίζοντας στην Ισπανία επιδόθηκε μαζί με την αδερφή της στον πνευματικό αγώνα, όπου κοιμήθηκαν εν ειρήνη.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.