Page Nav

HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

11 Σεπτεμβρίου γιορτάζουν - Συναξαριστής

Σήμερα 11 Σεπτεμβρίου γιορτάζουν Ονομαστικές Εορτές: ΕΥΑΝΘΗΣ ΕΥΑΝΘΙΑ Ευανθία, Εύα ΕΥΦΡΟΣΥΝΟΣ Ευφρόσυνος, Φρόσυνος ΘΕΟΔΩΡΑ Θεοδ...

Σήμερα 11 Σεπτεμβρίου γιορτάζουν
Ονομαστικές Εορτές:
ΕΥΑΝΘΗΣ
ΕΥΑΝΘΙΑ Ευανθία, Εύα
ΕΥΦΡΟΣΥΝΟΣ Ευφρόσυνος, Φρόσυνος
ΘΕΟΔΩΡΑ Θεοδώρα, Δώρα, Ντόρα, Θοδώρα, Δωρούλα

Συναξαριστής:
Μαρτύρων Δημητρίου του φιλοσόφου και Ευανθίας, και Δημητριανού του υιού αυτών. Γεμινιανού, Διδύμου, Διόδωρου, Διομήδους κα Ιάς της γραίας. Οσίων Θεοδώρας(1) της εν Αλεξάνδρεια (†491), Ευφρόσυνου του μαγείρου († θ΄αι.) και Θεοδούλου.

Η όσια Θεοδώρα, καταγόταν από την Αλεξάνδρεια. Ήταν αφοσιωμένη στον ευσεβή άντρα της. Κάποια στιγμή όμως έπεσε στο αμάρτημα της μοιχείας. Όταν κατάλαβε τι αμαρτία έκανε μετάνιωσε και φορώντας ανδρικά ρούχα αποσύρθηκε σε μοναστήρι ανδρών για να μη την βρει ο σύζυγός της. Το νεό της όνομα ήταν Θεόδωρος. Μετά από δύο χρόνια μετάνοιας βρήκε έξω από την πόρτα του μοναστηριού ένα μωρό. Κάποιος την συκοφάντησε ότι διέπραξε μοιχεία με μία γυναίκα η οποία γέννησε το μωρό. Η Θεοδώρα για επτά χρόνια ζούσε σ` ένα καλύβι με το παιδί και έξω από το μοναστήρι, μέχρι πού αποκαλύφθηκε η συκοφαντία εναντίον της. Όταν η Θεοδώρα παρέδωσε το πνεύμα της στον Κύριο και διαπίστωσαν το φύλο της οι μοναχοί, δόξασαν το Θεό.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.