HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

Συνάντηση Σκουρλέτη - Λαζουρά με θετικά αποτελέσματα

Συνάντηση με το Υπουργό Εσωτερικών κ. Πάνο Σκουρλέτη είχε σήμερα το μεσημέρι (3/8/17) ο Δήμαρχος Καλαβρύτων κ. Γιώργος Λαζουράς , συνοδ...

Συνάντηση με το Υπουργό Εσωτερικών κ. Πάνο Σκουρλέτη είχε σήμερα το μεσημέρι (3/8/17) ο Δήμαρχος Καλαβρύτων κ. Γιώργος Λαζουράς, συνοδευόμενος από τους δημοτικούς συμβούλους Νίκο Μαγκαφά και Σπύρο Σοκορέλη. Στην συνάντηση τέθηκαν τα θεσμικά ζητήματα και οικονομικά αιτήματα του Δήμου που βρήκαν ανταπόκριση από πλευράς Υπουργείου, ικανοποιώντας την Δημοτική αρχή.
Ο κ. Λαζουράς εξέφρασε την άποψη ότι ο ν. 4483/17 για τους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης, ο οποίος ψηφίστηκε από την Βουλή την περασμένη εβδομάδα, αντιμετωπίζει αποτελεσματικά σειρά ζητημάτων που απασχολούν τους δήμους, αν και παραμένουν εκκρεμότητες. Επεσήμανε επίσης, ότι χρειάζεται αναθεώρηση της έννοιας του ορεινού δήμου.
Ο Υπουργός Εσωτερικών διαβεβαίωσε τον Δήμαρχο Καλαβρύτων ότι θα εξετάσει με προσοχή τα αιτήματα του Δήμου, καθώς και ότι στην επερχόμενη αναθεώρηση του θεσμικού πλαισίου για τους ΟΤΑ, αναμένεται επαναπροσδιορισμός των κριτηρίων για τους ορεινούς Δήμους και αλλαγές στον τρόπο χρηματοδότησης των ΟΤΑ, προκειμένου να αντιμετωπιστούν ανισότητες και στρεβλώσεις που εντοπίστηκαν κατά την υλοποίηση του «Καλλικράτη».
Υπενθυμίζεται ότι ο Δήμος Καλαβρύτων περιλαμβάνεται στους 85 Δήμους οι οποίοι πρόκειται να λάβουν έκτακτη οικονομική ενίσχυση συνολικού ύψους 20 εκατ. ευρώ. Παράλληλα, με την πρωτοβουλία του Υπουργού Εσωτερικών να παραταθεί το πρόγραμμα ΘΗΣΕΑΣ (για αναπτυξιακές δράσεις και την βελτίωση υφιστάμενων υποδομών στους δήμους) με τον ν.4483, δίνεται η δυνατότητα ολοκλήρωσης των έργων στο Διοικητήριο Καλαβρύτων και στο Πολιτιστικό – Πολύκεντρο, τα οποία αναμένεται να συμβάλλουν καταλυτικά στην αναβάθμιση του ιστορικού κέντρου της πόλης.

Ο κ. Λαζουράς μετά το πέρας της συνάντησης που κράτησε πάνω από μια ώρα δήλωσε εμφανώς ικανοποιημένος:  
Ευχάριστη έκπληξη σήμερα στο Υπουργείο Εσωτερικών! Επιτέλους, ένας υπουργός (ο Πάνος Σκουρλέτης), που κατανόησε αυτό που φωνάζω, εδώ και καιρό, ότι δηλαδή, ο Δήμος Καλαβρύτων (όπως και άλλοι στη χώρα), είναι ορεινός και ας μην χαρακτηρίζεται ως τέτοιος , στο άρθρο 1 του νόμου του Καλλικράτη. Και έχει (ο υπουργός), ευχάριστα πράγματα, για τους ορεινούς δήμους και τον ορεινό Δήμο Καλαβρύτων, που θ´ανακοινώσει, στις προσεχείς ημέρες. Κατά τη σημερινή, ωριαία περίπου, συνάντηση, με τους εκ των συνεργατών μου μαζί του, συζητήσαμε διεξοδικά, θεσμικά και οικονομικά, αιτήματα του Δήμου μας και τα θέσαμε, στο δρόμο της επίλυσης και ικανοποίησής τους. Ευχαριστήσαμε, τον υπουργό, για τις θετικές και για το Δήμο μας, ρυθμίσεις του προσφάτως ψηφισθέντος πολυνομοσχεδίου (παράταση ΘΗΣΕΑ κλπ), για τη νέα, ορθή και δίκαιη αντίληψη για, όλους τους, κατά την ΕΛΣΤΑΤ,ορεινούς δήμους(και όχι για τους,κατά πλάσμα του νόμου,χαρακτηρισμένους ως τέτοιους) και για τον αγώνα του για τη στήριξη της αυτοδιοίκησης,σε μια δύσκολη,οικονομική συγκυρία. Τον προσκαλέσαμε, τέλος,να επισκεφθεί τα Καλάβρυτα, με τα οποία, έχει μακροχρόνιους δεσμούς.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.