Page Nav

HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

Στην Αρχαία Ελίκη ο Ιάσονας Φωτήλας

Τον αρχαιολογικό χώρο της Αρχαίας Ελίκης επισκέφτηκε ο Ιάσονας Φωτήλας , βουλευτής ΝΔ Αχαΐας. Στο χώρο τον συνόδευσαν η Διευθύντρια των ...

Τον αρχαιολογικό χώρο της Αρχαίας Ελίκης επισκέφτηκε ο Ιάσονας Φωτήλας, βουλευτής ΝΔ Αχαΐας. Στο χώρο τον συνόδευσαν η Διευθύντρια των Ανασκαφών και Πρόεδρος της Εταιρείας Φίλων Αρχαίας Ελίκης Καθηγήτρια Αρχαιολογίας κ. Ντόρα Κατσωνοπούλου και η Γ.Γ. της Εταιρείας κ. Μαρία Καρβέλα.
Ο κ. Φωτήλας είχε την ευκαιρία να δει και να θαυμάσει την υψηλή τεχνολογία των αρχαίων κατοίκων της περιοχής που αποτυπώνεται στις εξαιρετικά σωζόμενες εγκαταστάσεις μοναδικού για την εποχή του (3ος αιώνας π.Χ.) χώρου βαφής υφασμάτων, σε ολόκληρη τη λεκάνη της Μεσογείου. Μάλιστα, όπως εξήγησε στον βουλευτή η κ. Κατσωνοπούλου, τα συνολικά ευρήματα από την περιοχή, αρχιτεκτονικά και άλλα (πήλινα αγγεία, αντικείμενα υφαντικής, λύχνοι, νομίσματα, μεταλλικά αντικείμενα σε χαλκό, σίδηρο, μόλυβδο αλλά και πολυτελή μέταλλα) αποτελούν ισχυρή μαρτυρία για την συνέχιση της ζωής στην Ελίκη κατά την περίοδο που ακολούθησε τον σεισμό του 373 π.Χ., αλλάζοντας έτσι στην κυριολεξία τις προηγούμενες απόψεις και γνώσεις μας για την ιστορία της Ελίκης μέχρι το τέλος της αρχαιότητας.
Η επίσκεψη του κ. Φωτήλα ολοκληρώθηκε με την μετάβασή του στο Εργαστήριο Συντήρησης του Ερευνητικού Προγράμματος όπου ο υπεύθυνός του κ. Κώστας Κιούσης τον ενημέρωσε για τη φροντίδα των ευρημάτων προκειμένου να συγκολληθούν και αποκατασταθούν και παρακολούθησε μέρος των εργασιών.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.