HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

ΔΡΟΒΟΛΟΒΟ: Τιμήθηκε με λαμπρότητα η Παναγία Φανερωμένη

Σήμερα, Τετάρτη 23 Αυγούστου 2017, στο γραφικό Βράχο της Ζωοδόχου Πηγής, στο Δροβολοβό Καλαβρύτων, τιμήθηκε με μεγάλη μεγαλοπρέπεια, ευ...


Σήμερα, Τετάρτη 23 Αυγούστου 2017, στο γραφικό Βράχο της Ζωοδόχου Πηγής, στο Δροβολοβό Καλαβρύτων, τιμήθηκε με μεγάλη μεγαλοπρέπεια, ευλάβεια και κατάνυξη η απόδοση της εορτής της Κοιμήσεως της Υπεραγίας Θεοτόκου, τα «εννιάμερα της Παναγιάς» όπως απλοϊκά ονομάζει ο λαός μας. 
Τελέσθηκε πανηγυρική κατανυκτική Θεία Λειτουργία προεξέχοντος του αιδεσιμότατου πατέρα Βασίλειου Σπηλιοπούλου, παρουσία πλήθους πιστών που συνέρρευσαν και από τα τρία χωριά μας (Καμενιάνων, Δροβολοβού και Δεσινού).
«Δεύτε άπαντα τα πέρατα της γης την σεπτή μετάσταση της Θεομήτορος μακαρίσωμεν, χαίρε η μεταστάσα προς τα άνω βασίλεια, Ευλογημένη Συ εν γυναιξί, Μακαρία η γαστήρ η χωρήσασα Χριστό έψαλλαν με πολλή και βαθειά συγκίνηση ιεροψάλτες και πιστοί». 
Μετά το πέρας της θείας λειτουργίας, ακολούθησε θείο κήρυγμα όπου στη σύντομη ομιλία του, ο αιδεσιμότατος πατέρας Βασίλειος, αναφέρθηκε στη σημασία της εορτής και ότι όλοι θα πρέπει να κάνουμε την αυτοκριτική μας να αποβάλλουμε από μέσα μας τους εγωϊσμούς και τις μικρότητες και να βαδίσουμε τον δρόμο και τα διδάγματα της Ορθόδοξης πίστης μας με έργα και όχι με λόγια.
Στο τέλος προσφέρθηκαν γλυκίσματα και ποτά από τα μέλη του εκκλησιαστικού Συμβουλίου. Η συγκίνηση δε ήταν απερίγραπτος και όλο το χριστεπώνυμο πλήρωμα το διακατείχε η αίσθηση ότι η παρουσία της Παναγίας μας γέμιζε τον τόπο και ότι η χάρη της μας σκέπαζε ως φωτεινή νεφέλη. Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε θερμά τον αιδεσιμότατο πατέρα Βασίλειο για την τέλεση της κατανυκτικής θείας λειτουργίας αλλά και για το μεστό και θεόπνευστο κήρυγμά του αλλά και όλους τους παρευρισκόμενους συμπατριώτες μας. Τέλος, θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τον συμπατριώτη μας κ. Αθανασόπουλο Αυγέρη, για την οικονομική προσφορά του, ώστε να ολοκληρωθεί η πλακόστρωση πρόσβασης στον Ιερό Ναό της Ζωοδόχου Πηγής στο γραφικό και επιβλητικό βράχο του Δροβολοβού. 
ΓΙΑ ΤΟ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ
Σταθόπουλος Α. Αλέξανδρος
                                              



Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.