Page Nav

HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

Είναι οι στιγμές, που τούτος ο τόπος ξεπερνά το μάταιο και το τίποτα...

γράφει ο Νίκος Κυριαζής Ήταν ευλογία για όσους βρεθήκαμε χθες το απόγευμα στο ιστορικό μοναστήρι της Αγίας Λαύρας στον Εσπερινό και σ...

γράφει ο Νίκος Κυριαζής
Ήταν ευλογία για όσους βρεθήκαμε χθες το απόγευμα στο ιστορικό μοναστήρι της Αγίας Λαύρας στον Εσπερινό και στην ακολουθία του Παρακλητικού κανόνος, όπως είναι ευλογία για όλους όσους μπορούν να παρακολουθήσουν και συμμετάσχουν σε όλες τις ακολουθίες της Μονής. 
Νιώθεις πραγματικά Θεία μέθεξη με ανεπιτήδευτες μελωδίες συνοδευόμενες από τις εικόνες, την ιστορικότητα και το τριγύρω φυσικό κάλος. Νιώθεις οτι αν και μικρός, μπορείς να αγγίξεις και γευθείς, λίγο έστω αυτήν την κοινωνία με το Θείο.
Η μοναστική κοινότητα, με υψηλό δείκτη πνευματικότητας, υπέρμετρη ταπεινότητα και με την αρίστη επιστασία του καθηγουμένου της Μονής γέροντα Ευσεβίου, διατηρεί με περίσσια αγάπη αυτήν την ιστορική γωνιά.
Εκεί χθες, βρέθηκε και ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας κ.κ. Αμβρόσιος, παραλαμβάνοντας για τις ώρες της παραμονής του, την ράβδο του Ηγουμένου συμμετέχοντας προσευχόμενος στην ιερή ακολουθία. 
Τα αγιοσίδερα (σήμαντρα), το τάλαντο και οι καμπάνες, "σάλπιγξαν" ως η σάλπιγγες των Αγγέλων και οι ψαλμωδίες άρχισαν με μοναστικό ρυθμό και αγγελικό ήχο. Εκεί κλήρος και λαός ικέτευσαν για την προστασία και την μεσιτεία της Παναγίας και ένιωσαν τον θείο έρωτα και την υπέρβαση των εγκοσμίων.
Είναι οι στιγμές, που τούτος ο τόπος ξεπερνά το μάταιο και το τίποτα και κάνει να λάμπει, εκείνο που πολλές φορές αγνοούμε...
Καλή Παναγιά.
Καλάβρυτα 7 Αυγούστου 2017  
    

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.