HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

ΛΥΚΟΥΡΙΑ: Το Πρακτικό της Συνεδρίασης του Τοπικού Συμβουλίου 25/08/2017

Μετά από πρόσκληση του προέδρου, συνεδρίασε το τοπικό συμβούλιο της κοινότητας Λυκούριας στις 25/08/2017 και ώρα 22.00 στην αίθουσα Θανά...

Μετά από πρόσκληση του προέδρου, συνεδρίασε το τοπικό συμβούλιο της κοινότητας Λυκούριας στις 25/08/2017 και ώρα 22.00 στην αίθουσα Θανάση Σβίγγου, έχοντας πλήρη απαρτία.
Κατά την έναρξη της συνεδρίασης ο πρόεδρος, αφού αναφέρθηκε «στο κάθε χωριό και λάβαρο» «κάθε χωριό και χοροεσπερίδα» «με ξεχασμένα όλα τα προβλήματα», προχώρησε σε ενημέρωση των μελών του συμβουλίου και των κατοίκων που παρευρίσκοντο στην συνεδρίαση για τα εξής θέματα:
1. Το χωριό παραμένει για μία ακόμα χρονιά, α: χωρίς κοινοτικό γραφείο, λόγω της άρνησης του ιδρύματος να παραδώσει το ήδη κλειστό από χρόνια παλαιό Δημοτικό σχολείο και β: χωρίς καφενείο στην πλατεία ( ίσως το μοναδικό χωριό στην Πελοπόννησο που στερείται καφενείου στην πλατεία ). Ελπίδα μας όπως επικρατήσει η λογική στα μέλη του ιδρύματος και δουν το συμφέρον του χωριού μας, επιστρέφοντας στην κοινότητα το σχολείο.
2. Εξέφρασε τις ευχαριστίες του στον κ .Γιάννη Μ. Σβίγγο για τις εθελοντικές εργασίες προς την κοινότητα (καταμέτρηση νερού, πρωί - βράδυ: άνοιξε - κλείσε την δεξαμενή, συντήρηση του ηλεκτροφωτισμού και ότι άλλο προκύψει ).
3. Ευχαριστούμε τον κ. Γιώργο Πίστα για τον καθαρισμό του δρόμου προς την δεξαμενή.
4. Καθαρίστηκε ακόμα μια φορά από τα χορτάρια το Κοιμητήριο.
Τα θέματα της ημερήσιας διάταξης ήταν:
1.Αιτήσεις κατοίκων ( απόφαση Νο 41/2017 )
Αίτηση Βασιλείου Α. Μπίκου για τον καθαρισμό του γειτονικού οικοπέδου από τα ξερά χόρτα λόγω του υψηλού κινδύνου πρόκλησης πυρκαγιάς. Το τοπικό συμβούλιο προτείνει στην Δ. Ε. Κλειτορίας όπως καθαριστεί το οικόπεδο από εργάτη της Δ.Ε. και το κόστος της εργασίας να χρεωθεί στα δημοτικά τέλη του ιδιοκτήτου ( κ. Μακρής )
2. Κατανάλωση νερού ύδρευσης ( απόφαση Νο 42/2017 )
Αρκετά προβλήματα στη χρήση του νερού ύδρευσης παρουσιάστηκαν τον Αύγουστο με την έλευση των πρώτων ετεροδημοτών και φιλοξενουμένων του χωριού μας. Παρά την επαρκή ποσότητα του νερού ( 700 κυβικά το 24ωρο, σε σύνολο ενεργών παροχών τους καλοκαιρινούς μήνες, 150-170 περίπου ) αρκετοί συγχωριανοί μας το στερούνταν για αρκετές ώρες. Αύγουστο μήνα πολλοί προτίμησαν την αλόγιστη χρήση νερού ( πλύσιμο αυλών, χαλιών, κουβερτών, αυτοκινήτων, γέμισμα πισίνας ) ,παρά την συνετή κατανάλωση, μη κατανοώντας τα προβλήματα που δημιουργούσαν στο σύνολο των συγχωριανών μας.
Μερίδα των κατοίκων προχώρησε σε έγγραφη διαμαρτυρία προ του Πρόεδρο του τ.σ. με κοινοποίηση στον Δήμαρχο κ. Λαζουρά Γεώργιο για την έλλειψη του νερού.
Από τον Ιούνιο μήνα γίνεται καταμέτρηση της κατανάλωσης σε τακτά χρονικά διαστήματα και έχει καθοριστεί με προηγούμενες αποφάσεις του τ. σ., η δικαιούμενη ποσότητα νερού ανά οικογένεια. Δυστυχώς υπάρχουν καταναλωτές με έξω από κάθε λογική στην χρήση του νερού (αρκετοί εκ των διαμαρτυρομένων). Το τοπικό συμβούλιο σεβόμενο και ακούγοντας την συντριπτική πλειοψηφία των μονίμων κατοίκων του χωριού μας αποφάσισε ομόφωνα όπως:
1. Οριστικοποιήσει την τελική καταμέτρηση της κατανάλωσης του νερού ( ανά ημέρα και ανά μήνα ) εντός του Σεπτεμβρίου, για ετεροδημότες και μονίμους κατοίκους αντίστοιχα.
2. Όπως αποσταλεί η λίστα με τους υπερκαταναλωτές στο δ. σ. Καλαβρύτων, με την πρόταση όπως εφαρμοστεί ο κανονισμός ύδρευσης στην τ. κ. Λυκούριας.
3. Πρόθεση του τοπικού συμβουλίου ( πρόταση Γιάννη Σβίγγου ) είναι όπως προχωρήσει πιλοτικά στην αντικατάσταση των συμβατικών μετρητών νερού με ηλεκτρονικούς μετρητές για άμεση, ασφαλή και ακριβή μέτρηση της κατανάλωσης του νερού ( μέσω διαδικτύου ).
Ο Πρόεδρος Κοντογιάννης Σοφοκλής 
Το μέλος Ροδάκης,Ιωάννης
Σβίγγος Αθανάσιος


Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.