HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

Απολογισμός δράσεων του Κέντρου Παιδιού, Νεολαίας και Άθλησης του Δήμου Καλαβρύτων, για την περίοδο 2016-2017

Μία, πλούσια σε δράσεις, αθλητικές και πολιτιστικές εκδηλώσεις , χρονιά, με τη συμμετοχή τοπικής και εθνικής εμβέλειας φορέων και προσωπ...

Μία, πλούσια σε δράσεις, αθλητικές και πολιτιστικές εκδηλώσεις, χρονιά, με τη συμμετοχή τοπικής και εθνικής εμβέλειας φορέων και προσωπικοτήτων, ολοκληρώνεται, κατά την τρέχουσα καλοκαιρινή περίοδο, για το Κέντρο Παιδιού, Νεολαίας και Άθλησης του Δήμου Καλαβρύτων (στο εξής: ΚΠΝΑΔΚ). Κάνοντας έναν απολογισμό των πεπραγμένων της περιόδου Αυγούστου 2016 - Αυγούστου 2017, ευχαριστούμε το Δήμο Καλαβρύτων και ειδικότερα, το Δήμαρχο Καλαβρύτων, Γιώργο Λαζουρά, προσωπικά, το Δημοτικό Συμβούλιο και το εργοτάξιο Καλαβρύτων, για τη στήριξή τους, διότι υπό την αιγίδα τους διοργανώσαμε άρτιες εκδηλώσεις, ενώ χωρίς τη χρηματοδότηση, τον υλικοτεχνικό εξοπλισμό και την διάθεση εργατικού προσωπικού του Δήμου, δε θα ήταν δυνατές οι διοργανώσεις αυτές. Παράλληλα, το νομικό πρόσωπο του Δήμου Καλαβρύτων απευθύνει ευχαριστίες σε όσους συνεργάστηκαν και συνέδραμαν στην ομαλή πραγματοποίηση των δράσεων, οι οποίες σκοπό είχαν την ανάδειξη και προώθηση του πολιτισμού μας, την εμφύσηση του αθλητικού ιδεώδους, την απότιση φόρου τιμής σε ιστορικά πρόσωπα του τόπου μας, αλλά και του ελληνισμού γενικότερα, και, σε δεύτερο επίπεδο, την προβολή του Δήμου μας, ώστε να αποτελέσει πόλο έλξης επισκεπτών, στο πλαίσιο εναλλακτικών μορφών τουρισμού, όπως αυτός του μηχανοκίνητου αθλητισμού. 

Μικροί και μεγάλοι, ντόπιοι και επισκέπτες, αθλητές διαφορετικών αθλημάτων, έδωσαν το «παρών» στις ποικίλες διοργανώσεις του ΚΠΝΑΔΚ, εθνικής και διεθνούς εμβέλειας, στο πλαίσιο του προγράμματος δράσεών του, του οποίου το εναρκτήριο λάκτισμα δόθηκε τον Αύγουστο του 2016 (11-14 Αυγούστου), με το τουρνουά ποδοσφαίρου Fan Fights. Η συνέχεια των αθλητικών γεγονότων, που υποστήριξε το Κέντρο και ο Δήμος Καλαβρύτων, δόθηκε τον Οκτώβριο (15-16 Οκτωβρίου), με τη διεξαγωγή του τελικού του Πανελλήνιου Κυπέλλου Downhill, στο «Καλάβρυτα DH track», μία δύσκολη και απαιτητική πίστα, που αποτέλεσε πρόκληση για τους αγωνιζόμενους. Παράλληλα, καθ’ όλη τη διάρκεια της σεζόν 2016-2017, διοργανώνονταν από το ΚΠΝΑΔΚ, σε συνεργασία με τον παλαίμαχο ποδοσφαιριστή, κ. Αλέξη Χουλιάρα, αγώνες ποδοσφαίρου με παλαίμαχους από όλη την Ελλάδα, σε μηνιαία, τουλάχιστον, βάση. 

Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για τη μεγάλη επέτειο του Ολοκαυτώματος των Καλαβρύτων, στις 13 Δεκεμβρίου 2016, το ΚΠΝΑΔΚ, με τη στήριξη του Δήμου Καλαβρύτων, διοργάνωσε, για δεύτερη χρονιά, το Δρόμο Θυσίας 10 χλμ., στον οποίο έλαβαν μέρος 461 δρομείς από διάφορα μέρη της Ελλάδας και του εξωτερικού, τιμώντας έτσι τη μνήμη των πεσόντων του Ολοκαυτώματος. Το αθλητικό αυτό γεγονός, που αποτελεί ιστορικό φόρο τιμής, έχει γίνει, πλέον, θεσμός για το Δήμο μας. 

Το υψηλό επίπεδο των υποδομών του Χιονοδρομικού Κέντρου Καλαβρύτων, το οποίο βρίσκεται, όλα τα χρόνια, σε αγαστή και αμοιβαία επωφελή συνεργασία με το Δήμο Καλαβρύτων, αποτέλεσε πόλο έλξης για τη διενέργεια του Ski Bike Downhill Race, στις 18 & 19 Φεβρουαρίου, ενός ιδιαίτερου αθλητικού γεγονότος, στη συνδιοργάνωση του οποίου ο Δήμος Καλαβρύτων και το ΚΠΝΑΔΚ συνέδραμαν με όλες τους τις δυνάμεις. 

Η ενεργή παρουσία του ΚΠΝΑ και του Δήμου Καλαβρύτων και στα πολιτιστικά δρώμενα της περιοχής, εκφράστηκε με τη συμμετοχή τους στη διοργάνωση και στήριξη ενός πολιτιστικού διημέρου, με επιμορφωτικό και λαογραφικό χαρακτήρα. Στις 18 & 19 Μαρτίου, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για την 196η επέτειο Εθνικής Παλιγγενεσίας, έλαβε χώρα, για πρώτη φορά στα Καλάβρυτα, σε συνδιοργάνωση με τον Σύλλογο Πελοποννησίων Αργυρούπολης- Ελληνικού «Παπαφλέσσας», την Ένωση Ποντίων Αργυρούπολης, και τον Πολιτιστικό και Λαογραφικό Σύλλογο «Η Αργυρούπολη», το πολιτιστικό διήμερο «Καλάβρυτα- Πόντος- Ιστορία», στο οποίο συμμετείχαν εκπρόσωποι πολιτιστικών συλλόγων και πλήθος κόσμου. Η πρώην Μαθητική Εστία Καλαβρύτων φιλοξένησε χορευτικά συγκροτήματα, χορωδίες, αλλά και ερευνητές, λαογράφους και φιλόλογους, για μία ξενάγηση του κοινού στον Ποντιακό Πολιτισμό, ενώ στην Ιερά Μονή Αγίας Λαύρας πραγματοποιήθηκε αναπαράσταση της Ορκωμοσίας των Αγωνιστών και της κήρυξης της επανάστασης του 1821, με την παρουσία και την αρωγή του Αγίου Ηγουμένου της Μονής, Πανοσιολογιότατου Αρχιμανδρίτη Ευσεβίου. 

Τη σκυτάλη των εκδηλώσεων του ΚΠΝΑΔΚ πήραν οι αγώνες Trail Ride για 4Χ4 μηχανές και ATV, οι οποίοι φιλοξενήθηκαν, για 7η συνεχόμενη χρονιά, στην κορυφογραμμή Κερπινής – Σκεπαστού, και σήμαναν την έναρξη μιας σειράς διοργανώσεων μηχανοκίνητου αθλητισμού, πάντα σε άψογη συνεργασία με τον Φορέα Διαχείρισης Χελμού- Βουραϊκού, προκειμένου να ληφθούν τα απαραίτητα μέτρα για την προστασία του όμορφου φυσικού τοπίου της περιοχής μας. Το ΚΠΝΑΔΚ, αξιοποιώντας το φυσικό πλεονέκτημα των οδικών διαδρομών στην ευρύτερη περιοχή του Δήμου Καλαβρύτων, φρόντισε για την ομαλή διέλευση των μηχανοκίνητων «θηρίων» του Hellas Rally Raid (γνωστό ως Dakar της Ελλάδας) από τα Καλάβρυτα, στις 26 Μαΐου, για τη διοργάνωση του 5ου Wild Terrain Patras «Χάρης Καφτεράνης», στις 13 & 14 Μαΐου, του 39ου Rally Αχαιός- μιας διεθνούς συνάντησης του μηχανοκίνητου αθλητισμού- στις 27 & 28 Μαΐου και του Ανταμώματος Φίλων Μοτοσικλέτας, το οποίο πλαισιώθηκε με συναυλίες στην κεντρική πλατεία των Καλαβρύτων στις 23-25 Ιουνίου. Το κλείσιμο της χρονιάς σηματοδοτείται με το καλοκαιρινό τουρνουά 7Χ7 (9-13 Αυγούστου), το οποίο αφιερώθηκε στη μνήμη του αδικοχαμένου Κερπινιώτη, 19χρονου, Λάμπη Γκρίντζου, και απηύθυνε πρόσκληση σε μικρούς και μεγάλους ερασιτέχνες ποδοσφαιριστές, για να παίξουν με ευγενή άμιλλα, να διασκεδάσουν και να βραβευθούν όχι μόνο για τις αθλητικές τους επιδόσεις, αλλά και για το πιο ευφάνταστο όνομα ομάδας. 

Πέρα, όμως, από τις δράσεις προαγωγής, ανάπτυξης και διάδοσης του αθλητισμού, που προβλέπονται, άλλωστε, από το καταστατικό του ΚΠΝΑΔΚ, και υπηρετούνται πιστά, το νομικό πρόσωπο του Δήμου Καλαβρύτων, συνέδραμε στη στήριξη του εθελοντικού έργου του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, με τον οποίο διατηρεί άριστη συνεργασία σε όλες τις εκδηλώσεις που πραγματοποιεί όλα τα χρόνια. Έτσι, στηρίξαμε και βοηθήσαμε να πραγματοποιηθεί, στην πρώην Μαθητική Εστία Καλαβρύτων, η 9η Πανελλήνια Εκπαίδευση του Σώματος Εθελοντών Σαμαρειτών, Διασωστών και Ναυαγοσωστών του ΕΕΣ, κατά τις εκπαιδευτικές περιόδους 12-18 Ιουνίου και 19-25 Ιουνίου, από έμπειρους εκπαιδευτές από τη Γερμανία. 

Τις θερμές ευχαριστίες μας για τη συμμετοχή και στήριξη από το Δήμο Καλαβρύτων στις δράσεις του Κέντρου Παιδιού, Νεολαίας και Άθλησης του Δήμου Καλαβρύτων, θα θέλαμε να συνοδεύσουμε με την υπόσχεση για μία επόμενη δημιουργική χρονιά, με πλήθος παρόμοιων διοργανώσεων υψηλού επιπέδου. 
ΑΠΟ ΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΠΑΙΔΙΟΥ, ΝΕΟΛΑΙΑΣ ΚΑΙ ΑΘΛΗΣΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.