Page Nav

HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

10 Αυγούστου γιορτάζουν - Συναξαριστής

Σήμερα 10 Αυγούστου γιορτάζουν Ονομαστικές Εορτές: ΗΡΩ ΗΡΩΝ ΙΠΠΟΛΥΤΟΣ Ιππόλυτος, Ιππολύτη, Ιππολύτα ΛΑΥΡΕΝΤΙΟΣ Λαυρέντιος, Λαυ...

Σήμερα 10 Αυγούστου γιορτάζουν
Ονομαστικές Εορτές:
ΗΡΩ
ΗΡΩΝ
ΙΠΠΟΛΥΤΟΣ Ιππόλυτος, Ιππολύτη, Ιππολύτα
ΛΑΥΡΕΝΤΙΟΣ Λαυρέντιος, Λαυρέντης
ΛΩΡΑ Λώρα, Λωραίνη, Λάουρα, Λαυρεντία, Λαυρεντίνα

Συναξαριστής:
Ιερομάρτυρος Σίξτου πάπα Ρώμης, του εξ Αθηνών (†258). Μαρτύρων Λαυρεντίου αρχιδιακόνου (1), Ηραΐδου, Ήρωνος του φιλοσόφου και Ιππολύτου.

Οι άγιοι Λαυρέντιος ο αρχιδιάκονος, Ξυστός πάπας της Ρώμης και Ιππόλυτος, μαρτύρησαν το 53. Όταν έγινε ο διωγμός κατά των χριστιανών, ο πάπας της Ρώμης Ξυστός, ομολόγησε πρώτος την πίστη του στον Κύριο, με αποτέλεσμα να θανατωθεί με αποκεφαλισμό. Κατόπιν συνέλαβαν τον άγιο Λαυρέντιο, ο οποίος υπηρετούσε ως διαχειριστής των εκκλησιαστικών εισφορών. Του ζητήθηκε να παραδώσει τούς θησαυρούς της Εκκλησίας. Ο Λαυρέντιος τότε, τους παρουσίασε τους φτωχούς, τα ορφανά και όσους είχαν ανάγκη από την συνδρομή της Εκκλησίας και τους είπε ότι αυτοί ήταν οι θησαυροί της. Για αυτό το τόλμημά του, οι ειδωλολάτρες τον βασάνισαν, ψήνοντάς τον ζωντανό. Το λείψανο του αγίου Λαυρεντίου το παρέλαβε ο άγιος Ιππόλυτος. Μόλις όμως μαθεύτηκε αυτή του η πράξη, η ηγεμόνας διέταξε τον βασανισμό του. Έτσι μαρτύρησε και ο άγιος Ιππόλυτος.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.