Page Nav

HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

ΠΑΤΡΑ: Ένταση και προπηλακισμοί στα εγκαίνια του Nοσοκομείου "Aγίος Ανδρέας"

Ανέβηκαν οι τόνοι κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης για τα εγκαίνια του πολυώροφου κτηρίου στο νοσοκομείο "Άγ. Ανδρέας". Στο χώρο...

Ανέβηκαν οι τόνοι κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης για τα εγκαίνια του πολυώροφου κτηρίου στο νοσοκομείο "Άγ. Ανδρέας". Στο χώρο της εκδήλωσης πραγματοποίησαν παράσταση διαμαρτυρίας φορείς και σωματεία εργαζομένων.
Δεν έλειψαν οι στιγμές έντασης και αντιπαραθέσεων μεταξύ του προέδρου του Σωματείου Εργαζομένων του νοσοκομείου Κώστα Πετρόπουλου, του μέλους του ΔΣ Χρήστου Σουγλέρη με τοπικά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ καθώς και τον πρόεδρο του Κεντρικού Συμβουλίου Υγείας Κώστα Μάρκου. Μεταξύ των εμπλεκομένων στο επεισόδιο αντηλλάγησαν άσχημες κουβέντες όπως και χειρονομίες.
Την ακολουθία του αγιασμού τέλεσε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πατρών κ.κ. Χρυσόστομος ο οποίος μετά το τέλος της συνεχάρη όλους όσους συνέβαλαν και εργάστηκαν για την ολοκλήρωση του έργου. Ένα νοσοκομείο κόσμημα για την περιοχή και ευχήθηκε όλοι οι νοσηλευόμενοι να βγαίνουν υγιείς από αυτό. Επίσης αναφέρθηκε και στο θέμα της αποκατάστασης του ονόματος του νοσοκομείου ως Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο "Αγ. Ανδρέας" ευχαριστώντας όλους όσους στήριξαν το αίτημα που διατύπωσε στην ηγεσία του Υπουργείου.
Στη συνέχεια όταν κλήθηκε στο βήμα ο διοικητής του νοσοκομείου Θεόδωρος Σερεμέτης στη θέση του ανέβηκε ο πρόεδρος του Σωματείου Κώστας Πετρόπουλος.
ΚΩΣΤΑΣ ΠΕΤΡΟΠΟΥΛΟΣ
Παρά τα όσα είχαν προηγηθεί με κόσμιο τρόπο, ο κ. Πετρόπουλος εξήγησε ότι δεν υπάρχει διάθεση για πολιτικά παραληρήματα αλλά στόχος του Σωματείου είναι να αναδείξει τα προβλήματα του νοσοκομείου. Ενδεικτικά ανέφερε ότι 150 κλίνες παραμένουν άστεγες, όπως επίσης το φαρμακείο του νοσοκομείου, ορισμένα ιατρεία κ.α. Παράλληλα αναφέρθηκε στα 380 κενά προσωπικού όλων των ειδικοτήτων που αριθμεί το νοσοκομείο όπως και στην μείωση των κλινών, κατά 25 του Νοσημάτων Θώρακος.
Αυτός είναι και ο λόγος που ο πρόεδρος των εργαζομένων ζήτησε από τον κ. Γιαννόπουλο, με τον οποίο υπογράμμισε ότι υπάρχει άριστη συνεργασία και συνεννόηση γι' αυτό άλλωστε ήταν και από τους λίγους κυβερνητικούς που δεν δέχτηκαν κανενός είδους επίθεση, να προγραμματίσει μία σύσκεψη σε επίπεδο υπουργείου Υγείας παρουσία φορέων της πόλης άλλωστε να συζητηθούν οι κτιριακές ανάγκες του νοσοκομείου.

ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΣΕΡΕΜΕΤΗΣ
Ο διοικητής του νοσοκομείου Θεόδωρος Σερεμέτης αφού υπογράμμισε ότι η ρίζα της προβληματικής λειτουργίας του νοσοκομείου σε σχέση με τις ελλείψεις προσωπικού βρίσκεται στις αρχές του 2000 υπογράμμισε ότι "είμαστε εδώ για να γιορτάσουμε αυτό το σημαντικό γεγονός. Κάποιοι που θέλουν να γκρινιάξουν υπάρχουν άλλες ευκαιρίες που θα μπορούν να το κάνουν. Σήμερα ας σταθούμε στο γεγονός ότι το όνειρο έγινε πραγματικότητα. Το κτίριο ολοκληρώθηκε με τη συνδρομή πάρα πολλών. Ενδεικτικά αναφέρω τον περιφερειάρχη και την περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, την νυν ηγεσία του υπουργείου Υγείας αλλά και τις προηγούμενες, την ηγεσία του υπουργείου Υποδομών, τις Κτιριακές υποδομές, τη διοίκηση της 6ης Υ.Πε. τους προηγούμενους διοικητές του νοσοκομείου, τους εργαζομένους και όλους όσους στήριξαν αυτή την προσπάθεια" και πρόσθεσε:
"Αγαπητοί συμπολίτες το νοσοκομείο "Αγ. Ανδρέας" σας το παραδίδουμε, σας ανήκει. Αυτό που ζητάμε είναι να το αντιμετωπίζουμε όλοι με σεβασμό και να το διατηρούμε καθαρό". Τέλος ανέφερε ότι ολοκληρώνονται οι διαδικασίες της επαναφοράς του ονόματος του νοσοκομείου που είχε αλλάξει το 2012 και θα λέγεται και πάλι "Αγ. Ανδρέας"

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ
"Είναι μία στιγμή που θα θέλαμε να ξεχάσουμε τα εμπόδια, τους θυμούς, τις απογοητεύσεις που χαρακτήρισαν το συγκεκριμένο έργο. Τίποτα δεν μπορεί να ολοκληρωθεί εάν δεν υπάρχει πείσμα. Κι αυτό το επέδειξαν όλοι όσοι εργάστηκαν γι' αυτό το νοσοκομείο όπως η Περιφέρεια, τα συναρμόδια υπουργεία, η ΥΠε, οι εργαζόμενοι. Η σημερινή μέρα σηματοδοτεί μία νέα πορεία και μία νέα αρχή προς την ανάπτυξη και την εξέλιξη. Μας αναγκάζει να κάνουμε νέους σχεδιασμούς. Μπορεί το νοσοκομείο αυτό να έχει τη διαδρομή και το ρόλο που θέλουμε; Εμείς απαντάμε "ναι" υπό ορισμένες φυσικά προϋποθέσεις" ανέφερε μεταξύ άλλων ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Υγείας Γιώργος Γιαννόπουλος.

ΠΟΙΟΙ ΠΑΡΑΒΡΕΘΗΚΑΝ
Στα εγκαίνια παραβρέθηκαν επίσης ο πρόεδρος του Εθνικού Κέντρου Επιχειρήσεων Υγείας Πάνος Ευσταθίου, ο αντιπρόεδρος του ΕΟΠΥΥ Τάκης Γεωργακόπουλος, ο βουλευτής Αχαϊας του ΣΥΡΙΖΑ Ανδρέας Ριζούλης, ο δήμαρχος Δυτικής Αχαϊας Χρήστος Νικολάου, σύσσωμη η διοίκηση της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας Παναγιώτης Νικολόπουλος Δημήτριος Κωστακιώτης Μιλτιάδης Ζαμπάρας, ο διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Νίκος Ρουμελιώτης, η πρύτανις του Πανεπιστημίου Βενετσάνα Κυριαζοπούλου, ο αντιπρόεδρος του Συμβουλίου Διοίκησης Χαράλαμπος Γώγος, ο αντιπρύτανης του ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας Κωνσταντίνος Κουτσογιάννης, ο διευθυντής του ΕΚΑΒ Γρηγόρης Μπαράκος, η πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Πατρών Άννα Μαστοράκου, οι διοικητές των νοσοκομείων Θεόδωρος Πισιμίσης (ΠΓΝΠ), Βασιλική Γεωργιοπούλου (Καραμανδάνειο), Παναγούλα Μαμμή (Αιγίου), Γιάννα Σφυρή (Καλαβρύτων), η υποδιοικήτρια του ΠΓΝΠ Ειρήνη Κωνσταντοπούλου, ο αναπληρωτής διευθυντής του ΠΕΔΥ Ανδρέας Παναγιωτόπουλος, η πρόεδρος του Πανελληνίου Συλλόγου Φυσικοθεραπευτών Αμαλία Παπαδοπούλου, ο πρόεδρος του Οργανισμού Λιμένος Πατρών Νίκος Κοντοές, η πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Πατρών Γιώργος Ρώρος, μέλη της διοίκησης του ΕΕΣ Πάτρας, εκπρόσωποι εθελοντικών Συλλόγων και φορέων της Αχαϊας.

από εφημερίδα ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.