HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

Concert Band με Matthew Arau και 84 Μουσικούς από Μενεμένη και Καλάβρυτα την Τρίτη 18 Ιουλίου 2017

Ένα μεγάλο πολιτιστικό γεγονός, που ξεπερνά κατά πολύ τα τοπικά όρια, πραγματοποιείται στα Καλάβρυτα. Το μέγεθος και την αξία της εκδήλωσης,...

Ένα μεγάλο πολιτιστικό γεγονός, που ξεπερνά κατά πολύ τα τοπικά όρια, πραγματοποιείται στα Καλάβρυτα. Το μέγεθος και την αξία της εκδήλωσης, την κατάλαβα, σήμερα που βρέθηκα από κοντά για να παρακολουθήσω τις πρόβες. Εκεί κατάλαβα, οτι δεν πρόκειται για μια ακόμα εκδήλωση, αλλά για ένα κορυφαίο πολιτιστικό γεγονός που έχουν την τύχη να φιλοξενούν τα μικρά, ορεινά Καλάβρυτα.   
Στην μαθητική εστία Καλαβρύτων, συναντήσαμε 84, ναι 84 μουσικούς, 32 καλαβρυτινά παιδιά και 52 παιδιά από τον Δήμο Αμπελοκήπων- Μενεμένης (Θεσσαλονίκης) που φιλοξενούνται εδώ και τρεις μέρες στον τόπο μας.  
Μια μουσική πανδαισία, άριστα "κουρδισμένη" σε άρτιες εκτελέσεις προκάλεσαν κάθε αίσθηση νομίζοντας οτι βρίσκεσαι στο μεγαλύτερο θέατρο του κόσμου και παρακολουθείς ένα μοναδικό κονσέρτο. Το εκπληκτικό αποτέλεσμα διεύθυνε, ένας χαμογελαστός, πρόσχαρος, κύριος που δεν γνώριζα, αλλά έμαθα. Ήταν ο εξ Αμερικής  μαέστρος Matthew Arau. Ψάχνοντας στοιχεία για τον μαέστρο, ντράπηκα που δεν γνώριζα πολλά, αφού διαπίστωσα οτι τον γνωρίζει, όλο το μουσικό στερέωμα, διδάσκει στα μεγαλύτερα Πανεπιστήμια και θεωρείτε ένα εκ των κορυφαίων στον κόσμο. 

Η Συναυλία
Την Τρίτη, λοιπόν 18 Ιουλίου 2017 και ώρα 9:30μμ στην αίθουσα εκδηλώσεων της Μαθητικής Εστίας Καλαβρύτων, θα έχουμε την ευκαιρία να απολαύσουμε μουσική, να εκστασιαστούμε με νότες και να ζήσουμε μοναδικές στιγμές. Η Φιλαρμονική Δήμου Καλαβρύτων θα συμπράξει με τη Φιλαρμονική Δήμου Αμπελοκήπων- Μενεμένης (Θεσσαλονίκη) παρουσιάζοντας ένα πρόγραμμα υψηλών μουσικών απαιτήσεων από το σύγχρονο ρεπερτόριο που είναι γραμμένο ειδικά για Concert Band. Οι μαέστροι των Φιλαρμονικών Μπαμπαράκος Γιώργος και Χρυσοχόου Νίκος, προετοίμασαν τα μέλη των ομάδων τους ειδικά για αυτήν την περίπτωση και προσκάλεσαν στα Καλάβρυτα τον διάσημο Αμερικάνο μαέστρο Matthew Arau . Ο Μαέστρος δίδαξε τους μουσικούς των φιλαρμονικών για ένα τριήμερο και θα ηγηθεί της τελικής συναυλίας.
Πάρτε μια μικρή γεύση από όσα κατέγραψε η κάμερα του ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS και όσα μας δήλωσε ο διάσημος μαέστρος Matthew Arau, τον οποίο και ευχαριστούμε θερμά.

Οφειλόμενα συγχαρητήρια στο μαέστρο της Φιλαρμονικής του Δήμου Καλαβρύτων, κ. Γιώργο Μπαμπαράκο για την προσφορά του αλλά και τον συνεχιζόμενο αγώνα και αγωνία του για την πολιτιστική και όχι μόνο ανάδειξη του τόπου μας, Συγχαρητήρια επίσης και στον μαέστρο της Φιλαρμονική Δήμου Αμπελοκήπων- Μενεμένης (Θεσσαλονίκη), κ. Νίκο Χρυσοχόου αλλά και σε όλα τα παιδιά της Φιλαρμονικής Καλαβρύτων και Μενεμένης.  
για το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS
Νίκος Κυριαζής


Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.