HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

Έντονα καιρικά φαινόμενα σε ολόκληρη την Αχαΐα - Ζημιές σε καλλιέργειες

Αρκετά προβλήματα προκάλεσε το πέρασμα της κακοκαιρίας στην Δυτική Ελλάδα. Η έντονη καταιγίδα προκάλεσε ζημιές σε καλλιέργειες κυρίως ...

Αρκετά προβλήματα προκάλεσε το πέρασμα της κακοκαιρίας στην Δυτική Ελλάδα. Η έντονη καταιγίδα προκάλεσε ζημιές σε καλλιέργειες κυρίως στην δυτική Αχαΐα, όπου σημειώθηκαν έντονες χαλαζοπτώσεις ενώ σε αρκετά σημεία σημειώθηκαν κατολισθήσεις με αποτέλεσμα να δημιουργηθούν προβλήματα στις μετακινήσεις. 
Σε ολόκληρη την επαρχία Καλαβρύτων τα φαινόμενα ήταν ένετονα καθ όλη την διάρκεια της νύχτας με τις αστραπές να κάνουν την νύχτα - μέρα.
Ο επαρχιακός δρόμος Χαλανδρίτσας Καλαβρύτων είναι προσβάσιμος καθώς οι κατολισθήσεις που σημειώθηκαν το μεσημέρι λόγω της κακοκαιρίας ήταν μικρής έκτασης. Μετά και την αυτοψία των αρμόδιων υπηρεσιών διαπιστώθηκε ότι τα αυτοκίνητα μπορούν να κινούνται στην περιοχή με ιδιαίτερη όμως προσοχή.
Σοβαρά προβλήματα δημιουργήθηκαν στην κυκλοφορία των οχημάτων στην Πατρών Πύργου, στον κόμβο Κάτω Αχαϊας, λογω της έντονης χαλαζόπτωσης που ανάγκασε τους οδηγούς να σταματούν στην άκρη του δρόμου γιατί δεν υπήρχε ορατότητα.
Ιδιαίτερα έντονα τα προβλήμα στη Δυτική Αχαϊα από τη σφοδρή χαλαζόπτωση των τελευταίων λεπτών. Δυνατή ήταν και η βροχή που μετέτρεψε σε ποτάμια τους δρόμους στο κέντρο της Κάτω Αχαϊας ενώ επικίνδυνη είναι η οδήγηση στην εθνική οδό.


Πάτρα - Προβλήματα από πτώσεις κεραυνών και καταιγίδες
Προβλήματα, τα οποία όμως δεν πήραν έκταση, προκάλεσαν στην Αχαΐα οι πτώσεις κεραυνών και οι καταιγίδες.
Ειδικότερα, σύμφωνα με πληροφορίες, λόγω των κεραυνών εκδηλώθηκαν πυρκαγιές στην περιοχή Παυλόκαστρο της Πάτρας, στον Κρίνο και στην Λακκόπετρα της δυτικής Αχαΐας και στην Σπαρτιά του δήμου Ερυμάνθου. Η κινητοποίηση της Πυροσβεστικής ήταν άμεση, αλλά λόγω των καταιγίδων που ακολούθησαν, οι φωτιές έσβησαν γρήγορα.
Επίσης, πάλι λόγω των καταιγίδων, προκλήθηκαν προβλήματα στην κίνηση των οχημάτων στην εθνική οδό Πατρών - Πύργου, από την Πάτρα, μέχρι το ύψος της Κάτω Αχαΐας.
Ακόμη, η Πυροσβεστική δέχθηκε τέσσερις κλήσεις για απαντλήσεις υδάτων από υπόγεια στην Πάτρα και στην Κάτω Αχαΐα, καθώς επίσης και μία κλήση για πτώση δέντρου.

Πρόβλήματα στην Αιγιάλεια
Σοβαρά προβλήματα κατά μήκος του οδικού δικτύου της Παλαιάς Εθνικής από Πάτρα προς Αίγιο, προκάλεσε το κύμα κακοκαιρίας που πλήττει τις τελευταίες ώρες την περιοχή. Η κακοκαιρία και η έντονη βροχόπτωση προκάλεσαν πτώσεις δέντρων στις Καμάρες και συσσώρευση υδάτων σε πολλά τμήματα της Παλαιάς Εθνικής οδού με αποτέλεσμα να χρειαστεί επέμβαση της πυροσβεστικής για την αντιμετώπισή των προβλημάτων.

Η ΕΜΥ είχε εκδώσει δελτίο έκτακτων καιρικών φαινομένων, προειδοποιώντας για σημαντική μεταβολή του καιρού μέσα στις επόμενες ώρες, από τα βόρεια και με κύρια χαρακτηριστικά τις ισχυρές βροχές και καταιγίδες (που δεν αποκλείεται να συνοδεύονται τοπικά από χαλαζοπτώσεις) και τους θυελλώδεις ανέμους.
Καταιγίδες προβλέπονταν μετά το μεσημέρι σε μεγάλο μέρος της ηπειρωτικής χώρας, με τα ισχυρότερα φαινόμενα να αναμένονται τις απογευματινές/βραδινές ώρες στην Δυτική Στερεά, Θεσσαλία (συμπεριλαμβανομένων των Σποράδων), Κεντρική Μακεδονία (συμπεριλαμβανομένης της Χαλκιδικής). Τις βραδινές ώρες ισχυρά φαινόμενα αναμένονται και στην περιοχή της Θεσσαλονίκης.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση στη Βόρεια και Κεντρική Ελλάδα.
Την Δευτέρα αναμένονται τα ισχυρότερα φαινόμενα του διημέρου, κυρίως σε περιοχές της Κεντρικής Μακεδονίας, της Χαλκιδικής, των νησιών του Βορείου Αιγαίου, της Θεσσαλίας, των Σποράδων καθώς και σε περιοχές της Δυτικής Στερεάς.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.