HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

Κατσιφάρας: Κλειδί, η παραγωγική ανασυγκρότηση

«Η χώρα βρίσκεται σε κομβικό σημείο. Πρέπει να περάσουμε σε ένα δυναμικό αναπτυξιακό σχέδιο. Κλειδί σε αυτή την πρόκληση είναι η παραγωγ...

«Η χώρα βρίσκεται σε κομβικό σημείο. Πρέπει να περάσουμε σε ένα δυναμικό αναπτυξιακό σχέδιο. Κλειδί σε αυτή την πρόκληση είναι η παραγωγική ανασυγκρότηση, με προσέλκυση επενδύσεων και στήριξη της επιχειρηματικότητας, ειδικά των μικρομεσαίων, γιατί από εκεί θα παραχθεί νέος πλούτος». Αυτά τόνισε ο περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας, στην τοποθέτηση που έκανε στο 5ο αναπτυξιακό συνέδριο που οργανώνει στην Πάτρα, η εφημερίδα «Πελοπόννησος».

Σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο, αναφερόμενος στο ρόλο της περιφέρειας για την επιχειρηματικότητα, είπε ότι «στόχος είναι να δημιουργηθεί μια αυτοτροφοδοτούμενη αειφορική και εξωστρεφής ανάπτυξη, κινητοποιώντας όλες τις δυνάμεις και στηρίζοντας επιχειρήσεις που θα εξάγουν, θα επενδύουν, θα καινοτομούν και θα δημιουργούν δουλειές». Επίσης ανέφερε ότι «σχέδιο έχουμε, όπως και τα βασικά χρηματοδοτικά εργαλεία, αφού στο περιφερειακό επιχειρησιακό πρόγραμμα έχουμε διαθέσει 77 εκατομμύρια ευρώ, για τη στήριξη των μικρομεσαίων επιχειρήσεων».

Σχετικά με τις αναπτυξιακές στρατηγικές της Περιφέρειας, ο Απόστολος Κατσιφάρας είπε ότι είναι σημαντικά τα δύο προγράμματα βιώσιμης αστικής ανάπτυξης της Πάτρας και του Αγρινίου, και οι δύο ολοκληρωμένες χωρικές επενδύσεις Κατακόλου - Πύργου - Αρχαίας Ολυμπίας και Μεσολογγίου - Αιτωλικού. Σε αυτά, σύμφωνα με τον περιφερειάρχη, θα προστεθούν οικονομικά εργαλεία, όπως το ταμείο μικρομεσαίων επιχειρήσεων, σε συνεργασία με τον ενδιάμεσο φορέα επιχειρησιακού προγράμματος ανταγωνιστικότητας και επιχειρηματικότητας, για την μόχλευση επενδύσεων σε τομείς όπως η παραγωγή βιομηχανικών υλικών, η αγροτική οικονομία, ο πολιτισμός, ο τουρισμός και η ενέργεια.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.