Page Nav

HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΑΜΒΡΟΣΙΟΣ ΑΠΟ ΛΕΧΟΥΡΙ: "ΗΡΘΑ ΝΑ ΣΑΣ ΑΠΟΧΑΙΡΕΤΙΣΩ" (ΒΙΝΤΕΟ)

Στο Λεχούρι βρέθηκε σήμερα 30 Ιουλίου 2017, ο Σεβασιώτατος Μητροπολίτης Καλαβρύτων & Αιγιαλείας κ.κ. Αμβρόσιος όπου και τέλεσε την Θ...

Στο Λεχούρι βρέθηκε σήμερα 30 Ιουλίου 2017, ο Σεβασιώτατος Μητροπολίτης Καλαβρύτων & Αιγιαλείας κ.κ. Αμβρόσιος όπου και τέλεσε την Θεία Λειτουργία με συλλειτουργούς τον π. Δημήτριο Τζελέπη  τον π. Νεοκλή Βγενόπουλο και τον ιεροδιάκονος Χρήστο Μπίρμα, σε μια κατάμεστη από κόσμο όλων των ηλικιών στην πετρόκτικτη και επιβλητική Εκκλησία των Εισοδείων της Θεοτόκου και χορό Κερασοβινών ιεροψαλτών . 
Ο Σεβασμιώτατος επισκέφθηκε το Λεχούρι έπειτα από προσωπική του επιθυμία θέλωντας να τελέσει Τρισάγιο στην μνήμη του αειμνήστου πατρός Νικολάου Τσάφου που για πέντε δεκαετίες και πλέον υπηρέτησε την αετοφωλιά του Ερύμανθος και που άφησε το στίγμα του.
Ο Μητροπολίτης μας στο κήρυγμά του θέλησε να αποχαιρετήσει το ποίμνιό του στο Λεχούρι αφού όπως ο τόνισε του χρόνου θα έχει αποσυρθεί από την Μητρόπολη μας.
Προς μεγάλη μου έκπληξή, αφού δεν τον ανέμενα, έκανε ιδιαίτερη και άκρως τιμητική αναφορά στο πρόσωπό  μου και στο ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS που τις ρίζες του τις έχει στο Λεχούρι
Τον ευχαριστώ από καρδιάς για τα λόγια αγάπης αλλά και ενδυνάμωσης, ευχόμενος στον Μητροπολίτη μας, μακροημέρευση και ειρηνικά γεράματα. Έιχα και έχω την τύχη να γνωρίζω από τα φοιτητικά μου χρόνια, την δράση του και την πολυεπίπεδη προσφορά του η οποία δεν γνωρίζει ο πολύς κόσμος και σε αντίθεση, εισπράττει πολλές φορές, μια διαφορετική εικόνα από την πραγματική.
Με το πέρας της Θείας Λειτουργίας, ο πάντα φιλικός και καταδεκτικός Μητροπολίτης μας, συνομίλησε με όλους και γευθηκε την ζεστή φιλοξενεία των Λεχουριών. 
Αίτημα των Λεχουριτών δεν ήταν άλλο από την έλευση Ιερέως στο χωρίο που είναι από τα μεγαλύτερα σε μόνιμους κατοίκους της Επαρχίας μας. Ο Σεβασμιώτατος έδειξε κατανόηση αλλά όπως έχει αναφέρει και στο παρελθόν δεν του επιτρέπουν νέες χειροτονίες αφού το καθεστώς του Νόμου θέτει απαγορεύσεις και στου Λειτουργούς με το 1 προς 5 που ισχύει στο δημόσιο τομέα, ο περιορισμός δηλαδή της μιας πρόσληψης για κάθε πέντε αποχωρήσεις. 
για το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS
Nίκος Κυριαζής. 



Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.