Page Nav

HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

Εξελίξεις σχετικά με την φιλοξενία ανηλίκων μεταναστών στα Καλάβρυτα

Εξελίξεις σχετικά με την φιλοξενία ανηλίκων μεταναστών στα Καλάβρυτα μετά την ολοκλήρωση των επισκευών στο κτίριο του Ερυθρού Σταυρού. ...

Εξελίξεις σχετικά με την φιλοξενία ανηλίκων μεταναστών στα Καλάβρυτα μετά την ολοκλήρωση των επισκευών στο κτίριο του Ερυθρού Σταυρού. Να σημειώσουμε ότι το θέμα ξεκίνησε τον Ιανουάριο του 2017 και τότε σημειώσαμε όλες τις παραμέτρους για την ακαταλληλότητα του κτιρίου. Έκτοτε έγινα πολλά. ΠρώτοA απ’ όλα η επίσκεψη του Προέδρου του Ερυθρού Σταυρού κ. Αυγερινού στα Καλάβρυτα ώστε να ζητήσει την έγκριση χρήσης ως δομή φιλοξενίας μεταναστών από το Δημοτικό Συμβούλιο, όπως ορίζει το παραχωρητήριο Βουγά. Το Δημοτικό Συμβούλιο αποφάσισε την έγκριση αλλαγής χρήσης με την προϋπόθεση να τηρηθούν όλα τα προβλεπόμενα σχετικά με την φιλοξενία παιδιών.
Την επομένη άμεσα ανατέθηκαν σε εργολάβο, οι εργασίες επισκευών.
Στις 29 Απριλίου το θέμα της φιλοξενίας πάγωσε αφ’ ενός εξ αιτίας εγγράφου του Διεθνούς Οργανισμού Μετανάστευσης (ΙΟΜ) που έκανε λόγο για ακαταλληλότητα στις δομές και κατά δεύτερο λόγο από την ανακοίνωση αλλαγή πολιτικής του Κυβερνητικού σχεδιασμού και των Ευρωπαϊκών κατευθύνσεων, όπως είχε δηλώσει τότε ο αρμόδιος Υπουργός, σχετικά με τους μετανάστες και τη νέα κατεύθυνση που αφορά στην επιδοτούμενη διαμονή οικογενειών και ασυνόδευτων παιδιών, σε κατοικίες ιδιωτών καθώς επίσης και την απ’ ευθείας παροχή χρημάτων προς τους πρόσφυγες για τη μέριμνα της διατροφής τους από τους ίδιους.
Την είδηση μετέδωσε άμεσα και τότε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS και επιβεβαιώθηκε από τοπικά στελέχη που διερεύνησαν την πληροφορία μας τα οποία μάλιστα εξέφρασαν την έκπληξή τους δεδομένου του υπάρχοντος σχεδιασμού για δημοσιοποίηση της έναρξης λειτουργίας.
Η Δομή Προσφύγων των Καλαβρύτων στο κτήριο του ΕΕΣ όπως δείχνουν οι μέχρι τώρα ενδείξεις και οι πληροφορίες του ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS θα είναι με νέα μορφή και ενδεχομένως οχι ως κέντρο φιλοξενίας αλλά υποδοχής
Κάποιες εργασίες, βαψίματα και μικροεπισκευές ολοκληρώθηκαν, ζητηθηκε έλεγχος πυρασφαλείας κ.λ.π. Από σήμερα μάλιστα 20-7-2017 και από τις 4μμ το κτίριο Βουγά φυλάσσετε πλέον από την εταιρία "ARGOS security" που έχει έδρα την Αθήνα.

Το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS πάντα στην αιχμή της ενημέρωσης επανέρχεται στο θέμα δεδομένων των εξελίξεων, με αποκλειστικά ειδησεογραφική προσέγγιση και βεβαίως αναμένει να έχουν διασφαλιστεί οι όροι νομιμότητας και σωστής διαμονής για τους φιλοξενούμενους πρόσφυγες, κάτι που εξ’ άλλου έχει αποφασιστεί και από το Δημοτικό Συμβούλιο Καλαβρύτων.




Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.