HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

Αρχιερατικό Μνημόσυνο για τον π. Γεώργιο Μπίρμπα

Αρχιερατικό μνημόσυνο θα τελεστεί αύριο Κυριακή 2 Ιουλίου 2017 στον Καθεδρικό Ιερό Ναό Καλαβρύτων, για τα τρία χρόνια από την εκδημία του...

Αρχιερατικό μνημόσυνο θα τελεστεί αύριο Κυριακή 2 Ιουλίου 2017 στον Καθεδρικό Ιερό Ναό Καλαβρύτων, για τα τρία χρόνια από την εκδημία τους πατρός Γεωργίου Μπίρμπα (+5 Ιουλίου 2014)
O πρωτοπρεσβύτερος Γεώργιος Μπίρμπας, γεννήθηκε στην Λεύκα Καλαβρύτων το 1925. Μετά το Δημοτικό στο χωριό του, φοίτησε στο εξατάξιο Γυμνάσιο Καλαβρύτων (1937-1943). Από το 1951 έως το 1953 φοίτησε στο Ανώτερο Εκκλησιαστικό φροντιστήριο Πατρών και αργότερα έλαβε πτυχίο της Θεολογικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών.
Το 1952 νυμφεύθηκε την Αγγελική Κόκκαλη με την οποία απέκτησε τρια παιδιά.
Διάκονος χειροτονήθηκε στις 14.2.1953 και πρεσβύτερος μια μέρα μετά από τον Μητροπολίτη Καλαβρύτων και Αιγιαλείας μακαριστό Αγαθόνικο.
Εφημέριος Καλαβρύτων τοποθετήθηκε στις 1.7.1953 και από το 1960 διετέλεσε Αρχιερατικός επίτροπος Καλαβρυτων.
ΟΙ π.Γεώργιο Μπίρμπα, υπήρξε ιδιαίτερα αγαπητός σε όλους, ήταν ένας Άξιος Λειτουργός, πολυγραφότατος, μύστης και θεματοφύλακας της παράδοσης και της τοπικής ιστορίας των Καλαβρύτων.
ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.