Page Nav

HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

ΑΕΚ: Την πρόδωσαν τα στημένα

Η ΑΕΚ μπήκε πολύ καλά για μισή ώρα και στρίμωξε για τα καλά την ΤΣΣΚΑ. Οι Ρώσοι όμως εκμεταλλευόμενοι την τραγική άμυνα στα στημένα από ...

Η ΑΕΚ μπήκε πολύ καλά για μισή ώρα και στρίμωξε για τα καλά την ΤΣΣΚΑ. Οι Ρώσοι όμως εκμεταλλευόμενοι την τραγική άμυνα στα στημένα από τους "κιτρινόμαυρους", πέτυχαν δυο γκολ... καρμπόν με Τζαγκόεφ και Βέρνμπλουμ από εκτέλεση κόρνερ, νίκησαν καθαρά με 2-0 και έκαναν τον επαναληπτικό της Μόσχας τυπική διαδικασία για την "Ένωση".

Η εικόνα της αναμέτρησης
Η πρώτη αναμέτρηση για την προκριματική φάση του Champions League έφερε αντιμέτωπες την ΑΕΚ και την ΤΣΣΚΑ στο ΟΑΚΑ. Οι Ρώσοι όπως ήταν αναμενόμενο, ήταν μαζεμένοι στα πρώτα λεπτά έχοντας τις γραμμές αρκετά πίσω και σφιχτές.
Μέχρι το 15' η ΑΕΚ είχε τη διάθεση, την πρωτοβουλία και τον έλεγχο του παιχνιδιού αλλά οι κιτρινόμαυροι τα... χαλούσαν στο τελευταίο τέταρτο του γηπέδου. Ωστόσο σε ένα κρεσέντο της έφτασε δυο φορές κοντά στο γκολ. Στο 18' μετά από σέντρα του Γκάλο και απομάκρυνση της άμυνας των Ρώσων, ο Αϊντάρεβιτς έπιασε μονοκόμματο σουτ με την μπάλα να περνάει ελάχιστα άουτ από τα αριστερό δοκάρι του Ακινφέεφ, ενώ στο 19' Λιβάγια και Χριστοδουλόπουλος συνδυάστηκαν με τον τελευταίο να μην προλαβαίνει να πλασάρει από πολύ ευνοϊκή θέση.
Η ΤΣΣΚΑ απείλησε για πρώτη φορά στο 28. Ο Βέρνμπλουμ μετά από γύρισμα του Φερνάντες σούταρε δυνατά με την μπάλα να κοντράρει σε στον Σιμόες και να χτυπάει στο οριζόντιο δοκάρι του Ανέστη πριν καταλήξει κόρνερ. Μετά το 30' η ΤΣΣΚΑ άρχισε να ανεβαίνει και να κερδίζει μέτρα προς την αντίπαλη περιοχή. Πίεσε, κέρδισε κόρνερ και προβλημάτισε τους παίκτες του Χιμένεθ, χωρίς ωστόσο να βρίσκει κάποιο γκολ.
Ακόμα μια ευκαιρία για την ΑΕΚ στο 42', με τον Γκάλο να ξεκινά μια κούρσα πίσω από τη σέντρα και να σουτάρει από τα 40 μέτρα βλέποντας τον Ακινφέεβ εκτός θέσης.Είδε όμως το σουτ του να περνά ελάχιστα άουτ από το δεξί "γάμα" του Ρώσου κίπερ.

Τελικά όμως αυτό που φαινόταν μετά το ημίωρο συνέβη. Μετά από εκτέλεση κόρνερ του Βάσιν, η άμυνα της ΑΕΚ "κόλλησε" (Τσιγκρίνσκι-Βράνιες έχασαν τη φάση) και στις καθυστερήσεις ο σταρ των Ρώσων, Τζαγκόεφ έπιασε ανενόχλητος την κεφαλιά και έκανε το 1-0 για την ΤΣΣΚΑ "παγώνοντας" το ΟΑΚΑ.
Η "Ένωση" στην επανάληψη φάνηκε επηρεασμένη από το γκολ των Ρώσων, βγάζοντας νευρικότητα στις μεταβιβάσεις και στη λήψη αποφάσεων. Σαν να μην έφτανε αυτό στο 56' η ΤΣΣΚΑ έκανε το 2-0 με γκολ καρμπόν. Εκτέλεση κόρνερ από τον Βιτίνιο και από το ύψος της μικρής περιοχής ο Βέρνμπλουμ αμαρκάριστος με κεφαλιά διπλασίασε το προβάδισμα της "ομάδας του Στρατού".

Ο Χιμένεθ προσπάθησε να αντιδράσει αλλάζοντας σύστημα (από 4-3-3 σε 4-4-1-1) και πρόσωπα (Αλμέιδα-Κλωναρίδης αντί Σιμόες-Λιβάγια). Αντί αυτού όμως οι φιλοξενούμενοι έχασαν ανεπανάληπτη ευκαιρία για το 3-0. Ο τραγικός Τσιγκρίνσκι έχασε στην πλάτη του τον Σαλόβ που σε τετ α τετ νικήθηκε από τον Ανέστη. Στην εξέλιξη της φάσης ο Τζαγκόεφ σούταρε στην κίνηση προ κενής εστίας και αστόχησε απελπιστικά.

Από εκεί και πέρα οι ποιοτικότεροι και πιο έτοιμοι Ρώσοι από θέση ισχύος επιδόθηκαν σε passing game, κάνοντας διαχείριση του σκορ και ψάχνοντας τη... στιγμή τους για το 3-0. Τα... όμορφα όνειρα της ΑΕΚ για υπέρβαση, "κάηκαν" από τους κυνικούς Μοσχοβίτες που ήξεραν τι ήθελαν από την αρχή. Αν και δυσκολεύτηκαν αρχικά, δεν συγχώρησαν τα τραγικά λάθη της άμυνας και της αμυντικής λειτουργίας της ΑΕΚ και την πολύ κακή εμφάνιση του Τσιγκρίνσκι που βρισκόταν σε... άλλο γήπεδο σε καίριες φάσεις του αγώνα.

Οι συνθέσεις
ΑΕΚ: Ανέστης - Γκάλο, Τσιγκρίνσκι, Βράνιες, Μπακάκης - Αϊντάρεβιτς, Σιμόες (Κλωναρίδης 60'), Γιόχανσον - Χριστοδουλόπουλος (Ροντρίγκες 71'), Μάνταλος, Λιβάγια (Αλμέιδα 60')

ΤΣΣΚΑ Μόσχας: Ακινφέεβ - Α. Μπερεζούτσκι, Β. Μπερεζούτσκι, Βάσιν - Βέρνμπλουμ - Φερνάντες, Τζαγκόεφ (Νάτχο 75'), Γκολόβιν (Μιλάνοβ 83'), Σενίκοβ - Σαλόβ (Μακάροβ 87'), Βιτίνιο


Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.