HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

ΛΥΚΟΥΡΙΑ: Το Πρακτικό της συνεδρίασης του τοπικού συμβουλίου της 7/7/2017

Μετά από πρόσκληση του προέδρου, συνεδρίασε το τοπικό συµβούλιο της κοινότητας Λυκούριας στις 07/07/2017 και ώρα 22:30 στην αίθουσα Θανά...

Μετά από πρόσκληση του προέδρου, συνεδρίασε το τοπικό συµβούλιο της κοινότητας Λυκούριας στις 07/07/2017 και ώρα 22:30 στην αίθουσα Θανάση Σβίγγου, µε απόντα τον τοπικό σύµβουλο κ. Ιωάννη Ροδάκη.
Κατά την έναρξη της συνεδριάσεως ο πρόεδρος ενηµέρωσε για τα εξής θέµατα:
1. Ευχαρίστησε τον κ. Νικόλαο Κολλιόπουλο ( Κολοµόδης ) για το κλάδεµα των δαφνών στον επαρχιακό δρόµο, καθώς µείωναν την ορατότητα των οδηγών.
2. Περιφράχθηκε το παλιό καφενείο ( προς την Γκούρα ) για την πρόληψη τυχόν ατυχήµατος των µικρών παιδιών κατά την διάρκεια του παιχνιδιού.
3. Για την άµεση ανταπόκριση των συγχωριανών µας στην λογική κατανάλωση νερού ύδρευσης.
Κατά την έναρξη της συνεδρίασης ο τοπικός σύµβουλος κ. Θανάσης Σβίγγος έθεσε δύο θέµατα εκτός ηµερήσιας διάταξης.
1. Τον καθαρισµό της επαρχιακής οδού από την διασταύρωση «Παπαγγελλή» έως το χωριό (απόφαση Νο 38/2017 ). Λόγω και των βροχοπτώσεων του Ιουνίου τα αγριόχορτα και τα κλαδιά των δέντρων, εκατέρωθεν του δρόµου έχουν µειώσει σε σηµαντικό βαθµό την ορατότητα των οδηγών και υπάρχει άµεσος κίνδυνος για πρόκληση αυτοκινητιστικού ατυχήµατος, αλλά και πυρκαγιάς από ρίψη αναµµένου τσιγάρου.
Το τοπικό συµβούλιο αποφάσισε να προτείνει στην Δ.Ε. Κλειτορίας όπως άµεσα αντιµετωπίσει το πρόβληµα κόβοντας τα ξερά χόρτα και κλαδεύοντας τα δένδρα όχι τσακίζοντάς τα.
2. Ενίσχυση της αντιπυρικής προστασίας της ευρύτερης περιοχής ( απόφαση Νο 39/2017 ). Το τοπικό συµβούλιο αποφάσισε όπως προτείνει στην πυροσβεστική υπηρεσία Καλαβρύτων
α. την δηµιουργία πυροφυλακίων ( 2 ) για την επιτήρηση της ευρύτερης περιοχής και την άµεση πυρανίχνευση, την έγκαιρη αναγγελία της πυρκαγιάς και την γρήγορη παρέµβαση της πυροσβεστικής υπηρεσίας.
β. την άµεση ολοκλήρωση του δρόµου εντός του ελατοδάσους Σαϊτά και την σύνδεση του µε τον Ν. Αρκαδίας για την αποτροπή εγκλωβισµού των πυροσβεστών - εθελοντών, κτηνοτρόφων ή και ορειβατών, εντός του δάσους σε περίπτωση πυρκαγιάς.
γ. θα ενηµερωθεί η πυροσβεστική υπηρεσία τις επόµενες ηµέρες. 
Το θέµα της ηµερήσιας διάταξης ήταν:
Συντήρηση των υδροµαστεύσεων ( απόφαση Νο 40/2017 ). Λόγω των τεχνικών βλαβών που
προέκυψαν στις υδροµαστεύσεις της Φράγκας έχει ενηµερωθεί ο αντιδήµαρχος της Δ.Ε.
Κλειτορίας και άµεσα προγραµµάτισε για την ερχόµενη εβδοµάδα όπως αποκατασταθούν οι
τεχνικές βλάβες.
 Ο ΠρόεδροςΚοντογιάννης Σοφοκλής
Το µέλος ΣβίγγοςΑθανάσιος

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.