HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

ΣΚΟΤΑΝΗ: ΣΕ ΚΛΙΜΑ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΟΜΟΨΥΧΙΑΣ & ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ ΟΙ ΑΡΧΑΙΡΕΣΙΕΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΣΚΟΤΑΝΑΙΩΝ

Την Κυριακή,  7 Μαΐου 2017, σε ατμόσφαιρα σύμπνοιας και αδελφοσύνης , προσήλθε μεγάλος αριθμός Σκοταναίων στην αίθουσα του  «ΣΥΛΛΟΓΟΥ...

Την Κυριακή,  7 Μαΐου 2017, σε ατμόσφαιρα σύμπνοιας και αδελφοσύνης, προσήλθε μεγάλος αριθμός Σκοταναίων στην αίθουσα του  «ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ EUROBANK - ΕRGASIAS» στο κέντρο της Αθήνας,  προκειμένου να λάβουν μέρος στη Τακτική Γενική Συνέλευση του Συλλόγου και να συμμετάσχουν στις αρχαιρεσίες για την εκλογή νέου Διοικητικού Συμβουλίου & Ελεγκτικής Επιτροπής έτους 2017-2019.
Η συνεχής και ιδιαίτερα δραστήρια και αποτελεσματική δραστηριότητα του απερχόμενου ΔΣ του Συλλόγου έδωσε την εντύπωση ότι δεν πέρασε ούτε μια μέρα από την εκλογή του τον Μάιο του 2015!!!
Ο Πρόεδρος της Γενικής Συνελεύσεως & Επίτιμος Πρόεδρος του Συλλόγου Σκοταναίων κ. Σταύρος Μουγγολιάς, αφού διαπίστωσε ότι υπήρχε απαρτία ξεκίνησε την διαδικασία δίνοντας το λόγο στην Πρόεδρο του απερχόμενου Δ.Σ. κ. Μαριάνθη Γ. Χρονοπούλου η οποία διάβασε την Απολογιστική Έκθεση των Πεπραγμένων  του Συλλόγου για την διετία 2015- 2017 και  αναφέρθηκε σε όλες τις καινοτόμες δράσεις του Δ.Σ., όπως στα εγκαίνια της ίδρυσης του πρώτου Λαογραφικού Μουσείου της Δημοτικής Ενότητας Παϊων στη Σκοτάνη, που πραγματοποιήθηκαν από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Καλαβρύτων & Αιγιαλείας κ.κ. Αμβρόσιο, στη δημιουργία του ιστορικού Λαβάρου του Συλλόγου, στη ανάρτηση των πορτραίτων των μακαριστών ιερέων του χωριού μας στο Πολιτιστικό Κέντρο, στην παρουσίαση, από την Παγκαλαβρυτινή Ένωση, της Αυθεντικής Αρχοντικής Γυναικείας Καλαβρυτινής Φορεσιάς καθώς και της Αυθεντικής Φορεσιάς των Καλαβρυτινών Οπλαρχηγών του 1821, στην αναβίωση του παραδοσιακού εθίμου της «ΚΟΥΛΟΥΡΑΣ» στην ανακατασκευή των αποχωρητηρίων, στις πρωϊνές εκδρομές που πραγματοποιήθηκαν με την συνδρομή του Δήμου Καλαβρύτων, στη συμμετοχή του Συλλόγου Σκοταναίων για πρώτη φορά στην αναπάρασταση της Χελωνοσπηλιάς, και του  Μεγάλου Σπηλαίου, στις εορταστικές  συναντήσεις των συμπατριωτών στο γραφείο του Συλλόγου, καθώς και σ’ αυτές οι οποίες ήταν σε συνέχεια των προηγούμενων ετών, όπως οι ετήσιοι χοροί, η κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας, οι αρτοκλασίες τόσο  στην Αθήνα, όσο και στο χωριό, οι ημερήσιες εκδρομές, οι εκδηλώσεις που πραγματοποιήθηκαν την εβδομάδα του δεκαπενταύγουστου  στο χωριό τις δύο τελευταίες διετίες με αποκορύφωμα το 28ο και το 29ο Συναπάντημα, με προβολή DVD για τα 40χρόνια της ίδρυσης του Συλλόγου, καθώς και στην ζωή των νέων της Σκοτάνης, στις παιδικές εκδηλώσεις κ.α.
Η  Πρόεδρος κ. Μαριάνθη Γ. Χρονοπούλου ευχαρίστησε όλα τα μέλη καθώς και τα μέλη του απερχόμενου Διοικητικού Συμβουλίου για την εθελοντική και αφιλοκερδή προσφορά τους για την επιτυχία όλων των εκδηλώσεων.
Στην συνέχεια αναγνώστηκε η Έκθεση της Ελεγκτικής Επιτροπής από τον Πρόεδρο κ. Ιωάννη Α. Χρονόπουλο και ο Οικονομικός Απολογισμός του Δ.Σ. από την ταμία του Συλλόγου κ. Δέσποινα Χ. Καντιφελή.
Όλα τα παραπάνω εγκρίθηκαν πανηγυρικά αποδεκτά από τα μέλη της Γενικής Συνελεύσεως.
Ακολούθως, έγινε η παρουσίαση των υποψηφίων και ξεκίνησε η διαδικασία των αρχαιρεσιών για την εκλογή του νέου Δ.Σ. όπου έλαβαν μέρος  δέκα (10) υποψήφιοι και της Ελεγκτικής Επιτροπής, όπου έλαβαν μέρος τέσσερις (4) υποψήφιοι.
Μεταξύ των δέκα υποψηφιοτήτων για το Δ.Σ. εκλέχτηκαν, σύμφωνα με το καταστατικό, οι εννέα υποψήφιοι και για την Ελεγκτική Επιτροπή μεταξύ των τεσσάρων υποψηφιοτήτων, εκλέχτηκαν τρεις.
 Στις 11 Μαϊου 2017 μετά από πρόσκληση της πλειοψηφούσας  Συμβούλου κ. Μαριάνθης Γ. Χρονοπούλου, μέσα σε κλίμα ενότητας, αγάπης και αλληλεγγύης, συνεδρίασαν τα μέλη του νέου Διοικητικού Συμβουλίου και συγκροτήθηκαν σε σώμα ως εξής:

ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ
           
ΠΡΟΕΔΡΟΣ: ΜΑΡΙΑΝΘΗ  Γ. ΧΡΟΝΟΠΟΥΛΟΥ
ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ:ΙΩΑΝΝΗΣ ΓΡΗΓ. ΣΑΤΟΛΙΑΣ
ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ: ΑΝΔΡΙΑΝΗ  Β. ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ
ΑΝΑΠΛ. ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ: ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ  Β. ΖΗΚΟΣ
ΤΑΜΙΑΣ: ΔΙΟΝΥΣΙΟΣ Κ. ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ
ΕΦΟΡΟΣ:ΧΡΗΣΤΟΣ Β. ΛΑΓΙΟΠΟΥΛΟΣ
ΜΕΛΗ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ  Κ. ΛΑΠΠΑΣ
            ΧΡΙΣΤΙΝΑ Λ. ΛΑΣΚΑΡΗ
             ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ Ν. ΣΑΤΟΛΙΑΣ  
ΕΛΕΓΚΤΙΚΗ  ΕΠΙΤΡΟΠΗ
ΠΡΟΕΔΡΟΣ: ΙΩΑΝΝΗΣ  Α. ΧΡΟΝΟΠΟΥΛΟΣ
ΜΕΛΗ: ΓΕΩΡΓΙΑ  Χ. ΖΉΚΟΥ
            ΓΕΩΡΓΙΟΣ Π. ΜΟΥΓΓΟΛΙΑΣ

Ευχόμαστε στο νέο Δ.Σ. καλή σταδιοδρομία, πολλές και αποτελεσματικές δράσεις, καθώς και συνέχιση της παράδοσης των Σκοταναίων να είναι πρωτοπόροι στην διατήρηση του ζωντανού χωριού του και της προβολής του ως ενός πανέμορφου και λαμπερού κοινοτικού οργανισμού της επαρχίας Καλαβρύτων.



Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.