Page Nav

HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

Ολοκληρώθηκαν οι εκδηλώσεις «Eν συρμώ – The art train», αφιερωμένες στον Οδοντωτό Σιδηρόδρομο Διακοπτού-Καλαβρύτων

Μ’ ένα αφιέρωμα στην τέχνη και τα συναισθήματα που δημιουργεί η απαράμιλλη ομορφιά του Φαραγγιού και ο Οδοντωτός Διακοπτού – Καλαβρύτων ...

Μ’ ένα αφιέρωμα στην τέχνη και τα συναισθήματα που δημιουργεί η απαράμιλλη ομορφιά του Φαραγγιού και ο Οδοντωτός Διακοπτού – Καλαβρύτων που διασχίζει αυτή τη μοναδική διαδρομή, ολοκληρώθηκαν οι εκδηλώσεις «Εν Συρμώ 2017- The art train».
Το απόγευμα της Κυριακής 28 Μαΐου στο Πνευματικό κέντρο Διακοπτού, παρά τον βροχερό καιρό, η τοπική κοινωνία τίμησε δυο σπουδαίες προσωπικότητες που έζησαν στο Διακοπτό και υπηρέτησαν την τέχνη από διαφορετική σκοπιά ο καθένας, μένοντας για πάντα στην ιστορία. 
Ο Γιάννης Σπυρόπουλος, ο διεθνώς αναγνωρισμένος και βραβευμένος ζωγράφος που έζησε από πολύ μικρός στο Διακοπτό, στενός φίλος του Διονύση Παπαγιαννόπουλου, αφού γεννήθηκαν την ίδια χρονιά, εμπνεύστηκε από τη μαγεία της φύσης και το φαράγγι και δημιούργησε εκεί τα πρώτα του έργα. 
Και μετά έρχεται ο  Διονύσης Παπαγιαννόπουλος, ο κορυφαίος ηθοποιός του θεάτρου και του κινηματογράφου, γεννημένος και μεγαλωμένος στο Διακοπτό, που έκλεισε στην ψυχή του τα χρώματα της φύσης και το γαλάζιο της θάλασσας της γενέτειράς του και τα έδωσε απλόχερα στην τέχνη του, σκορπίζοντας γέλιο και συγκίνηση σε όλους.
«Ζήσαμε μια μαγική διαδρομή και νιώσαμε συναισθήματα που δεν είχαμε φαντασθεί…» τόνισε η Πρόεδρος της ΔΗ.Κ.ΕΠ.Α. κα Μαρία Τσουκαλά, συμπληρώνοντας «Είναι ευθύνη όλων μας να αναδείξουμε όλους τους θησαυρούς της Αιγιάλειας και να κάνουμε την περιοχή μας προορισμό με ταυτότητα και αναγνωρίσιμα χαρακτηριστικά». Προέτρεψε δε τους Διακοφτίτες, να έχουν ενεργητική συμμετοχή σε όλες τις δράσεις που ενισχύουν την πρόοδο της περιοχής και ευχαρίστησε για άλλη μια φορά όλους τους συντελεστές του προγράμματος.
Για το βιογραφικό του Γιάννη Σπυρόπουλου και τους σταθμούς της τέχνης του μίλησε η εικαστικός, επιμελήτρια εκθέσεων και στέλεχος της ΔΗ.Κ.ΕΠ.Α. κα Νάνσυ Χαριτωνίδου, ενώ πτυχές από τη ζωή του ανέπτυξε ο Διακοφτίτης Διεθνολόγος-Σύμβουλος Επικοινωνίας Χρήστος Φαϊλάδης, που είχε την τύχη να γνωρίσει τους  δυο φίλους και παρουσίασε αποσπάσματα από την κοινή τους ζωή, με ιδιαίτερη αναφορά στα ανέμελα παιδικά τους χρόνια.
Ακολούθησε προβολή με αποσπάσματα από τις ταινίες του Διονύση Παπαγιαννόπουλου και η εκδήλωση έκλεισε με κεράσματα και ευχές από όλους, να είναι οι επόμενες εκδηλώσεις το Μάιο του 2018, πρωτότυπες και συναρπαστικές, με χιλιάδες επισκέπτες που θα ταξιδέψουν με τον Οδοντωτό και θα ζήσουν τη μαγεία της διαδρομής.
Παρόντες στην εκδήλωση ήταν και οι κ.κ. Βασίλης Χριστόπουλος-Αντιδήμαρχος Ανάπτυξης, Τρύφωνας Λίβας-πρώην Δήμαρχος Διακοπτού, Γιάννης Καραπαναγιώτης-Πρόεδρος «Συλλόγου Φίλων Οδοντωτού Διακοπτού», τα μέλη του Δ.Σ. της ΔΗ.Κ.ΕΠ.Α. Μαρία Παπαγεωργίου, Κατερίνα Νομικού-Σπανού, Μίνα Μπουρούσα, Αθανασία Τασσινού, ο συνεργάτης της ΔΗ.Κ.ΕΠ.Α. Σωτήρης Μπόλης, ο Πρόεδρος της «Θεατρικής Ομάδας Διακοπτού» Γιώργος Γεωργόπουλος, η πρόεδρος του Συλλόγου «Νέα Πνοή» Βάσω Καραπαναγιώτη-Βούλγαρη και μια από τις εναπομείνασες συγγενείς του Γιάννη Σπυρόπουλου κα Γιώτα Νικολοπούλου.
Για την υλοποίηση του έργου συνεργάστηκαν οι φορείς: Δήμοι Αιγιαλείας και Καλαβρύτων, Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, ΤΡΑΙΝΟΣΕ, ΟΣΕ, Φορέας Διαχείρισης Χελμού-Βουραϊκού, Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Κλειτορίας-Ακράτας, Σύλλογος Φίλων Οδοντωτού Διακοπτού κ.α., με ευθύνη σχεδιασμού και υλοποίησης από τη ΔΗ.Κ.ΕΠ.Α.. Το πρόγραμμα έθεσε υπό την αιγίδα του το Υπουργείο Τουρισμού.





Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.