Page Nav

HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

Τριπλή τρομοκρατική επίθεση στο Λονδίνο

Ακόμη μια νύχτα τρόμου ζει η Μεγάλη Βρετανία, καθώς στο Λονδίνο έγινε μπαράζ τρομοκρατικών επιθέσεων με έξι (έως τώρα νεκρούς). Η πρώτη ...

Ακόμη μια νύχτα τρόμου ζει η Μεγάλη Βρετανία, καθώς στο Λονδίνο έγινε μπαράζ τρομοκρατικών επιθέσεων με έξι (έως τώρα νεκρούς). Η πρώτη επίθεση εκδηλώθηκε στη Γέφυρα του Λονδίνου, όταν ένα λευκό φορτηγάκι έπεσε πάνω σε πεζούς και παρέσυρε αρκετούς ανθρώπους. Η δεύτερη έγινε στην κοντινή λαϊκή αγορά του Μπόροου, όταν τουλάχιστον τρεις άνθρωποι που φορούσαν μάσκες επιτέθηκαν με μαχαίρια και χτύπησαν τουλάχιστον επτά ανθρώπους, σύμφωνα με όσα αναφέρουν τα ΜΜΕ της χώρας. Η τρίτη επίθεση έγινε στην περιοχή Βοξχολ, όπως έκανε γνωστό η Μητροπολιτική Αστυνομία, χωρίς να διευκρινιστεί τι ακριβώς συνέβη εκεί.
Η αστυνομία του Λονδίνου κάλεσε τους πολίτες να αντιδράσουν, με το σύνθημα: «Τρέξε, κρύψου, μίλα»: Να απομακρυνθούν δηλαδή από τις επίμαχες περιοχές, να κρυφτούν για να αποφύγουν επίθεση και να καλέσουν τις Αρχές.
Σύμφωνα με ανακοίνωση της αστυνομίας από την επίθεση έχασαν της ζωής τους έξι άνθρωποι - αν και βρετανικά μέσα μιλούσαν νωρίτερα  για επτά θύματα - ενώ άλλοι 20 έχουν μεταφερθεί τραυματισμένοι σε έξι νοσοκομεία. Η αστυνομία ανακοίνωσε επίσης ότι νεκροί είναι και οι τρεις τρομοκράτες.
Η τρομοκρατική επίθεση ξεκίνησε λίγο μετά τις 10 το βράδυ (ώρα Βρετανίας) με ένα λευκό βαν να πέφτει πάνω σε πεζούς με ταχύτητα περίπου 80χλμ./ώρα. Στη συνέχεια, σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, οι τρεις επιβαίνοντες στο βαν βγήκαν από το όχημα και άρχισαν να επιτίθενται με μαχαίρια κατά ανυποψίαστων πολιτών. Αυτόπτες μάρτυρες υποστηρίζουν ότι οι τρομοκράτες φώναζαν «αυτό είναι για τον Αλλάχ».
Σύμφωνα με βρετανικές εφημερίδες δύο εκ των δραστών της επίθεσης στη Γέφυρα του Λονδίνου έχουν πέσει νεκροί από τα πυρά αστυνομικών με το Sky News να υποστηρίζει ότι είναι σε εξέλιξη η αναζήτηση για τον τρίτο δράστη αν και η Sun μεταδίδει ότι οι δράστες ήταν πέντε, χωρίς ο αριθμός αυτός να έχει επιβεβαιωθεί επισήμως.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.