Page Nav

HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

ΜΑΝΕΣΙ: Πλήθος πιστών στην Ιερά Μονή Αγίου Γεωργίου στην εορτή του Αγίου Πνεύματος

Την Δευτέρα μετά την Πεντηκοστή, η Εκκλησία μας εορτάζει το Άγιο Πνεύμα. Το Άγιο Πνεύμα είναι το τρίτο πρόσωπο της Αγίας Τριάδας, το οποί...

Την Δευτέρα μετά την Πεντηκοστή, η Εκκλησία μας εορτάζει το Άγιο Πνεύμα. Το Άγιο Πνεύμα είναι το τρίτο πρόσωπο της Αγίας Τριάδας, το οποίο εκπορεύεται εκ του Πατρός.
Είναι ομοούσιο με τα πρόσωπα του Πατρός και του Υιού και κατά το Σύμβολο της Πίστεως «συνπροσκυνείται και συνδοξάζεται» με τον Πατέρα και με τον Υιό, ίσο κατά τη λατρεία και την τιμή.
Πολλοί πιστοί από το χωριό μας αλλά και από την γύρω περιοχή, στις 5 Ιουνίου ανήμερα του Αγίου Πνεύματος, συνέρρευσαν στην Ιερά Μονή του Αγίου Γεωργίου για να παρακολουθήσουν την Θεία Λειτουργία και να προσκυνήσουν την εικόνα της Αγίας Tριάδας αλλά και την ανθοστόλιστη εικόνα του Αγίου Γεωργίου με τα τρυφερά βλαστάρια, χοροστατούντος του π. Γεωργίου Τζελέπη του Δημητρίου και του μοναχού π. Γερμανού.
Λόγω κάποιου προβλήματος υγείας ο π. Γεώργιος Φ. Τζελέπης δεν λειτούργησε φέτος και του ευχόμαστε γρήγορη ανάρρωση.
Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας προσφέρθηκαν καφές και κουλουράκια από τη Μονή, καθώς γλυκά και αναψυκτικά, προσφορά του Πολιτιστικού Συλλόγου Μανεσίου.
Επίσης έγινε αρτοκλασία με άρτους τους οποίους πρόσφεραν οι οικογένειες  Νικολάου και Ηλία Τζελέπη.
Το αρνί το οποίο ήταν προσφορά του Κωνσταντίνου Π. Μαντά  προς κλήρωση  για την οικονομική ενίσχυση της Μονής έτυχε  στον Νικόλαο Γ. Τζελέπη
Ευχόμαστε ολόψυχα η χάρη του Αγίου Πνεύματος να επαναπαύεται για πάντα στις καρδιές όλων μας. Και του χρόνου με Υγεία!



Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.