HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

ΠΑΤΡΑ: Ολοκληρώθηκε με επιτυχία η 1η φάση του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος Ιστιοπλοΐας

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία η 1η φάση του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος Ιστιοπλοΐας με σκάφη τύπου J/24, την οποία διοργάνωσε ο Ιστιοπλοϊκός Όμι...

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία η 1η φάση του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος Ιστιοπλοΐας με σκάφη τύπου J/24, την οποία διοργάνωσε ο Ιστιοπλοϊκός Όμιλος Πατρών, το 3ήμερο του Αγίου Πνεύματος, στην Πάτρα.
Πέρα από το όμορφο θέαμα που προσέφεραν οι παράκτιες διαδρομές του αγώνα, η διοργάνωση αυτή αποτελούσε και ένα καθοριστικό test event για το Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα της κλάσης J/24, που θα διεξαχθεί το 2019, στην Πάτρα.
Το J/24 είναι ένα σκάφος 5 ατόμων, μία ιστορική κλάση, με πολλές διεθνείς διακρίσεις και επιτυχίες. Τα σκάφη κατέφθασαν στην Πάτρα, οδικώς, με τρέιλερ και με τη βοήθεια των μέσων και των ανθρώπων του Ο.Λ.ΠΑ. αρματώθηκαν και ελλιμενίστηκαν στο αγκυροβόλιο του Ο.Λ.ΠΑ.. Η επιλογή του ελλιμενισμού σε κεντρικό σημείο της πόλης και του στίβου να είναι παράκτιος και δίπλα από το λιμάνι ικανοποιούσε την επιθυμία των ανθρώπων του Ι.Ο.Πατρών να προσφέρουν στην πόλη, εκτός από όμορφο θέαμα, άποψη και προβολή. Η Πάτρα μπορεί να φιλοξενήσει ακόμη και στο κέντρο τέτοιες διοργανώσεις ενώ η δυνατότητα να έχει παράκτιο στίβο κατά μήκος της ακτής αποτελεί μια μοναδικότητα που λίγες πόλεις διαθέτουν.
Αγωνιστικά, επικράτησε το σκάφος του Ναυτικού Ομίλου Γαζίου Κρήτης «ΚΙΚΑ», με 2ο του σκάφος του Ναυτικού Ομίλου Παλαιού Φαλήρου «J MANIA» και 3ο το σκάφος του Πανεπιστημίου Κρήτης «PHYSALIA PHYSALIS».
Στην 1η φάση του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος συμμετείχαν 50 άτομα σε 9 σκάφη, ενώ ο ΙΟΠ με τις έμπειρες σε τέτοιες διοργανώσεις επιτροπές έβαλε το πήχη ψηλά για το Πανευρωπαϊκό του 2019, διαθέτοντας 30 άτομα στις επιτροπές και 7 σκάφη επιτροπών και συνοδείας.
* Ο Ιστιοπλοϊκός Ομιλος Πατρών ευχαριστεί όσους συνετέλεσαν στην επιτυχή διοργάνωση, και συγκεκριμένα τον Ο.Λ.ΠΑ. που διέθεσε μέρος του αγκυροβολίου για αρμάτωμα και ελλιμενισμό, το Κεντρικό Λιμεναρχείο Πατρών για τη συνεργασία, την «ΟΛΥΜΠΙΑ ΟΔΟ Α.Ε.» για τη δωρεάν διέλευση των σκαφών, τον Ποδηλατικό Ομιλο Πατρών για την παραχώρηση της αίθουσάς του και τον Α.Ι.Ο. Ρίου «ΙΑΣΩΝ» για την προσφορά ενός φουσκωτού για την επιτροπή αγώνα.



Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.