Page Nav

HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

Δωρεάν ιατρικές εξετάσεις από ομάδα ιατρών με επικεφαλής τον dr Γεώργιο Χρούσο

Στα Καλάβρυτα θα βρεθεί ο παγκοσμίου φήμης καθηγητής ιατρικής dr Γεώργιος Χρούσος  από την Κερασιά Λεχουρίου, επικεφαλής ομάδας ιατρών ...

Στα Καλάβρυτα θα βρεθεί ο παγκοσμίου φήμης καθηγητής ιατρικής dr Γεώργιος Χρούσος από την Κερασιά Λεχουρίου, επικεφαλής ομάδας ιατρών για να προσφέρουν ΔΩΡΕΑΝ ιατρικών εξετάσεων. Οι ιατροί θα βρεθούν στα Καλάβρυτα  3,4 και 5 Ιουνίου και οι εξετάσεις που θα πραγματοποιηθούν θα είναι πνευμονολογικές ,καρδιολογικές,παθολογικές, γυναικολογικές και παιδιατρικές.
Η εθελοντική αυτή δράση τελεί υπο την αιγίδα και υποστήριξη του Δήμου Καλαβρύτων.

Ποιος είναι ο dr Γεώργιος Χρούσος
Ο Γεώργιος Χρούσος είναι Καθηγητής και Διευθυντής της Πρώτης Παιδιατρικής Κλινικής στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών, ενώ από το 2010 κατέχει την Έδρα της UNESCO στην Εφηβική Ιατρική (UNESCO Chair on Adolescent Health Care) του ίδιου Πανεπιστημίου. Πριν επιστρέψει στην Ελλάδα ήταν Διευθυντής του Τμήματος Παιδιατρικής και Αναπαραγωγικής Ενδοκρινολογίας του Εθνικού Ινστιτούτου Υγείας του Παιδιού και της Ανθρώπινης Ανάπτυξης στην Βηθεσδά της Πολιτείας του Maryland και καθηγητής της Παιδιατρικής, Φυσιολογίας και Βιοφυσικής του Πανεπιστημίου Georgetown στην Ουάσινγκτον. Ο κ. Χρούσος έχει αναγνωρισθεί παγκοσμίως για την έρευνά του στο μοριακό σύστημα μετάδοσης του σήματος των γλυκοκορτικοειδών στο κύτταρο, στις νόσους του άξονα των επινεφριδίων και στους φυσιολογικούς και μοριακούς μηχανισμούς του στρες. Έχει συνεισφέρει σημαντικά στη βιοϊατρική βιβλιογραφία και η προσφορά του έχει ανοίξει νέους ορίζοντες σε ένα φάσμα χρόνιων πολύπλοκων διαταραχών του ανθρώπου, όπως η κατάθλιψη, το μεταβολικό σύνδρομο, οι αυτοάνοσες και αλλεργικές παθήσεις, οι διαταραχές της διατροφής, οι διαταραχές του ύπνου και τα ψυχοσωματικά νοσήματα.
Έχει συγγράψει πάνω από 800 πρωτότυπες  επιστημονικές εργασίες και το έργο του έχει αναφερθεί διεθνώς σε πάνω από 110,000 επιστημονικές δημοσιεύσεις. Σύμφωνα με το Institute of Scientific Information, είναι ένας από τους πιο υψηλά αναφερόμενους επιστήμονες στον κόσμο όχι μόνο στην Κλινική Ιατρική, αλλά και στην Βιολογία και Βιοχημεία, και ο υψηλότερα αναφερόμενος κλινικός παιδίατρος και ενδοκρινολόγος παγκοσμίως.
Ο κ. Χρούσος έχει λάβει πολυάριθμα διεθνή βραβεία για το έργο του. Το 2011 τιμήθηκε με το Αριστείο Μποδοσάκη και την Διακεκριμένη Έδρα Τζών Κλούγκε στην Τεχνολογία και Κοινωνία, Βιβλιοθήκη του Κογκρέσσου, Ουάσινγκτων, ΗΠΑ. Το 2014 τιμήθηκε με το Fred Conrad Koch Award, το ύψιστο της βραβείο της  US Endocrine Society. Είναι εκλεγμένο μέλος της Εθνικής Ακαδημίας Ιατρικής των ΗΠΑ και της Ευρωπαϊκής Ακαδημίας Επιστημών, Γραμμάτων και Τεχνών (Academia Europaea, London, UK).

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.