Page Nav

HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

Τα προϊόντα και οι γεύσεις των Καλαβρύτων ταξίδευαν παντού

Με απόλυτη επιτυχία στέφτηκε η έκθεση «Ελλάδος γεύση» που πραγματοποιήθηκε στο Εκθεσιακό Κέντρο του Δήμου Περιστερίου από 18 έως 21 Μαΐο...

Με απόλυτη επιτυχία στέφτηκε η έκθεση «Ελλάδος γεύση» που πραγματοποιήθηκε στο Εκθεσιακό Κέντρο του Δήμου Περιστερίου από 18 έως 21 Μαΐου 2017.
Η έκθεση «Ελλάδος γεύση» πέτυχε φέτος να «παντρέψει» τη γαστρονομία με τον τουρισμό και τον πολιτισμό της Ελλάδας προβάλλοντας με τον καλύτερο δυνατό τρόπο την πραγματική Ελλάδα, την Ελλάδα που αντιστέκεται στην κρίση και επιχειρεί. Στην ουσία πρόκειται για ένα ταξίδι γεύσεων, εικόνων και χρωμάτων που έρχονται από κάθε γωνιά της Ελλάδας.
Όλοι οι επίσημοι καλεσμένοι με δηλώσεις που έκαναν τόνισαν την αναγκαιότητα θεσμοθέτησης αυτού του εκθεσιακού εγχειρήματος και υπογράμμισαν ότι η εξωστρέφεια που επιχειρείται μέσω της έκθεσης «Ελλάδος Γεύση» αποτελεί μονόδρομο τόσο για την κοθριστική ανάπτυξη της χώρας όσο και στην ανάδειξη των τοπικών γεύσεων που κυριαρχούν στην παγκοσμίως γνωστή μεσογειακή διατροφή.

Τα Καλάβρυτα κέρδισαν τις εντυπώσεις 
Παραδοσιακές τοπικές γεύσεις με παραδοσιακά προϊόντα Καλαβρύτων (ζυμαρικά,γαλακτοκομικά, μέλια,αρωματικά βότανα, μανιτάρια, πέστροφες,κρασιά) ,γεύτηκαν οι επισκέπτες της έκθεσης στην κεντρική εμφάνιση μαγειρικής και όλη την ημέρα στο περίπτερο του Δήμου. Ο Σεφ Γιώργος Μανίκας, με την Ηρώ Θεοδοσοπούλου και τους βοηθούς τους , Άγγελο Μουγκοπέτρο από Σειρές Καλαβρύτων και Γιώργου Τούλα από Άρτα , δημιούργησαν ιδιαίτερα,διαφορετικά πιάτα που έκαναν ξεχωριστή την εμφάνιση του περιπτέρου του Δήμου Καλαβρύτων.
Καθημερινή παρουσία είχαν οι παραγωγοί και επαγγελματίες του Δήμου οι οποίοι βοήθησαν και στήριξαν αυτή την προσπάθεια.

Το Περίπτερο του Δήμου Καλαβρύτων
Το περίπτερο του Δήμου Καλαβρύτων, εκτέθηκαν για τρεις ημέρες, με διαφημιστικό υλικό και μπάνερ, οι επιχειρήσεις και τα νομικά πρόσωπα του Δήμου Καλαβρύτων (το Χιονοδρομικό Κέντρο Καλαβρύτων, η ΑΧΑΪΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ Α.Ε., το Σπήλαιο Λιμνών Καστριών, το Δημοτικό Μουσείο Καλαβρυτινού Ολοκαυτώματος και ο Φορέας Διαχείρισης Χελμού- Βουραϊκού), καθώς και αγνά, τοπικά, παραδοσιακά καλαβρυτινά προϊόντα και γεύσεις, τα οποία προσέφεραν οι επιχειρήσεις, οι παραγωγοί και οι επαγγελματίες του Δήμου μας, οι οποίοι, ανταποκρίθηκαν στην πρόσκληση, που είχαμε δημοσιοποιήσει ήδη από τις 25 Απριλίου 2017.
Συγκεκριμένα, ανταποκρίθηκαν και προσέφεραν προϊόντα και διαφημιστικό υλικό, για να το εκθέσουν, δωρεάν, στο περίπτερο του Δήμου, οι παρακάτω επιχειρήσεις:
Για γαλακτοκομικά προϊόντα: Ο Αγροτογαλακτοκομικός Συνεταιρισμός Καλαβρύτων, ο Αριστείδης Μενεγάτος (Καλάβρυτα), ο Παναγιώτης Μηλιτσόπουλος (Κλειτορία) και η οικογένεια Δαφαλιά (Φίλια).
Για μελισσοκομικά προϊόντα: Οι, Δημήτριος Μεντζέλος (Κλειτορία), Βασίλης Κουτρουλάκης (Κλειτορία), Πραξιτέλης Καζαντζής (Άνω Λουσσοί), Νικόλαος Σούκας- Μελισσοκομία «Χελμός» (Άνω Λουσσοί) και Ευσταθια Γκουβέρου- Μουγκοπέτρου (Σειρρές).
Για παραδοσιακά ζυμαρικά: Οι, Παρασκευή Γούσα- Τσεγρένη (Καλάβρυτα), Στέλιος Αλεξόπουλος (Καλάβρυτα), Αθανάσιος Τάγαρης (Καλάβρυτα).
Για πέστροφες: Οι, Καραμάνου- Ράπανου, Θεοδώρου, Γεωργία «Πλανήτερος» και ο Παναγιώτης Ρηγόγιαννης, από το Πλανητέρο.
Για παραγωγή μανιταριών: Ο Ευθύμιος Μενύχτας «Μανιτάρια Βλασίας» από τα Μενυχτέικα της Κάτω Βλασίας.
Για τσάι και ρίγανη: Ο Θωμάς Σιώνης Καλάβρυτα- Αυχένας Μεγάλου Σπηλαίου στην Επαρχιακή Οδό Μεγάλου Σπηλαίου- Διακοπτού.
Για παραδοσιακά γλυκά κουταλιού και είδη ζαχαροπλαστικής: Οι, Χαρίλαος Ερμείδης, Χρήστος Αβραμόπουλος- Θεόδωρος Τζουράς, από τα Καλάβρυτα.
Για κρέατα: Οι, Μαρία Παυλοπούλου- «Σπερχος» (Καλάβρυτα) και Δημήτρης Μπάλιος (Σκεπαστό).
Για παραδοσιακό, αγνό, τοπικό κρασί: Το Οινοποιείο «ΤΕΤΡΑΜΥΘΟΣ», Άνω Διακοπτό.
Ο σεφ, Γιώργος Μανίκας, από «Το Σπίτι της Μαριώς», θα παρασκευάσει εκλεκτά, καλαβρυτινά εδέσματα, το Σάββατο, 18 Μαΐου, από τις 3 μέχρι τις 5, στον κεντρικό χώρο της έκθεσης, καθώς και όλες τις μέρες στο περίπτερο του Δήμου.
Τη συγκέντρωση των προσφερόμενων προϊόντων, την οργάνωση και το συντονισμό των παραγωγών και επαγγελματιών του Δήμου μας, που εκδήλωσαν ενδιαφέρον και προσέφεραν, είχε, ο βοηθός Δημάρχου Καλαβρύτων, Νίκος Μαγκαφάς και η ειδική συμβούλου του Δημάρχου, Χρύσα Παπαδάτου. Στην έκθεση, βρέθηκε και ο Δήμαρχος Καλαβρύτων κος Γιώργος Λαζουράς, τόσο την πρώτη ημέρα των εγκαινίων όσο και τις επόμενες ημέρες.
Αξίζει να σημειωθεί ότι στην έκθεση συμμετέχει μεγάλος αριθμός ξένων επιχειρηματιών ( από Ολλανδία, Αίγυπτο. Ισραήλ, Βέλγιο, Αγγλία, Ελβετία, Σλοβακία κ.α. ) που είναι έτοιμος να κλείσει σημαντικές συμφωνίες με τους εκθέτες. Η έκθεση «Ελλάδος γεύση» θα λειτουργήσει μέχρι την Κυριακή 21 Μαίου και η ALFA EXPO σας προσκαλεί να επισκεφτείτε το Εκθεσιακό Κέντρο του Δήμου Περιστερίου, να ζήσετε από κοντά αυτό το μοναδικό ταξίδι των ελληνικών γεύσεων και να ανακαλύψετε γευστικά ( και όχι μόνο ) μονοπάτια της ελληνικής γης. Τόσο τα καλαίσθητα περίπτερα όσο και οι δεκάδες μουσικοχορευτικές παράλληλες εκδηλώσεις μαζί με τα κεράσματα θα σας αποζημιώσουν με τον καλύτερο τρόπο. 
Χορηγός επικοινωνίας της Έκθεσης ήταν για άλλη μια χρονιά και το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS.


Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.