Page Nav

HIDE
TRUE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG
{fbt_classic_header}

Breaking News

latest

ΧΑΛΑΝΔΡΙΤΣΑ: Οι πολίτες ενημερώθηκαν για τις κεραίες κινητής τηλεφωνίας

Ενώπιον πολυπληθούς ακροατηρίου πραγματοποιήθηκε με επιτυχία η προγραμματισμένη από το Σύλλογο Προστασίας Υγείας & Περιβάλλοντος περ...

Ενώπιον πολυπληθούς ακροατηρίου πραγματοποιήθηκε με επιτυχία η προγραμματισμένη από το Σύλλογο Προστασίας Υγείας & Περιβάλλοντος περιοχής Κέντρου Υγείας Χαλανδρίτσας & το ΠΑΝΔΟΙΚΟ, υπό την αιγίδα του ΥΠΑΠΕΝ, ενημερωτική εκδήλωση, η οποία έγινε στο Πνευματικό Κέντρο του Ι.Ν. Κοίμησης Θεοτόκου Οβρυάς στις 5 Απριλίου τις απογευματινές ώρες, αφού πρώτα από την τοπική συντονιστική επιτροπή αγώνα έγινε η εβδομαδιαία συγκέντρωση διαμαρτυρίας των κατοίκων μπροστά από την επίμαχη κεραία κινητής τηλεφωνίας με συμβολικό αποκλεισμό της εθνικής οδού Πατρών-Καλαβρύτων.

Θέμα της ενδιαφέρουσας και επίκαιρης ημερίδας ήταν ‘’Οι επιδράσεις της μη ιονίζουσας ακτινοβολίας στα παιδιά & στους εφήβους’’. Επίκαιρη, γιατί έγινε με αφορμή την εγκατάσταση της κεραίας κινητής τηλεφωνίας στη θέση ‘’Γιαννόπουλου’’ Οβρυάς και άλλων που διαδοχικά ‘’ξεφυτρώνουν’’ στη γύρω περιοχή. Ενδιαφέρουσα, γιατί ο προσκεκλημένος από το Σύλλογο Προστασίας Υγείας & Περιβάλλοντος περιοχής ΚΥΧ ομιλητής, παιδίατρος (αιματολόγος-ογκολόγος) Δ/ντης του Παιδιατρικού Νοσοκομείου Αθηνών ‘’Αγλαΐας Κυριακού’’ κ. Απόστολος Πουρτσίδης, παρέθεσε για μία και πλέον ώρα αρκετά στοιχεία και έδωσε αρκετές εξηγήσεις για τη μη ιονίζουσα ακτινοβολία γενικότερα και για τις κεραίες κινητής τηλεφωνίας ειδικότερα.

Την εκδήλωση τίμησε εκτός από την Πρόεδρο του τοπικού συμβουλίου Οβρυάς κα. Γράψα και η Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Πάτρας (κάτοικος Οβρυάς) κα. Άννα Μαστοράκου, η οποία απήυθυνε αγωνιστικό χαιρετισμό ενάντια στην εγκατάσταση κεραιών. Στο ίδιο μήκος κύματος και η Πρόεδρος του Συλλόγου ιατρός κα. Ιωάννα Θεοδωροπούλου, η οποία αφού καλωσόρισε τους παρευρισκόμενους ανέφερε την απ’ αρχής συμπαράσταση των μελών του ΔΣ στο δίκαιο αγώνα των κατοίκων και της τοπικής και συντονιστικής επιτροπής. Επίσης τόνισε τους πολύχρονους αγώνες και τις αποκτηθείσες εμπειρίες των μελών του Συλλόγου για την απομάκρυνση των πυλώνων υψηλής τάσης από τη Μεσσάτιδα. Διάβασε το σχετικό έγγραφο του ΑΔΜΗΕ, που έλαβε πρόσφατα ο Σύλλογος, μετά από σχετικό αίτημά του. ‘’Η υπογειοποίηση, βεβαιώνουν οι αρμόδιοι, για την περιοχή του τέως Δήμου Μεσσάτιδος θα πραγματοποιηθεί τη διετία 2019-2020 και είναι το όλο έργο ενταγμένο στο δεκαετές πρόγραμμα της ΔΕΗ’’. 

Στη συνέχεια η πρόεδρος ανέγνωσε ένα ακόμα έγγραφο, με αποστολέα την Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών & Ταχυδρομείων Ελλάδος για την άδεια και τη λειτουργία της κεραίας κινητής τηλεφωνίας στη διασταύρωση των οδών Δημοκρατίας-Πολυτεχνείου περιοχής ‘’Γιαννόπουλου’’ Οβρυάς και πάλι μετά από σχετικό αίτημα του Συλλόγου. Η εν λόγω αρχή μετά από σχετική αυτοψία κλιμακίου της (16 Φεβρουαρίου 2017) θα προχωρήσει στις δέουσες ενέργειες μετά τα όσα κατέγραψαν στην έκθεσή τους. 

Ο Σύλλογος όπως τόνισε συνεχίζοντας την προσπάθεια της συμπαράστασης ενάντια στην εγκατάσταση κεραίας κινητής τηλεφωνίας σε πυκνοκατοικημένη περιοχή, διοργάνωσε με τη στήριξη του Πανελληνίου Δικτύου Οικολογικών Οργανώσεων (ΠΑΝΔΟΙΚΟ) και με τη συνδρομή της τοπικής επιτροπής αγώνα την παρούσα εκδήλωση για την πληρέστερη ενημέρωση των πολιτών για τη μη ιονίζουσα ακτινοβολία, την οποία εκπέμπει τόσο η κεραία όσο και η βάση της κινητής τηλεφωνίας. Θεωρεί δε ότι η ελλιπής πληροφόρηση εκτρέφει τον πανικό και διασπείρει τον φόβο, είπε η πρόεδρος. Επίσης διάβασε ψήφισμα συμπαράστασης από τη συντονιστική επιτροπή της περιοχής της Αγυιάς, όπου ανακαλύφθηκε κεραία κινητής τηλεφωνίας πίσω από δέντρο μετά από δεκάχρονη λειτουργίας της!

Ο κόσμος είπε στη συνέχεια ο ομιλητής είναι γεμάτος από ενοχλητικές συχνότητες και ζούμε μικροί και μεγάλοι μέσα σε ένα τεράστιο ηλεκτρικό και μαγνητικό πεδίο. Η ηλεκτρομαγνητική ακτινοβολία είναι η νεότερη απειλή της μοντέρνας ζωής. Υπογράμμισε ακόμα ότι έχουμε ισχυρές ενδείξεις, αλλά όχι ισχυρές αποδείξεις. Υπάρχουν ανά την υφήλιο πληθώρα αντικρουόμενων αποτελεσμάτων ερευνητικών και δημοσιευμένων. Οι Έλληνες παρά την ηλεκτροφοβία που τους διακατέχει αυξάνουν ωστόσο την κατανάλωση της ηλεκτρικής οικιακής ενέργειας, αλλά και τη ζήτηση για την αγορά κινητών τηλεφώνων.

Στην Ελλάδα το 2008 οι δαπάνες για την κινητή τηλεφωνία έφτασε το 2,2 του ΑΕΠ ενώ στη Γερμανία ήταν αντίστοιχα το 0,9 %. Το 64% των Ελλήνων ανησυχούν για την ακτινοβολία, το 70% όμως των μαθητών δηλώνουν άγνοια για τις δυσμενείς επιδράσεις των κινητών. Το 30% των μαθητών του Δημοτικού και το 80% των μαθητών του Γυμνασίου διαθέτουν ένα ή και περισσότερα κινητά. Δεν επιτρέπεται σε παιδιά κάτω των 10 ετών να χρησιμοποιούν κινητά και τα παιδιά από 11-15 μόνο σε αναγκαίες περιπτώσεις. Το 65% της μη ιονίζουσας ακτινοβολίας και δη από το κινητό απορροφάται από τον εγκέφαλο. Η ακτινοβολία εκπέμπεται μόνο κατά τη διάρκεια της ομιλίας. 

Οι κεραίες είπε είναι μέσα στο κάδρο, δηλαδή είναι περισσότερο επιζήμιες ειδικά σε περιοχές, που υπάρχουν σχολεία, νοσοκομεία και κέντρα ευπαθών ομάδων. Οι αυξημένες ζητήσεις των κινητών, (κάθε Έλληνας έχει σχεδόν 1-3 κινητά & έχουμε Πανελλήνια κάλυψη 158)δίνουν την ευκαιρία στους παρόχους των εταιρειών να αυξάνουν κατά καιρούς και να πυκνώνουν τις κεραίες για κάθε περιοχή προκειμένου να εξυπηρετήσουν τους πελάτες τους, οι οποίοι διαμαρτύρονται για την όχι καλή ποιότητα του σήματός των.

Με συμπεράσματα-μηνύματα για τη ιονίζουσα ακτινοβολία (κεραίες και κινητά) έκλεισε η εκδήλωση αφού προηγήθηκε για αρκετή ώρα συζήτηση. 





Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.