Page Nav

HIDE
TRUE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG
{fbt_classic_header}

Breaking News

latest

«Το ειδικό βάρος» - Γράφει ο Λεωνίδας Βασιλόπουλος

γράφει ο Λεωνίδας Βασιλόπουλος Ως ειδικό βάρος ενός σώματος ορίζεται ο λόγος του βάρους του, προς το βάρος ίσου όγκου απεσταγμένου ύδα...

γράφει ο Λεωνίδας Βασιλόπουλος
Ως ειδικό βάρος ενός σώματος ορίζεται ο λόγος του βάρους του, προς το βάρος ίσου όγκου απεσταγμένου ύδατος. Σε ελεύθερη απόδοση ειδικό βάρος μιας προσπάθειας είναι το ζύγισμά της με αυτό που προβάλλεται/επιβάλλεται ως κυρίαρχο.
Για τέσσερες συνεχόμενες μέρες ο Θεατρικός Όμιλος «Πάνος Μίχος» μας επανέφερε στην κανονικότητα. Στους υψηλούς στόχους, στον ανήφορο της αναζήτησης, στο άρωμα που πρέπει να αναδύεται από το Δήμο και την Μαρτυρική Πόλη των Καλαβρύτων.
Παρά τη 12ετή απουσία (;), το ειδικό βάρος, η "βαριά φανέλα" που φέρει το όνομα "Θεατρικός Όμιλος Καλαβρύτων Πάνος Μίχος" και η ανάγκη της πολιτιστικής αφύπνισης, μπήκε μπροστά και οδήγησε τα βήματα του διοικητικού συμβουλίου και των συντελεστών της παράστασης. Σκηνοθέτες, ηθοποιοί, τεχνικοί, βοηθοί: Όλοι τους ερασιτέχνες και εθελοντές. Ναι! Τέτοιο επαγγελματικό αποτέλεσμα από ερασιτέχνες και εθελοντές. Αλλά είπαμε, είναι βαριά η φανέλα !
Η παρουσία των Καλαβρυτινών πάνδημη, συγκινητική, καταλυτική. Τούτη η πόλη, για τέσσερες μέρες, βρήκε κανονικό ρυθμό. 
Γιατί δεν μπορεί να είναι κανονικότητα ο βομβαρδισμός με φωτογραφίες από τα εγκαίνια της κακοβουλομένης λακκούβας. Η στάλα δεν μπορεί να εμφανίζεται ως νερομάνα ! Μπουχτίσαμε από την αποθέωση του λίγου και του μίζερου. Οι εκφραστές του, φυσικά απόντες. Απόντες από πού όμως; Από την πάνδημη συμμετοχή? Από την Πολιτιστική Αφύπνιση; Από τον Εθελοντισμό; Από την Ανιδιοτελή Προσφορά? Τελικά, απόντες από την ίδια την Πόλη τους. 
Τα Καλάβρυτα - η ιδέα του ελεύθερου πνεύματος, το αντιφασιστικό σύμβολο, το σύμβολο του ανθρώπου που πηγαίνει κόντρα σε κάθε παρακμή - βρίσκουν σιγά σιγά το ρυθμό τους. ¨Βαρεμένοι¨ άνθρωποι με καημό και μεράκι βγήκαν μπροστά. Και τα αποτελέσματα είναι ορατά. Στο Μουσείο Ολοκαυτώματος, στον Πάνο Μίχο, στους Συλλόγους Γονέων, στην Ομάδα, στο Σκάκι, σε Εκθέσεις Πολιτών . . . παντού. 
Ας τους ακολουθήσουμε. 
Λεωνίδας Βασιλόπουλος
Καλάβρυτα 7 Απριλίου 2017

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.