HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

Με καρδία και ψυχή ο Παναθηναϊκός 85-80 την ΤΣΣΚΑ (BINTEO)

Ο Παναθηναϊκός λύγισε την ΤΣΣΚΑ Μόσχας, στην παράταση, με 85-80 και με την καλύτερη έδρα στην Euroleague έβαλε τα θεμέλια για πλεονέκτη...


Ο Παναθηναϊκός λύγισε την ΤΣΣΚΑ Μόσχας, στην παράταση, με 85-80 και με την καλύτερη έδρα στην Euroleague έβαλε τα θεμέλια για πλεονέκτημα έδρας στα playoffs. Όλα αυτά με φόντο το Final 4 της Κωνσταντινούπολης…
Ο Τσάβι Πασκουάλ άρχισε με τους Σίνγκλετον, Νίκολς, Φελντέιν, Γκιστ και Νικ Καλάθη για τον Παναθηναϊκό Superfoods. Η ΤΣΣΚΑ Μόσχας εκκίνησε το ματς της 29ης αγωνιστικής της Euroleague με τους Τεόντοσιτς, Χριάπα, Κουρμπάνοφ, Ντε Κολό και Χάινς ν’ αποτελούν τις βασικές επιλογές του Δημήτρη Ιτούδη.
Ο βαθμός δυσκολίας του αγώνα για τον Παναθηναϊκό, ουσιαστικά, φάνηκε στην πρώτη περίοδο και στο γεγονός ότι η ΤΣΣΚΑ Μόσχας χωρίς να πιάσει σπουδαία απόδοση βρέθηκε να χάνει στο 10’ μόνο με 20-17. Οι Ρώσοι προηγήθηκαν 2-5 με τρίποντο του Μίλος Τεόντοσιτς και καλάθι του Χάινς, ωστόσο οι «πράσινοι» απάντησε με σερί 5-0 με τους Σίνγκλετον και Νικ να καλύπτουν άμεσα την απόσταση. Ο Νάντο Ντε Κολό προκάλεσε φθορές στην άμυνα των γηπεδούχων, κάνοντας το 7-7 και κρατώντας ζωντανή τη φιλοξενούμενη στο σκορ (9-9 και 9-11). Η ΤΣΣΚΑ πέρασε εμπρός με τη συνεργασία Τεόντοσιτς-Όγκουστιν (13-15) και στο δίποντο του Σέρβου (16-17), πριν ο Γιάννης Μπουρούσης και ο Μάικ Τζέιμς στην εκπνοή διαμορφώσουν το αποτέλεσμα του δεκαλέπτου.
Οσο καλά άρχισε η δεύτερη περίοδος για το «τριφύλλι» με το τρίποντο του Σίνγκλετον (23-17), τόσο μέτρια συνεχίστηκε με τον Χίγκινς να προκαλεί ζημιά (23-19, 25-24, 28-26) και τον Τζάκσον να συνεπικουρεί στην προσέγγιση της ΤΣΣΚΑ (23-22 με καλάθι και φάουλ). Κομβικός για τους Ρώσους ήταν ο Βοροντσέβιτς, ο οποίος συνδέθηκε για τα καλά με το σκοράρισμα: 28-29 πριν απαντήσει ο Ρίβερς (30-29), 33-33 (πριν σκοράρει ξανά ο Κέι Σι για 3 πόντους, 36-33) και 38-38 (πριν ο Τζέιμς με ατομική προσπάθεια κάνει το 40-38). Ο Όγκουστιν, επίσης, κράτησε κοντά την ΤΣΣΚΑ (33-31, μετά από ασίστ-θαύμα του Τεόντοσιτς, και 36-35). Πριν δέχτηκε μία μεγαλοπρεπή τάπα από τον Γιάννη Μπουρούση, σε προσπάθειά του ν’ απειλήσει από το ζωγραφιστό. Ρίβερς (43-40) και Νικ στο τέλος του ημιχρόνου διαμόρφωσαν το 45-40, με τον Παναθηναϊκό ν’ αναγκάζει τους Μοσχοβίτες σε είκοσι λεπτά να μην έχουν επιθετικό ριμπάουντ!
Κορυφαίος, στο διάστημα αυτό, για τους φιλοξενούμενους ήταν ο Βοροντσέβιτς με 10 πόντους, με τους Ντε Κολό, Τεόντοσιτς και Χίγκινς να έχουν αθροιστικά 19 πόντους και 6 ασίστ! Για τους «πράσινους» Ρίβερς και Τζέιμς, έχοντας από 10 πόντους, ήταν τα πρώτα «βιολιά», με τον Σίνγκλετον ν’ ακολουθεί με 7.
Το τρίτο δεκάλεπτο υπήρξε ίσως το πλέον δύσκολο διάστημα του αγώνα για τον Παναθηναϊκό, με τον Γκιστ να φτάνει τα 4 φάουλ και να μένει για ώρα εκτός παρκέ. Οι δύο αντίπαλοι κινήθηκαν σε κοντινό πλαίσιο διαφορών. Ο Ντεμέτρις Νίκολς με καλάθι και φάουλ δημιούργησε ένα +4 (48-44), όμως ο Τεόντοσιτς απάντησε με τρίποντο (48-47). Ο Σίνγκλετον έδωσε λύσεις (50-47 και 53-48 με lay up από πάσα quarterback του Καλάθη), όμως με Όγκουστιν (53-50) και Φρίντζον (53-52) οι Ρώσοι κρατήθηκαν σε απόσταση βολής και ισοφάρισαν σε 55-55 με τρίποντο του Ντε Κολό. Με 3/4 βολές του Νίκου Παππά, σε δύο φάουλ που κέρδισε έκλεισε η περίοδος στο 58-55.
Το σκηνικό δεν άλλαξε σε τίποτα στο τελευταίο δεκάλεπτο, με τις δύο ομάδες να κυνηγιούνται… Ο Γκάμπριελ με τρίποντο άνοιξε λίγο τη διαφορά (61-57), πριν ο Όγκουστιν πετύχει 4 διαδοχικούς πόντους (το 61-61 με εξαιρετική συνεργασία με τον Ντε Κολό). Ο Γάλλος έκανε τον Παναθηναϊκό να τραβά μεγάλα ζόρια! Δικό του το 63-63, με τρίποντο έφερε την ΤΣΣΚΑ μπροστά με 63-67 κι έδωσε στους Ρώσους την αυτοπεποίθηση που τους έλειπε. 

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.