Page Nav

HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

Προσωρινή λύση για τους πυροσβέστες με τροπολογία

Με νομοθετική διάταξη στη Βουλή, που θα κατατεθεί μέσα στην επόμενη εβδομάδα, επιχειρεί η κυβέρνηση να λήξει το θέμα με τους πυροσβέστες...

Με νομοθετική διάταξη στη Βουλή, που θα κατατεθεί μέσα στην επόμενη εβδομάδα, επιχειρεί η κυβέρνηση να λήξει το θέμα με τους πυροσβέστες πενταετούς θητείας.
Σε ανακοίνωση που εξέδωσε το υπουργείο Πολιτικής Προστασίας χθες το βράδυ, αναφέρεται ότι «συνεχίζεται η διαδικασία ένταξής τους στο μόνιμο πυροσβεστικό προσωπικό, ενώ η νομοθετική διάταξη θα διασφαλίσει την εργασία που θα παρέχουν μέχρι τη μονιμοποίηση, με τη σύμφωνη γνώμη των υπουργείων Οικονομικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης».
Οι πυροσβέστες ζητούν τη μονιμοποίηση 2.290, από τους συνολικά 4.000, και την ανανέωση της σύμβασης των υπολοίπων, καθώς λήγει η προηγούμενη σύμβαση.
Χθες πραγματοποίησαν διαμαρτυρία στο υπουργείο Διοικητικής Ανασυγκρότησης, κατά την οποία σημειώθηκαν μικρής έκτασης επεισόδια, με τους συμβασιούχους να σπάνε τζαμαρίες και σιδερένια ρολά, αντιδρώντας στην τοποθέτηση διμοιρίας ΜΑΤ στην είσοδο του κτιρίου. Σε διαμαρτυρία προχώρησαν χθες και οι συνδικαλιστικές ενώσεις της ΕΛ.ΑΣ., του Λιμενικού και της Πυροσβεστικής, στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους.
Εξι εκπρόσωποι συνδικαλιστικών ενώσεων συναντήθηκαν χθες με τη διευθύντρια του γραφείου του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών Γιώργου Χουλιαράκη, Θεώνη Κουφονικολάκου, και συζήτησαν τα εξής τρία κρίσιμα θέματα: Τις αποφάσεις του Συμβουλίου της Επικρατείας, το μισθολόγιο και τα ισοδύναμα.
Η Θ. Κουφονικολάκου απάντησε ότι το υπουργείο Οικονομικών επεξεργάζεται την κατάρτιση νέου ειδικού μισθολογίου για τους ενστόλους, το οποίο θα έρθει προς ψήφιση εντός δύο μηνών. Δεσμεύθηκε να μην αιφνιδιάσει τους ενστόλους και να μεσολαβήσει συνάντηση με τον υπουργό για να καταθέσουν οι συνδικαλιστές τις προτάσεις τους.
Το συνολικό κόστος του νέου μισθολογίου θα είναι δημοσιονομικά ουδέτερο και η τυχόν συμπίεση των μισθών των χαμηλόβαθμων θα καλυφθεί μέσω της διαδικασίας της «προσωπικής διαφοράς».
από:  ethnos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.