HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ: Να αποκατασταθεί η αδικία για το Δήμο Καλαβρύτων

Το Περιφερειακό Συμβούλιο Δυτικής Ελλάδας ζητά με απόφασή του την αποκατάσταση της αδικίας -με τροπολογία- ώστε ο Δήμος Καλαβρύτων να χ...

Το Περιφερειακό Συμβούλιο Δυτικής Ελλάδας ζητά με απόφασή του την αποκατάσταση της αδικίας -με τροπολογία- ώστε ο Δήμος Καλαβρύτων να χαρακτηρισθεί ως ορεινός, προκειμένου να δοθεί η δυνατότητα ένταξής του στη Β’ Κλιματική Ζώνη και οι πολίτες που δοκιμάζονται σκληρά από τις δύσκολες καιρικές συνθήκες να δικαιούνται επίδομα θέρμανσης ανάλογο των χαρακτηρισμένων ορεινών περιοχών.
Σε εισήγησή του ο Περιφερειάρχης Απόστολος Κατσιφάρας σημείωσε πως παρόλο που ο Δήμος Καλαβρύτων δεν χαρακτηρίζεται ως «ορεινός» Δήμος, αποτελεί ένα Δήμο κατεξοχήν ορεινό με υψόμετρο 650μ. - 2.350 μ. και η επιφάνειά του καλύπτεται τόσο από ορεινούς όγκους, όπως ο Χελμός, ο Ερύμανθος, κλπ. όσο και μεγάλα φαράγγια, χαράδρες και ποτάμια.
Ειδικός αγορητής για το θέμα είχε οριστεί ο Περιφερειακός Σύμβουλος της πλειοψηφούσας παράταξης από την Π.Ε. Αχαΐας Θεόδωρος Νασιώτης, ο οποίος αναφέρθηκε αναλυτικά στο θέμα και τόνισε πως η περιοχή χαρακτηρίζεται από δυσμενείς κλιματολογικές συνθήκες, ιδιαίτερα τους χειμερινούς μήνες και συχνά έως τον Απρίλιο, γεγονός το οποίο καθιστά δυσχερή κάθε μετακίνηση και εξυπηρέτηση των αναγκών των κατοίκων και των επισκεπτών λόγω της λειτουργίας του Χιονοδρομικού Κέντρου, καθώς και κάθε πρόσβαση προς και από το Δήμο.
«Απόδειξη των δυσμενών καιρικών συνθηκών που επικρατούν στην περιοχή τη χειμερινή κυρίως περίοδο αποτελούν και τα έκτακτα καιρικά φαινόμενα της 7ης Ιανουαρίου 2017, ενώ ταυτόχρονα συνεχίζονται οι έντονες βροχοπτώσεις, παγετοί και χιονοπτώσεις με τη θερμοκρασία να κυμαίνεται στο μηδέν, ενώ τις πρωινές και βραδινές ώρες σε χαμηλότερες του μηδενός» συμπλήρωσε ο κ. Κατσιφάρας.
Στη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου παρέστη και μίλησε και ο Δήμαρχος Καλαβρύτων Γιώργος Λαζουράς, ο οποίος παρουσίασε αναλυτικά τις θέσεις του Δήμου για το συγκεκριμένο θέμα.
Τέλος, αποφασίστηκε να ζητηθεί άμεσα συνάντηση με τον αρμόδιο Υπουργό Οικονομικών ώστε να συζητηθεί διεξοδικά το θέμα και να προχωρήσει η σχετική τροπολογία για να αλλάξει η κλιματική ζώνη και οι πολίτες να δικαιούνται το επίδομα θέρμανσης που πρέπει να δοθεί σε ορεινό δήμο.


Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.