HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

Συγκίνηση για τον Υπγο Νικολακόπουλο - Βράβευση Παγκαλαβρυτινού Πάτρας

Ήρωες της θυσίας και του καθήκοντος, άνθρωποι που έβαλαν το σύνολο πάνω από τον εαυτό τους και που έφτασαν στα πρόθυρα της προσωπικής εξ...

Ήρωες της θυσίας και του καθήκοντος, άνθρωποι που έβαλαν το σύνολο πάνω από τον εαυτό τους και που έφτασαν στα πρόθυρα της προσωπικής εξόντωσης για να υπηρετήσουν αρχές και σκοπούς: Ακούσαμε κάποιες τέτοιες εξομολογήσεις τιμώντας τα «Πρόσωπα της Χρονιάς» στο Συνεδριακό Κέντρο του Πανεπιστημίου Πατρών, στο πλαίσιο της εκδήλωσης που διοργάνωσε η εφημερίδα «ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ». 
Εξομολογήσεις που έφεραν δάκρυα, συγκίνηση, σιωπή, ξέσπασμα με επευφημίες και συγκλονιστικά χειροκροτήματα.
Οπως αυτή του υποστρατήγου της Πυροσβεστικής Νίκου Νικολακόπουλου, μια παρουσία μεγατόνων που έκανε όλους τους παρισταμένους να προσπαθούν κρύψουν το δάκρυά τους από τη συγκίνηση. Ή να μην προσπαθούν. Οπως δεν προσπάθησε να τα κρύψει η αδελφή του, που τον υποβάσταζε την ώρα που εκείνος εκφωνούσε έναν πύρινο λόγο, γεμάτο λεβεντιά και αποφασιστικότητα: Θα σταθώ όρθιος, είπε. Σαν να το ορκίστηκε, στους δικούς του και στον εαυτό του.
Ο κ. Νικολακόπουλος, προσπαθώντας στις 25 του περασμένου Αυγούστου να σώσει τη Βούντενη και τις άλλες περιοχές από ανεξέλεγκτη πυρκαγιά που είχε ξεσπάσει στην Πάτρα, το πλήρωσε με βαρύ τίμημα για τον εαυτό του, ενώ συντόνιζε τις πυροσβεστικές δυνάμεις. 
«Πάντα πήγαινα στο σημείο της φωτιάς, γιατί ήθελα να δώσω το παράδειγμα ότι ο στρατηγός πηγαίνει πάντα πρώτος» δήλωσε δημόσια.
Το πύρινο μέτωπο κατευθυνόταν προς το ΠΓΝΠ, εξωτερικά του οποίου υπήρχαν φιάλες προπανίου, και έπρεπε να δώσει εντολή για εκκένωση, εάν δεν επενέβαιναν οι δυνάμεις γρήγορα. Η πίεση ασφυκτική και έπρεπε να πάρει απόφαση μέσα σε δευτερόλεπτα.
Και τότε, ενώ βρισκόταν στο υπηρεσιακό του όχημα, υπέστη εγκεφαλικό. Μεταφέρθηκε άμεσα στο ΠΓΝΠ, παρότι δεν εφημέρευε, διαφορετικά δεν θα τα είχε καταφέρει.
«Προσπάθησα να σώσω το νοσοκομείο και το νοσοκομείο με έσωσε» δήλωσε κατά τη διάρκεια της βράβευσής του, ενώ έδωσε δημόσια την υπόσχεση να καταφέρει να σταθεί και πάλι στα πόδια του.
Ενας πραγματικός ήρωας, αφού κατάφερε να σώσει τη Βούντενη, τις γύρω περιοχές και το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Πατρών από την καταστροφή.
Μίλησε επίσης για τη δύναμη της θέλησης και πόσο η ζωή του έχει αλλάξει από εκείνο το πρωινό. 
ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΗΣ ΜΕΘ
Εξίσου συγκινητική, η βράβευση της ομάδας της Εντατικής Θεραπείας Παίδων της Παιδιατρικής Κλινικής του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Πατρών, με επικεφαλής τον υπεύθυνο Ανδρέα Ηλιάδη, τους νοσηλευτές και τους άλλους γιατρούς.
Η συγκίνηση ξεχείλισε όταν τρία παιδιά, που νοσηλεύτηκαν στη μονάδα, μίλησαν για τη δική τους εμπειρία. Χαρακτηριστική η περίπτωση ενός εφήβου σήμερα αγοριού, που μεταφέρθηκε στη μονάδα με βαριές κακώσεις πριν από μια δεκαετία περίπου, όταν τραυματίστηκε με ποδήλατο.
«Σήμερα ίσως και να μη ζούσα» ανέφερε χαρακτηριστικά και δεν παρέλειψε να αναφερθεί στις προσπάθειες του ιατρικού προσωπικού και τις πρωτοποριακές μεθόδους που κατάφεραν να τον σώσουν. Προηγουμένως, δύο μικρά κορίτσια, που επίσης μεταφέρθηκαν σε σοβαρή κατάσταση στη μονάδα, ευχαρίστησαν και αυτές τους γιατρούς δημόσια, με ένα χαριτωμένο γραμματάκι.
Στη σκηνή του συνεδριακού Κέντρου του Πανεπιστημίου ανέβηκαν  και πολλοί άλλοι όμορφοι άνθρωποι με συγκινητικές ιστορίες.  Ανθρωποι και ιστορίες που εισέπραξαν το ζεστό χειροκρότημα των εκατοντάδων συμπολιτών, οι οποίοι κατέκλυσαν τον χώρο της εκδήλωσης γεμίζοντας και τα δύο αμφιθέατρα.
Οι πολίτες με την αθρόα και ζεστή συμμετοχή τους τίμησαν την εκδήλωση – θεσμό που θέσπισε η «ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ», με στόχο την απόδοση τιμής σε ανθρώπους και ομάδες που προσέφεραν στην κοινωνία τη χρονιά που πέρασε.  
Τα πρόσωπα και οι ομάδες που αναδείχτηκαν μέσω της ηλεκτρονικής ψηφοφορίας,  ανάμεσα στα 100 προτεινόμενα, ανά κατηγορία και με σειρά ψήφων, είναι τα εξής: 
ΔΙΟΙΚΗΣΗ 
Σύλλογος Εστίασης Αναψυχής Νομού Αχαΐας
Τσόλκας Φώτιος
Ασλανίδη Αικατερίνη
ΚΟΥΛΤΟΥΡΑ
Σπυρόπουλος Κώστας
Πολιτιστικός Σύλλογος Τεμένης
Ασημακοπούλου Κατερίνα
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
Κατσουράνης Κώστας
Γκουντάνης Νίκος
Μητρογιάννη Γεωργία
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Μονάδα Εντατικής Θεραπείας Παίδων
Ομάδα Εθελοντών Υποστήριξης Μητρικού Θηλασμού και Μητρότητας Αχαΐας
Δίκτυο  Εθελοντών Ελέγχου Προβλημάτων σε μαθητές της Πάτρας
ΓΡΑΜΜΑΤΑ
Αρσάκειο Σχολείο Πατρών
Λέσχη Ρομποτικής του Πανεπιστημίου Πατρών
Δημοτικό Σχολείο Σκιαδά
ΤΙΜΗΣ ΕΝΕΚΕΝ 
Δεμπόνος  Αθανάσιος
Δρίτσας  Θεόδωρος
Κατσιφάρας  Απόστολος
Μαλεβίτης  Ηλίας
Νικολακόπουλος  Νίκος
Σιγάλα Βιολέτα
Κατσίποδος  Γιώργος
Η «ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ» υποδέχτηκε τους προσκεκλημένους της σε μία ιδιαίτερα ζεστή και γιορτινή ατμόσφαιρα. Το πρόγραμμα που έφερε τη σκηνοθετική σφραγίδα του Παναγιώτη Φαφούτη εξελίχτηκε με ευχάριστο τρόπο για όλους τους παρευρισκομένους.     
Η αυλαία άνοιξε με τους deadbeat escapement, οι οποίοι παρουσίασαν μία ιδιαίτερη διασκευή-έκπληξη του θρυλικού μουσικού κομματιού «Ήτανε μια φορά», που η Ελλάδα το αγάπησε μέσα από την αξέχαστη φωνή του Νίκου Ξυλούρη. 
Το μουσικό σκέλος της εκδήλωσης ολοκλήρωσε ο  Παναγιώτης Μυλωνάς, ερευνητής, μουσικός, παραγωγός εκπομπών, που μας οδήγησε στα ιδιαίτερα μονοπάτια της παράδοσής μας. Το μουσικό άκουσμα απογειώθηκε με πολιτιστικά σχήματα της Αχαΐας, τον Πανηπειρωτικό Σύλλογο, τη Σχολή Χορού Παναγιώτης Τσεκούρας και τον Παγκαλαβρυτινό Σύλλογο.   
Τη βραδιά απογείωσε η εξαιρετική παρουσίαση της δημοσιογράφου του ΣΚΑΪ Μαρίας Αναστασοπούλου και του διευθυντή σύνταξης της «ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ» Κωνσταντίνου Μάγνη. 


Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.