HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

Ο Ν.Παπακωνσταντόπουλος γράφει για το νέο βιβλίο του Ν. Σακελλαρόπουλου

Βιβλιοπαρουσίαση: «Βραχολούλουδο Η ΚΟΡΗ ΤΟΥ ΚΤΗΝΑΝΘΡΩΠΟΥ» (Μυθιστόρημα) Του Νίκου Κ. Σακελλαρόπουλου, εκδόσεις «Μιχάλη Σιδέρη», Δεκέ...

Βιβλιοπαρουσίαση: «Βραχολούλουδο Η ΚΟΡΗ ΤΟΥ ΚΤΗΝΑΝΘΡΩΠΟΥ» (Μυθιστόρημα)
Του Νίκου Κ. Σακελλαρόπουλου, εκδόσεις «Μιχάλη Σιδέρη», Δεκέμβριος 2016

γράφει ο Νίκος Παπακωνσταντόπουλος
Εκεί που η ζωή δείχνει ότι είναι στα πιο δύσκολά της, εκεί που όλα φαίνονται πως είναι έτοιμα να γκρεμιστούν, εκεί που πολλοί λένε πως δεν υπάρχει ελπίδα, εκεί που κανείς βλέπει ομορφολούλουδα καταδικασμένα να ξεραθούν, «δια το μη έχοντα ικμάδα» (Λουκά Η, 6), εκείνα παραμένουν όμορφα και μοσχοβολούν και ομορφαίνουν και το περιβάλλον με το οποίο συνυπάρχουν! Και όταν έλθει το πλήρωμα του χρόνου, αφήνουν τους δικούς τους σπόρους για να φυτρώσουν κι άλλα, να συνεχιστεί η ζωή.
Αυτό είναι ένα από τα πολλά μηνύματα που θέλει να «περάσει» το νέο, καλαίσθητο και πολύ προσεγμένο βιβλίο (μυθιστόρημα) των εκδόσεων «Μιχάλη Σιδέρη». Συγγραφέας του ο πολύ αγαπητός και πολυβραβευμένος συντοπίτης συγγραφέας κ. Νίκος Κ. Σακελλαρόπουλος, από το Λεχούρι Καλαβρύτων.
«Βίος παράλληλος» θα λέγαμε, η ζωή της ηρωίδας του έργου, της Κατερινιώς, με τέτοια ομορφολούλουδα! Από τη στιγμή που γεννήθηκε η ζωή τής έδειξε την πιο άσχημη πλευρά της. Οι όμορφες κι ευτυχισμένες στιγμές της στα νεανικά της χρόνια ήταν το «διάλειμμα», που κι αυτό τελείωσε γρήγορα και οι απανωτές μεγάλες και επώδυνες ψυχικά και σωματικά περιπέτειες, την έφεραν στην Κρήτη, σαν να την καθοδηγούσε κάποιο «αστέρι-ψυχή»! Εκεί η ζωή της πήρε εντελώς ευχάριστη τροπή και της χαμογέλασε πλατειά.
Η δεξιοτεχνία του συγγραφέα να εναλλάσσει στις πεντακόσιες περίπου σελίδες του βιβλίου την πραγματικότητα με τη φαντασία, δεν κουράζει καθόλου τον αναγνώστη. Αντίθετα, το ενδιαφέρον είναι αμείωτο και τον κρατάει σε αγωνία από τις πρώτες κιόλας παραγράφους μέχρι το τέλος. Η γλαφυρότητα της πένας του, οι πολύ παραστατικές εικόνες, οι συναρπαστικές περιγραφές, τα πολλά και αξιόλογα καλολογικά στοιχεία, τα φορτία των συναισθημάτων που αφήνει να αναδυθούν από τις σελίδες του βιβλίου του, στολίζουν με θαυμάσιο τρόπο το έργο, ενώ παντού ο αναγνώστης βρίσκει προτάσεις και παραγράφους, που δεν έχουν τίποτα να ζηλέψουν από μεγάλα αποφθέγματα! Αξιοσημείωτα, επίσης, και τα μηνύματα πίστης, ελπίδας, προσήλωσης στις Αξίες που αναπηδούν μέσα από την πολύ σημαντική αυτή πνευματική δημιουργία.
Λάτρης και της Παράδοσης ο αγαπητός κ. Νίκος Κ. Σακελλαρόπουλος, με την ίδια δεξιοτεχνία ντύνει το βιβλίο του με δημοτικά τραγούδια, στίχους δημοτικών τραγουδιών, ή δικούς του στίχους, θρύλους και μύθους, όπως και λέξεις της ντοπιολαλιάς.
Θέλω εδώ, με την ιδιότητα του επαγγελματία υγείας, να σφίξω θερμά το χέρι στον εκλεκτό συντοπίτη και συγγραφέα και για έναν ακόμα λόγο: Η αναφορά του στο θέμα των ασθενών της Σπιναλόγκας της εποχής εκείνης, είναι στη σωστή διάσταση. Αυτό σημαίνει πως έχει μελετήσει και έχει ενημερωθεί σφαιρικά από τη λογοτεχνία, αλλά και από την επιστημονική βιβλιογραφία.
Αγαπητέ φίλε και πολύτιμε συντοπίτη, κ. Νίκο Σακελλαρόπουλε, από τη στιγμή που άνοιξα το βιβλίο σας και μέχρι απνευστί να το τελειώσω, η καρδιά μου χτύπησε πολλές φορές γρήγορα και δυνατά, για το «τι θα γίνει παρακάτω»! Μα κι από τη στιγμή που το τελείωσα, το μυαλό μου θα ταξιδεύει και θα περιπλανιέται πολύ καιρό στην πλοκή του! Στη ζωή υπάρχουν «κτηνάνθρωποι», υπάρχουν όμως και «Χριστιάδες»! Σας ευχαριστώ θερμά γι’ αυτό το μοναδικό ταξίδι! Σύντομα θα βρει τη θέση που του αρμόζει στις βιβλιοθήκες, μα περισσότερο στις καρδιές των αναγνωστών! Σας εύχομαι ολόψυχα στη ζωή να σας οδηγούν πάντα αγαπημένα σας «αστέρια-ψυχές»!
Νίκος Χρ. Παπακωνσταντόπουλος

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.