HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΑΧΑΪΑΣ: Πρώτοι και στον χιονία (ΦΩΤΟ)

Τους έχουμε μάθει... καλοκαιρινούς, τους έχουμε μάθε στις φωτιές, τους έχουμε θαυμάσει να σώζουν περιουσίες, να είναι στον καύσωνα και...

Τους έχουμε μάθει... καλοκαιρινούς, τους έχουμε μάθε στις φωτιές, τους έχουμε θαυμάσει να σώζουν περιουσίες, να είναι στον καύσωνα και να σώζουν ανθρώπους και φύση. Ο λόγος για τους Πυροσβέστες μας που σίγουρα δεν είναι μόνον... καλοκαιρινοί τύποι... Είναι παντός καιρού και γι αυτό είναι από τα πιο αγαπητά Σώματα στους πολίτες, που νιώθουν την προστασία που τους παρέχουν.
Δεν θα αναφερθούμε στα πάρα πολλά... χειμωνιάτικα περιστατικά αλλά στο πρόσφατο με τον χιονιά που έπληξε την Αχαΐα. 
Στις 7 Ιανουαρίου, λόγω της κακοκαιρίας και ειδικότερα της έντονης χιονόπτωσης που εκδηλώθηκε στην ευρύτερη περιοχή του Δήμου Αιγιαλείας, η  Πυροσβεστική Υπηρεσία, κλήθηκε να αντιμετωπίσει περιστατικά απεγκλωβισμού ατόμων και οχημάτων στο τμήμα της Ν.Ε.Ο. Αθηνών – Πατρών, από το 150ο χλμ έως το 175ο χλμ και σε διάφορα τμήματα της Π.Ε.Ο. Αθηνών – Πατρών.
Συγκεκριμένα η Πυροσβεστική Υπηρεσία, για την ενίσχυση του έργου της Π.Υ. Αιγίου κινητοποίησε το γερανοφόρο όχημα του 1ου Π.Σ. Πατρών, το ερπυστριοφόρο όχημά της 6ης Ε.Μ.Α.Κ., πυροσβεστικές δυνάμεις από τους Νομούς Ηλείας, Αχαΐας και Αιτωλοακαρνανίας καθώς και την 6ης Ε.Μ.Α.Κ 
Η πυροσβεστική έδωσε λύσεις και βοήθησε ουσιαστικά τους πολίτες. Συνολικά στην επιχείρηση συμμετείχαν 60 πυροσβεστικοί υπάλληλοι με 27 οχήματα, οι οποίοι απεγκλώβισαν 110 άτομα. Στα Καλάβρυτα το ίδιο. Συνεχής περιπολίες και επεμβάσεις όπου κλήθηκαν με επιτυχία.
Άξιοι συγχαρητηρίων.
Όλα τα παραπάνω βεβαια έχουν και ονοματεπώνυμο και δεν είναι άλλο από την διοίκηση της Π.Υ Αχαΐας και τους επιμέρους διοικητές της Υπηρεσίας στην Αχαΐα. Ο Διευθυντής των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Αχαΐας Νίκος Ρουμελιώτης βρέθηκε από την πρώτη στιγμή, στην πρώτη γραμμή και συντόνιζε τις ενέργειες. Το συντονιστικό της Υπηρεσίας στην Πάτρα, σε άριστη συνεννόηση τόσο με τους πολίτες όσο και με μας τους δημοσιογράφους. Το προσωπικό που βρέθηκε στο επίκεντρο των φαινομένων, με άριστη εκπαίδευση και με άμεσες ενέργειες έδωσε τις λύσεις. 
Μπορεί πολλοί να θεωρούν τον χιόνι παιχνίδι και... selfie, όμως κάποιοι μάχονται πραγματικά για να απολαμβάνουμε εμείς και τους ευχαριστούμε.

Για το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS
Νίκος Κυριαζής





      

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.