HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

Οι ποινές στους 7 νεοσυλλέκτους για τον «αλβανικό αετό»

Ανακοινώθηκαν οι ποινές που επιβλήθηκαν στους 7 νεοσυλλέκτους στο Κέντρο Μεσολογγίου όπου η φωτογραφία τους να σχηματίζουν με τα δάχτυλά...

Ανακοινώθηκαν οι ποινές που επιβλήθηκαν στους 7 νεοσυλλέκτους στο Κέντρο Μεσολογγίου όπου η φωτογραφία τους να σχηματίζουν με τα δάχτυλά τους τον «αλβανικό αετό», σύμβολο του αλβανικού αλυτρωτισμού, έκανε τον γύρο του διαδικτύου προκαλώντας σφοδρές αντιδράσεις.
Με απόφαση του Αρχηγού ΓΕΣ, Αντιστράτηγου Αλκιβιάδη Στεφανή, επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης πενήντα ημερών, που είναι το ανώτατο όριο που μπορεί να επιβάλει, ενώ η απόφασή του υποβλήθηκε στο ΓΕΕΘΑ και στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας.
Ο υπουργός, Πάνος Καμμένος, αποφάσισε να αυξήσει τις ποινές αυτές στο ανώτατο όριο της πειθαρχικής του δικαιοδοσίας, δηλαδή σε 60 ημέρες φυλακή.
Αυτή είναι η πειθαρχική ποινή στους νεοσύλλεκτους, ενώ την υπόθεση διερευνά και η στρατιωτική δικαιοσύνη.
Με δημοσίευμά του, το «Πρώτο Θέμα», εντάσσει την κίνηση των επτά νεαρών σε ένα ευρύτερο σχέδιο, με εμπνευστή τον ακραίο Αλβανό εθνικιστή Κρεσνίκ Σπαχίου, επικεφαλής του εθνικιστικού κόμματος «Ερυθρόμαυρη Συμμαχία».
Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, ο Σπαχίου προσπαθεί εδώ και χρόνια να στρατολογήσει νεαρούς Αλβανούς που έχουν πολιτογραφηθεί Έλληνες, θεωρώντας ότι η καλλιέργεια εθνικισμού στους αλβανούς μετανάστες, και ειδικότερα σε όσους η ελληνική Πολιτεία έχει δώσει την υπηκοότητα, θα αποτελέσει ένα πολιτικό όπλο των Τιράνων στη σχέση τους με την Αθήνα.
Το «σχέδιο άλωσης», όπως το αποκαλούν οι ίδιοι οι οραματιστές του, προβλέπει τη δημιουργία ενός αλβανικού εθνικιστικού ρεύματος στην Ελλάδα. Στόχος, αναφέρει το ίδιο ρεπορτάζ του «Πρώτου Θέματος», δεν είναι μόνο η διεκδίκηση μειονοτικών δικαιωμάτων, αλλά και η υποστήριξη από τα μέσα αφενός των απαιτήσεων που προβάλλουν οι Αλβανοτσάμηδες, αφετέρου του οράματος της «Μεγάλης Αλβανίας».
Το σχέδιο αυτό μπήκε σε εφαρμογή το 2014. Ο ισχυρισμός του αρχηγού των αλβανικών μυστικών υπηρεσιών Βίσιο Αγιάζι Λίκα στην Επιτροπή Εθνικής Ασφάλειας της αλβανικής Βουλής ότι είναι σε θέση να γνωρίζει ότι ελληνικοί εξτρεμιστικοί κύκλοι επιθυμούν να αποσχιστεί η περιοχή της Χειμάρρας ως νέα Κριμαία πυροδότησε την αρχή ενός νέου κεφαλαίου. Ο Σπαχίου από την πλευρά του αποδείχθηκε πολύτιμος παίχτης. Με τη στήριξη του βαθέος αλβανικού κράτους και παρακρατικών στοιχείων δρομολόγησε την επιχείρηση προσηλυτισμού νεαρών Αλβανών που ζούσαν στην Ελλάδα.
Επιπλέον, σύμφωνα με το ρεπορτάζ της εφημερίδας, πίσω από την κίνηση αυτή είναι οι αλβανικές μυστικές υπηρεσίες, που αποφεύγουν να εμπλέκονται απευθείας, αναθέτοντας αποστολές σε κυκλώματα της αλβανικής μαφίας στην Ελλάδα.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.