HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

Αντιφασιστική εκδήλωση μνήμης από τη Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ στα Καλάβρυτα

Πραγματοποιήθηκε επίσκεψη στο Μουσείο Καλαβρυτινού Ολοκαυτώματος και στο λόφο του Καπή όπου και τοποθετήθηκε πανό με το μήνυμα '&#...

Πραγματοποιήθηκε επίσκεψη στο Μουσείο Καλαβρυτινού Ολοκαυτώματος και στο λόφο του Καπή όπου και τοποθετήθηκε πανό με το μήνυμα ''Ποτέ ξανά φασισμός''. Στο αντιφασιστικό μονοήμερο συμμετείχε και ο ΣΥΡΙΖΑ Καλαβρύτων όπου μας συνόδευε μέχρι και το τέλος της επίσκεψης μας στα Καλάβρυτα, συμβάλλοντας με τις ιστορικές του γνώσεις στην ουσία της επίσκεψης. Πολλά άλλωστε από τα μέλη του είναι απόγονοι των εκτελεσθέντων, από τα γερμανικά ναζιστικά στρατεύματα, Καλαβρυτινών.
Πέρα από τα οργανωμένα μέλη στο κάλεσμα ανταποκρίθηκαν και αρκετοί νέοι άνθρωποι που επιθυμούσαν να τιμήσουν τη μνήμη των εκτελεσθέντων της σφαγής των Καλαβρύτων.
Στην ανακοίνωσή τους τονίζουν: 
Σήμερα, περισσότερο από ποτέ, την ώρα που οι φασίστες είναι στη Βουλή, στις πόλεις και τις γειτονιές μας προσπαθώντας να ποτίσουν την ελληνική κοινωνία με το νερό της ιστορικής λήθης, η διαφύλαξη της ιστορικής μνήμης είναι η αναγκαία συνθήκη για να καταφέρουμε να τους στείλουμε ξανά στον σκουπιδοτενεκέ της ιστορίας.
Στην τελευταία αίθουσα του Μουσείου του Καλαβρυτινού Ολοκαυτώματος είδαμε τον τοίχο με τους εκτελεσθέντες από τα γερμανικά κατοχικά στρατεύματα και τη σημαία του εθνικοσοσιαλισμού τοποθετημένη στο πάτωμα κάτω από χώματα.  Η σημειολογία προφανής. Οι νεκροί μας όρθιοι και οι ναζί θαμμένοι. Κι όμως στην μαρτυρική αυτή πόλη που βίωσε την κτηνωδία των ναζιστών, το ναζιστικό μόρφωμα της Χρυσής Αυγής πήρε 6% στις τελευταίες εκλογές.
Στις 13.12 που είναι η μέρα μνήμης του Καλαβρυτινού Ολοκαυτώματος την πόλη των Καλαβρύτων επισκέφθηκε ο Άδωνις Γεωργιάδης, Αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας. Απέναντι σε υποκριτικές ''φιέστες'' από αυτούς που με την πολιτική τους ζωντάνεψαν και γιγάντωσαν το τέρας του φασισμού, ξέπλυναν την ακροδεξιά ατζέντα τοποθετώντας εκφραστές της σε κορυφαίες κομματικές τους θέσεις και άνοιξαν διαύλους επικοινωνίας με το ναζιστικό μόρφωμα, εμείς θα υπηρετούμε καθημερινά σε κάθε κοινωνικό χώρο τις αξίες εκείνες που τσακίζουν τον φασισμό. Κανένας δίαυλος επικοινωνίας και καμμία προσέγγιση των ναζιστών. Ο μοναδικός δρόμος που έχουμε να περπατήσουμε είναι αυτός της ολικής ρήξης και της καθημερινής μάχης με τους φασίστες. Είναι ο δρόμος  που άνοιξαν οι αγωνιστές του ΕΑΜ, του ΕΛΑΣ και της ΕΠΟΝ, ο δρόμος που άνοιξαν οι νεκροί μας. Τον δρόμο αυτόν μας τον έδειξαν σήμερα ο Παύλος Φύσσας και ο Σαχζάντ Λουκμάν. Αυτόν τον δρόμο θα τον βαδίσουμε μέχρι τέλους.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.