HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

Αιγιάλεια: Πρόγραμμα «Στέγαση & Επανένταξη» για άπορους συνανθρώπους μας

O Δήμος Αιγιαλείας υλοποιεί το πρόγραμμα «Στέγαση & Επανένταξη» μέσα από το οποίο καλύπτονται οι βασικές ανάγκες απόρων συμπολιτών μ...

O Δήμος Αιγιαλείας υλοποιεί το πρόγραμμα «Στέγαση & Επανένταξη» μέσα από το οποίο καλύπτονται οι βασικές ανάγκες απόρων συμπολιτών μας με στόχο την αντιμετώπιση της πιο ακραίας μορφής ένδειας, απορίας και κοινωνικού αποκλεισμού.
Οι δράσεις του προγράμματος καλύπτουν δαπάνες στέγασης, υπηρεσιών κοινής ωφέλειας, οικοσυσκευής, ένδυσης, υπόδησης, διατροφής και μετακίνησης άπορων συμπολιτών μας που διαβιούν σε εντελώς ακατάλληλες συνθήκες.
Το πρόγραμμα «Στέγαση & Επανένταξη» χρηματοδοτείται από πόρους της Γενικής Γραμματείας Πρόνοιας του Υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης. Αρχή Διαχείρισης: Εθνικό Ινστιτούτο Εργασίας και Ανθρώπινου Δυναμικού (ΕΙΕΑΔ).
Κύριος στόχος του προγράμματος είναι η πλήρης επανένταξη στον κοινωνικό ιστό συνανθρώπων μας που λόγω της δυσμενούς οικονομικής συγκυρίας αλλά και για ξεχωριστούς λόγους ο καθένας βρέθηκαν αντιμέτωποι με το θεμελιώδες πρόβλημα της έλλειψης στέγης. Για το λόγο αυτό, το πρόγραμμα στηρίζεται σε δύο βασικούς πυλώνες δράσεων: Στέγαση και Εργασιακή Επανένταξη.

Ειδικότερα το πρόγραμμα περιλαμβάνει τις ακόλουθες δράσεις:
Στέγαση και Βασικά Αγαθά
Οι δράσεις γύρω από την Στέγαση αποτελούν τον πρώτο πυλώνα του Προγράμματος. Περιλαμβάνουν:
  • Κάλυψη ενοικίου και αυτόνομη διαμονή σε διαμέρισμα
  • Έξοδα επισκευής υφιστάμενης κατοικίας
  • Προσωρινή αναδοχή ενήλικα άστεγου
  • Υπηρεσίες κοινής ωφελείας
  • Οικοσκευή
  • Σίτιση - Ένδυση - Υπόδηση
  • Μετακίνηση

Εργασιακή Επανένταξη
H Εργασιακή Επανένταξη αποτελεί τον δεύτερο πυλώνα του προγράμματος. Οι δυσκολίες είναι σε όλους μας γνωστές αλλά η εργασιακή επανένταξη είναι ικανή και αναγκαία συνθήκη για την αυτονόμηση και την κοινωνική ένταξη των ωφελούμενων.
Καταβάλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια μέσα από δράσεις πληροφόρησης, εργασιακής συμβουλευτικής προκειμένου και ενημέρωσης στους ίδιους τους επιχειρηματίες, να επιτευχθεί η διασύνδεση των ωφελούμενων με την αγορά εργασίας.

Ψυχοκοινωνική Υποστήριξη
Η ψυχοκοινωνική υποστήριξη αποσκοπεί στην ενδυνάμωση των ωφελούμενων και την τόνωση της αυτοπεποίθησής τους. Τα σοβαρά κοινωνικά, ψυχολογικά και οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν σβήνουν κάθε ελπίδα για ζωή.
Οικογενειακές δυσκολίες, εθισμοί, ψυχολογικές εξαρτήσεις, χρόνια νοσήματα και ψυχικές διαταραχές χρήζουν ειδικής αντιμετώπισης από τους ειδικούς επιστήμονες του Προγράμματος.
Επιστημονικά υπεύθυνη του προγράμματος είναι η κα. Βασιλική Ψυχράμη, Αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος, Υγείας, Πρόνοιας, Παιδείας και Κοινωνικής-Πολιτικής Προστασίας.
Πληροφορίες: 26910 26136
Τμήμα Κοινωνικής Προστασίας Παιδείας & Πολιτισμού Δήμου Αιγιαλείας

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.